Najdi forum

Krem juhe

Imam jih zelo rada, vendar ne iz vrečke. Zadnjič sem naredila odlično krem juho iz mladih bučk in dobila zagon za naprej. 🙂
Zanimajo me recepti za juhce iz brokolija, cvetače, gob itd.(iz česarkoli se pač da pripraviti).
hvala

… kar po istem receptu naprej, samo zelenjavo menjaš.

Brokoli, cvetača… še otroci jo jedo :o)
Razvetkan brokoli ali cvetačo solim in zalijem z vrelo vodo, dodam strok česna, košček masla in na lističe narezanega toliko krompirja, kot je brokolija (cvetače). Skuham do mehkega in zmiksam s paličnim mešalnikom.
Ponudim z na maslu popečenimi kruhovimi kockami.
Grah najprej na žlici olja na hitro prepražim in nadaljujem enako.
Gobove pa še nisem delala.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Cvetačno juho delam podobno kot Vladka, le da med kuhanjem nekaj srednje kuhanih lepih cvetov prihranim in jih dodam juhi na koncu, kot “zakuha”.

Zelo dobro se obnese kremna juha iz rumene buče, leče ali čičerke. Postopek priprave je enak. Lahko se eksperimentira z različnimi začimbami, npr. bučna juha je zanimiva s curryjem.

krompirjeva je zelo enostavna. skuhas na kocke narezan krompir.ko je kuhan ,vodo prihranis,krompir pa zmeckas kot za pire. dolivas juho,dodas lovorov list,malo v hladni vodi raztopljene moke /1 zlicka/,sol,poper. v to juho lahko na koncu zakuhas na kolobarcke narezane hrenovke. cisto na koncu dodas se malo smetane in potreses s petrsiljem. petra

Tudi špinačna je zelo dobra, pa porova… Recept za špinačno sem dobila v bazi tu na kulinariki, porovo pa kar improviziram( po pravici rečeno tudi špinačno zdaj bolj “od oka” po svoje). Na kolobarčke narezan por, dva krompirja, strok ali dva česna. malo korenčka, začimbe. Skuham, zmešam s paličnim mešalnikom in po potrebi dodam tudi kislo smetano – glede na željeno gostoto. Včasih v kremne juhe vržem tudi kako skorjo sira za ribanje, da se fajn skuha in jo tudi spasiram z ostalim. Da zelo dober okus.
Serviram vedno s popečenimi kockami starega kruha. Na ta način se porabi tudi star kruh.

Porova:
por narežeš na kolobarčke in ga vržeš na maslo ali olivno olje, da se malo prepraži. Dodaš na kocke narezan krompir, vodo in pustiš da se krompir skuha. Soliš, popraš, na koncu dodaš sladko ali kislmo smetano in zmelješ s paličnim mešalnikom. Jaz včasih dam na krožnike repe rakcev (iz slanice) in potem čez prelijem juho. Fulllll dobr:)

Špinačna:
stopiš maslo, dodaš žlico moke, dodaš špinačo in 2,3 stroke česna, zaliješ z mlekom in vodo. Soliš, popraš, na koncu dodaš kislo smetano.

Dober tek! Lp, Sara:)

Ce porovi primesas se malo oranzne drobcene lece, ki je hitro kuhana, je krasno:). S ciceriko, ki pa rabi nekoliko vec casa, da se skuha in potem vse zmiksas, je tudi njami. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close