Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 03.02.2022 ob 12:45

zakaj pa, 03.02.2022 ob 12:12

čekdisout, 03.02.2022 ob 10:59

Somebody1107, 03.02.2022 ob 10:53

Se kolkrat ti moram povedat da nepoznavanje prava skoduje!!!!

Ne cujes. Ne shvatas. Tup glup nem.

Nepoznavanje prava skoduje.

Ves sploh kaj to pomeni?

Ce gres v dubaj pa se dotaknes policaja bos imel tezave. Da ti nis vedo eeej, je pa tvoj problem.

kakšno vezo moram jaz imet z avstrijskim pravom, da bi mi lahko to škodovalo?

saj nisem jemala kreditov v avstriji?

pa v dubaju tudi ne.

Zakaj si pa vzela v švicarjih kredit? Ker ga v EUR ne bi dobila dovolj? Ker je bil takrat bolj ugoden? Daj, povej resno zakaj? Ne nakladaj, da so ti ga vsilili na banki, ker ga nikomur niso. Povej pravi razlog namesto da se skrivaš za izgovori.

ker sem kupovala najcenejše stanovanje na trgu, kar sem ga lahko dobila in ker mi banka v evrih kredita za isto stanovanje ni odobrila. lej ga čudo, a v frankih je pa šlo?

in v vseh razgovorih je bilo rečeno, da je tveganje zaradi valute pa res res minimalno. ker so tudi vsi uslužbenci te banke jemali svoje kredite v švicarskih frankih, ker ravno tako pojma niso imeli, zakaj uprava iz avstrije to tako forsira.

in ker je od uvedbe evra dalje bil tečaj EUR/CHF zelo stabilen in je nihal nekje zgolj 5%

in ker smo bili vsi pod vtisom, da je evro valuta nekaj najboljšega po rezanem kruhu in bo vedno superiorna preostalim valutam.

takrat so bili še tolarji. stanovanjskih kreditov, ki ne bi bili vezani na tujo valuto NI BILO. v vsakem primeru si moral svoj kredit vzeti v tuji valuti. tista krilatica, kako moraš jemat kredit v valuti, v kateri dobivaš plačo, da minimiziraš riziko, ni bila uporabna.

in ker sem si to lahko privoščila. podražitev kredita ni resno vplivala na moje finančno stanje. ni pa fer, da so banke na ta račun vso finančno tveganje prevalile na potrošnika in na ta račun tudi kovale visoke dobičke, ker so bile v položaju, ko so lahko zavarovale svoje tveganje, medtem, ko potrošnik tega ni mogel narediti.

in zato gre pri celi zadevi. banke so izkoristile svoj položaj in opeharile potrošnika tako, da so nanj prevalile celotni riziko teh pogodb.

Če bi ti na račun spremembe tečaja franka in eura enormno zaslužila, bi se tui zavzemala, da vrneš bankam denar?

Ja mislim dddd????

Seveda!

Tisti, ki ste vzeli kredite v CHF, ste na račun prejeli SIT oz. EUR. Ali CHF?

Somebody1107, 03.02.2022 ob 13:29

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 13:24

ha ha ha, 03.02.2022 ob 13:10

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 13:04

plačevanje, 03.02.2022 ob 12:43

Pismen, 03.02.2022 ob 12:30

Največja banda so prav banke,ropajo na vseh frontah,upam da bodo morale povrniti nakraden denar

Potem lahko to pričakujemo tudi tisti kreditojemalci, ki smo imeli kredit v evrih in smo kar nekaj let plačevali krepko višje obroke? Bomo tudi to malo poračunali?

Če misliš, da imaš dobre argumente lahko poskusiš. Moje mnenje, da nimaš. Pač ne razumeš bistva. Namig, če hočeš razumeti bistvo se bo treba poglobiti v produkte in primernost produktov.

Zakaj se pa niste poglobili takrat, ko je bil čas za to – ob sklenitvi?

Kot je ena tukaj napisala – v EUR ga ne bi dobila, zato je vzela v CHF (seveda v takšni višini). In ti resno o primernosti produktov? Za takšne ni primeren noben produkt, ki pomeni kredit. Ker niso bili (in zgleda še vedno niso) ne mentalno ne finančno sposobni. In potem je kriva banka, enocelični kreditojemalec pa ne? Ja, slednji res ne bi bil, špekulant pa nima odvzete opravilne sposobnosti, zatorej je kar lepo odgovoren.

Ker pred 15 leti ljudje niso imeli izkušenj, znanja in so bili nepoučeni. Simple.

Zakaj so banke na vseh sodiščih izgubile? Zakaj ne moreš več dobiti kredita v CHF? Zakaj je npr. Avstrija prepovedala kredite v CHF?

