Krek grozi študentom s študijem na daljavo!
VEN, 24.10.2021 ob 17:12
8hbhkm, 24.10.2021 ob 17:09
VEN, 24.10.2021 ob 17:07
a oni bodo žrtve, 24.10.2021 ob 16:22
Na faksih striktno spoštujejo ukrepe, striktno preverjajo PCT. Naj zaprejo gostinske lokale ali pa trgovine, kjer se požvižgajo na pravila!
Ja, kaj pa klubi? A oni tudi?
Zapret golazen. Kakšno galamo so naredil spet. V eneem mesecu iz perfekt stanja v propad, samo zato, ker si cipice iz FDVja ne morejo pomagat, da ne bi šle vsak dan lizat kurcev v nek klub.
TI si bolan-a. Najdi si pomoc cim prej.
Kaj ma studijski program s klubi?
Si fous mladim?
Ker itak hodijo bolj žurat kot pa na predavanja!
Kaj ma studijski program s klubi?
Ja bolj malo, študijski program je obštudijska dejavnost Cirkusa po novem.
Pomoč si najdi pa ti.
Potem je treba zapret vse, tudi dijake, ker ti se bolj zurajo kot studentje, pa vsi osnovnosolci naj lepo trenirajo in muzicirajo preko Zooma, ker se tam po treningih in glasbenih solah smo mesajo in si podajajo viruse, vrtci so pa itak od nekdaj leglo virusov in bakterij, te bi morali prve zapret! ?♀️?♀️
Ja, fakse bodo zapirali, ker so v večini študentje itak za delo od doma in se ne bodo kaj dosti bunili. Sploh ne gre za to, da bi tam bilo največ okužb. Največ jih prenašajo ravno tamali, ki se sploh ne testirajo. Poglejte samo osnovne šole. V karanteni so v 90% oddelki od 7. do 9. razreda. A res mislite, da zato, ker jih je tam največ bolnih, ali morda zato, ker imajo oni edini hitre teste? Če se ne testiraš, nisi okužen s kovidom, preprosto. In šetaš okoli in trosiš bacile. Ampak o tem se ne govori, spet, samo zato, ker nočete zaprtja šol.
zaratustra, 24.10.2021 ob 17:56
Desperadodajka, 24.10.2021 ob 17:44
en študdent, 24.10.2021 ob 17:34
Desperadodajka, 24.10.2021 ob 17:24
en študdent, 24.10.2021 ob 17:18
Desperadodajka, 24.10.2021 ob 17:16
Pred petdesetimi leti so študentje že za veliko manj uprizarjali vstaje in demonstracije, današnji sončki in princeske pa doma igrice špilajo in se po Facebooku afnajo, medtem ko njihove mamice na protestih solzivec požirajo.
Zakaj bi pa vstajo uprizarjal, če lahko ne plačujem vseh tistih stroškov in se ravno tako učim? Meni in veliki večini študentov je tako bolje, zakaj bi protestirali?
Ja, saj, zakaj bi to, pa zakaj bi tisto. Ves si kritičen, sam se pa ne bi za nič angažiral in izboljšal. Zakaj bi to, pa zakaj bi jaz tisto? Faks ni v redu, predavatelji so zanič, vse je brez veze, jaz pa plačujem. Pa ne plačuje več, kdo te sili? A ko boš zaključil študij, se boš pa napihoval z diplomo študija, ki je po tvoje ničvreden. S papirjem boš pa mahal ves ponosen okoli. Ne boš takrat rekel, da je to samo neka ničvredna diploma ničvrednega študija na glupem faksu z nesposobnimi profesorji. Ne ne, takrat bo pa tista tvoja diploma svetinja, dokaz vrhunske izobraženosti in krona znanosti.
Kaj je s teboj narobe? Kdo je rekel, da je faks brezvezen? Tudi predavatelji niso brezvezni, so strokovnjaki, samo predavati ne zna večina ali pa se jim ne ljubi razlagat. Dober predavatelj je redkost na vseh fakultetah. Tak, ki se zavzame, pove tudi kaj izven tistega, kar mora odpredavat in je že itak napisano na izročkih ali v literaturi. Tak, ki je dejansko učitelj, ne pa samo strokovnjak svojega področja. Kaj ni jasno? Kot vidim, marsikaj.
Ja, ni problema, očitno ti bolje od njih veš, kaj je prava profesura. Zakaj se ne bi po študiju posvetil poučevanju, da bodo vsaj naslednje generacije deležne kvalitetnega študija? Lahko s tisto somišljenico ustanovita zasebno fakulteto, ki bo nudila kurikulum najmanj na nivoju najmanj Sorbone. Po možnosti po sindikalni ceni, ko si tako občutljiv na študentske stroške, boš predaval za minimalca, če ne kar gratis. A ja, saj res, tvoj slogan je “zakaj bi jaz …”
Jaz se z njim popolnoma strinjam, pa sem študij končala ohoho let nazaj. Dejstvo je, da so dobri predavatelji izjemna redkost. Mi smo imeli eno tako na faksu, so jo prihajali poslušat zunanji slušatelji, je imela vedno vse zasedeno do zadnjega kotička. Ena in edina taka na celem faksu. Potem smo imeli enega skoraj 80 starega, ki ni in ni hotel v penzijo, že njegova asistentka je imela 60. Roke so se mu tresle, ko je tiste papirje bral, spustil vsako drugo vrstico, se zmedel… smo xkrat hodili v dekanat se bunit, naj ga že odpustijo, da to predavanje ni za nikamor itd., nič od vsega skupaj. In potem jih je bila cela horda povprečnih. Odpredavali svoje, če si kaj vprašal, so rekli, da imaš v brošuri, ki so jo oni napisali in ki si jo seveda moral kupit. Enega smo imeli, ki je svoje knjige prodajal. Nakup je bil pogoj, da si lahko pristopil k izpitu. Izposojene iz knjižnice niso veljale. Skratka, ja, če bi takrat bila šola na daljavo, brez skrbi, da bi bila za. Edino tisto edino predavateljico bi pogrešala.
