krema proti strijam
Pozdravljeni,
zanima me vaše strokovno mnenje, ali je kremo proti strijam v času nosečnosti smiselno uporabljati že od začetnih mesecev, ali je bolje, da se jo uporablja od 4 meseca naprej. Nekje sem namreč slišala, da prezgodnje mazanje že “nasiči” kožo z temi snovmi in zato koža kasneje, ko se strije dejansko začnejo pojavljati, ni sposobna več izkoristiti v tolikšni meri. Zanima me tudi, ali lahko taka krema kakorkoli škodljivo vpliva na plod v prvem trimesečju? Katero kremo predlagate vi?
Hvala in lp,
Lina
Nastanka strij za zdaj na žalost še ni mogoče učinkovito preprečiti, saj so odvisne od količine kolagena in elastana v koži, ne smemo pa zanemariti dednosti.
Strij ne boste preprečili samo z redno uporabo krem proti strijam, temveč vam priporočam tudi uporabo oljnih kopeli (zaradi nenasičenih maščobnih kislin in ker ne izsušijo kožo), ter redno vsakodnevno masažo telesa z negovalnimi kremami (proti strijam).
Kreme proti strijam, naj bi se pričela uporabljati čim prej. Pri izbiri kreme bodite pozorni, da so naravne. Koža je namreč največji organ in skozenj celo telo (tudi otrok v maternici) prejme že v 20 minutah sestavine krem, pudra, zobne paste, šminke, mila,….
Forum je zaprt za komentiranje.