Pa daj nehajte no.

Ce hiso zidas… Pa nimas izkusenj… Kaj naredis??? Sam zidas, se posvetujes, strokovnjaka najames???

Se kr ne ne ene enenennenenenene

Ma prav vam je!

Lahko se peniš in mečeš po tleh kolikor ti paše. Ampak banke so še vse tožbe izgubile kar se tiče kreditov v CHF. Brez razloga sigurno niso izgubile. Slovenija ne bo izjema. Taka praksa se v EU očitno ne tolerira.

Zakaj pa ni več možno dobiti kredita v CHF? Zakaj so nekatere odgovorne za kredite v CHF v bankah odpustili oz. jih premestili, jim namignili da zamenjajo pozicijo…ko je prišlo do situacije z  CHF krediti? Kar tako zaradi lepšega?

Resnica boli, komentarji še bolj, 03.02.2022 ob 13:46

Lahko se peniš in mečeš po tleh kolikor ti paše. Ampak banke so še vse tožbe izgubile kar se tiče kreditov v CHF. Brez razloga sigurno niso izgubile. Slovenija ne bo izjema. Taka praksa se v EU očitno ne tolerira.

Zakaj pa ni več možno dobiti kredita v CHF? Zakaj so nekatere odgovorne za kredite v CHF v bankah odpustili oz. jih premestili, jim namignili da zamenjajo pozicijo…ko je prišlo do situacije z  CHF krediti? Kar tako zaradi lepšega?

Pa ti pravim da je uredu. Niste vedeli. Smo razumeli. Opeharjeni ste. Jasno nam je.

Posreduj trr bomo trojno nakazal.

Ako treba jos samo reci…

hhm, 03.02.2022 ob 12:10

Popay npr, 03.02.2022 ob 10:47

se spomnim, da so eni bili hudo pametni, ko so vzeli te kredite v frankih leta 2007… v smislu jst sem pametnejši od vas, ki ste vzeli kredite v €. Ampak ok. prav je, da se ljudem pomaga…

boste pomagali tudi opeharjencem, ki jim je alenka bratušek razvrednotila delnice nove mariborske banke?

jp, pol bi morali tud men pomagat, ker sem kupil te delnice in še nlb po vrhu…, oboje je šlo v nič…

Somebody1107, 03.02.2022 ob 13:49

Pa ti pravim da je uredu. Niste vedeli. Smo razumeli. Opeharjeni ste. Jasno nam je.

Posreduj trr bomo trojno nakazal.

Ako treba jos samo reci…

Kaj boš ti nakazal, če nimaš za burek? Boš moral mamico prosit da ti denar hahaha

Bodo že banke uredile tako, da bo prav. Saj to je že jasno. Zato pa nikoli več ne bodo prodajale kreditov v CHF. Vsaj ne na tako lahek in enostaven način kot so to počele.

Popay npr, 03.02.2022 ob 13:53

jp, pol bi morali tud men pomagat, ker sem kupil te delnice in še nlb po vrhu…, oboje je šlo v nič…

Janso voli pa bos vse dobil povrnjeno.

??

Ne se razpizdit… A hoces nazaj ali ne?

Obkrozis janso i pare samo kapču…

me prav zamima, 03.02.2022 ob 13:30

Če bi ti na račun spremembe tečaja franka in eura enormno zaslužila, bi se tui zavzemala, da vrneš bankam denar?

lahko si ziher, če bi CHF padel napram evru, da bi zelo hitro napisali zakon, ki bi preprečil, da bi navadni ljudje preveč profitirali. kako dolgo so ljudje imeli koristi od inflacijskih izgub pri kreditih v osemdesetih, preden so uvedli revalorizacijo?

???

Stari pa zakaj???

Reces…. Yeah, i fck it up, super bi mi prisel denar kot vsaka razumna oseba, pa je…. Samo ti to nisi.

Smuti prevari i slazi

Ali nikako istinu ne kazi

Somebody1107, 03.02.2022 ob 13:58

Janso voli pa bos vse dobil povrnjeno.

??

Ne se razpizdit… A hoces nazaj ali ne?

Obkrozis janso i pare samo kapču…

Janša?

Si neumen?

Predlog zakona so spisali strokovnjaki pravniki, ga dali v parlament v obravnavo, večina poslancev je potrdila zakon.

Kje vidiš Janšo?

Ne, pa niso kar tako izgubile, ampak so morali biti dobri argumenti. To, da si idiot, samo pač nimaš potrdila, ne velja. 🙂

Kje ti vidis govora o kreditu?

Govora je o delnicah ki jih je kupil… A veees???