Valjda lahko študent vidi, ali je profesor dober predavatelj ali ne. Pa saj to že v OŠ vedo, kdo dobro razlaga, kdo ima občutek zanje itd.
No, saj očitno kritizira tvojo generacijo. Kot mladi izobraženci ste takrat prepoznali vse slabosti izobraževalnega sistema in naredili ničesar, da bi se izboljšal. Tako kot tudi on ne bo. Zakaj bi jaz …
najbrž en in isti piše, 24.10.2021 ob 18:10
Faks niso samo predavanja, ampak tudi avditorne in laboratorijske vaje. Pišem za tiste ali tistega, ki se tu hvali, da hodi na faks, v resnici jih je pa gledal samo od zunaj. Faksi naj ostanejo odprti, naj raje študente testirajo na dva dni, namesto 1x tedensko.
Ja, samo še to se manjka, hahahah. Na dva dni….
Zanimivo, kako vse veš, kje sem jaz bil ali nisem bil.:) Naj ti povem o avditornih vajah. Imeli smo jih prek spleta po teamsih in v pisni obliki. Ti pokažem primer?
Avditorne vaje
Uploaded 20/04/21, 12:53
https://ucilnica.fri.uni-lj.si/pluginfile.php/173844/mod_resource/content/0/vaje%208.pdf
Rešiš zadevo, prej pogledaš PPT, ki ti razlaga zadevo, seveda obstaja tudi druga literatura. Čez določen čas imaš teams s profesorjem, ki je videl tvoje oddane rešitve in kjer se pogovoriš v živo, če je kaj nejasnega. Namen avditornih vaj je priprava na pisni izpit.
Veš, v današnjem času je tehnološki napredek tak, da se lahko vse, o čemer se lahko pomeniš v živo, pomeniš tudi online. Stvari, ki jih moraš dejansko opraviti v živo, so na mnogih faksih izjemno redke.
Ja?
Desperadodajka, 24.10.2021 ob 18:14
No, saj očitno kritizira tvojo generacijo. Kot mladi izobraženci ste takrat prepoznali vse slabosti izobraževalnega sistema in naredili ničesar, da bi se izboljšal. Tako kot tudi on ne bo. Zakaj bi jaz …
A ti si pa na OŠ imela same ekstra zagnane in super učitelje? Vsi so bili perle? Ali pa se je mogoče našel kakšen, ki ni bil ravno pravi za učiteljevanje? In če ja, zakaj pa ti nisi nič naredila? :))) Začne se najprej na osnovni ravni. To je kolesje, ki ga študentarija ne more spremeniti. To so okosteneli sistemi, ki se izredno počasi spreminjajo. Z evolucijo, ne revolucijo. Pa kaj ti sploh razlagam….
Mi smo imeli vse avditorne vaje on line (seveda teamsi vključeni). Tudi laboratorijske. O tem so pisali tudi v Delu:
https://www.delo.si/gospodarstvo/novice/tudi-zivo-prakso-v-laboratoriju-je-moc-opraviti-prek-spleta/
Eni ste pa res ostali v nekem prejšnjem času.:)
zaratustra, 24.10.2021 ob 18:34
A ti si pa na OŠ imela same ekstra zagnane in super učitelje? Vsi so bili perle? Ali pa se je mogoče našel kakšen, ki ni bil ravno pravi za učiteljevanje? In če ja, zakaj pa ti nisi nič naredila? :))) Začne se najprej na osnovni ravni. To je kolesje, ki ga študentarija ne more spremeniti. To so okosteneli sistemi, ki se izredno počasi spreminjajo. Z evolucijo, ne revolucijo. Pa kaj ti sploh razlagam….
Nekam slabo ste prispevali k evoluciji. Sem mislila, da sprejemaš kritiko, ko si se strinjala z mladeničem, zdaj pa ni več jasno …
Tole je noro, kako bedasto nekdo pelje te ukrepe. Študentje so že najeli sobe. Vsaj 3 mesece jih bodo zdaj morali plačevati, ko in če izvejo, da bo fax na daljavo.
Pa še na predavanja ne morejo! Študentje niso milijonarji, da bi plačevali sobo in prevoz in še 3 x na teden test.
Kaj jim počne ta vlada?! Noro.
No, saj bi jim tudi kakšna druga. Fajonova že na veliko piska, da se je treba cepit.
So ji povedali, kje je denar? Je obrnila ploščo.
Forum je zaprt za komentiranje.