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 10:31

ccc218, 03.02.2022 ob 09:43

Kot da bi kriptaši zahtevali nazaj izgubljen denar, prej pa pametni.

Niti približno ni enako. V kripto daš npr. 1000  EUR in več kot toliko ne moreš izgubit. Če vzameš kredit v CHF, npr. 100.000 CHF, ne veš ali boš moral vrniti preračunano v evre 150.000, 200.000, 300.000 EUR… Kaj ti to pove? Če uporabimo analogijo z trgovanjem kjer se trguje z večjim ali visokim tveganjem. Z nakupom produkta kot je kredit v CHF in vračanje CHF je praktično enako kot biti v short poziciji in izpostavljenost špekulacijam z valutami. Banka je s tem nepoučeno stranko  postavila v short pozicijo. Pa ne nabijat o tem kaj vse je treba vedeti, se pozanimati itd. Moje mnenje je, da je tak produkt popolnoma neprimeren, toksičen in nevaren za povprečno stranko. Še posebej, ker stranka nima možnosti nakupa zavarovanja pred valutnim tveganjem. Medtem, ko banka ima to možnost.

Gledano širše, nekatere banke pri nas so šle s ponudbo v CHF, ker je to pač počela konkurenca… V Avstriji so kredite v CHF prepovedali. Le zakaj že več kot 10 let ni možno dobiti kredita v CHF? Če bi bilo vse uredu bi jih še danes prodajali, pa jih ne. Le zakaj? Če bi jih danes prodajali bi jih lahko prodajali samo pod strogimi pogoji in v skladu z določili kot je npr. MIFID.

Ja, potem je pa narobe ker ti grozna država krati svobodo vzet cenejši kredit, kajneda? Vedno bo nekaj narobe, nikoli krivi kreditojemalci.

A tale J. P. Damjan je bil tudi kreditno nepoučen?

Jože P. Damijan izpada iz igre: V javnost prišlo, kako je grozil predsedniku uprave Unicredita, hkrati pa ima astronomski, nezavarovan kredit!

qurbarija…, a veš, za tebe bi pa kar rekel, da ni 2x za reč, da bi tega pacienta obkrožil na tistem listu…, malo mi čudno deluješ tu pa tam.. Pišeš, se poglabljaš v neke filozofije na nebu ampak politčno si pa neki labav… ni levo, ni sredina ni desno…., kje u qurcu si sploh..

za @ Somebody

Šeriat, ne!!

Ručice lete… Bič poje..  Kamenje se baca…

Haha, seveda v tem primeru pa ne bi.

Ce bodo s tem uspeli, gremo ostali drzavljani tozit banke! Pod takimi pogoji, da mi banka poplaca ostalo, bi jaz tud takrat vzela kredit!

Isto kot, da bi tistim s spremenljivo obrestno mero, danes je nizka, cez 10 let naraste, poplacala banka kredit, ker se je obrestna mera dvignila. Pa ne mi s takimi no.

To sedaj muckajo samo zaradi bogatunov in bancnikov, ki so vzeli zeloo visoke kredite.

Čeme spomin ne vara so banke ko se je začelo dogajati dale datume do kdaj lahko spremeniš valuto kredita (iz chf v eur), ampak se nekateri niso odločili za to.

???

Kako sam se ti danas nasmio???

Ej res ti hvala… Oces kredit?? De de repla… De de??

Drugace je en primer iz zda… Je tozil banko… Kao on je dal nekaj oprijemljivega… Tendzbl kao… Za hipoteko al nevem toccno… Nekaj za hiso… In je zmagal… Kao banka je sam vsavila stevilke na racun oz nekaj takega… In so presodil njemu u korist… Ni rabil vrnit oz ne vem tocno… Je bil oproscen…

Fala repla, ne.. Ja upam da dobis nazaj. Res.

Eee moji vi… Ko od koga nauci vise? Ne vem ce bi lahko nastel na prste ene roke stvari ki sem se jih od vas naucil…

???

A vi???

Eeeeeee… Pazte na manire!!!

Seveda, 03.02.2022 ob 14:35

Ja, potem je pa narobe ker ti grozna država krati svobodo vzet cenejši kredit, kajneda? Vedno bo nekaj narobe, nikoli krivi kreditojemalci.

Se pravi so jim v Avstriji kratili pravice, ker so bankam prepovedali prodajati kredite v CHF? Se pravi je pri njih bolj težko življenje?

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 21:40

Se pravi so jim v Avstriji kratili pravice, ker so bankam prepovedali prodajati kredite v CHF? Se pravi je pri njih bolj težko življenje?

Ja prepovedali so zaradi takih kot si ti, ki niso opravilno sposobni skrbeti sami zase. Ampak pri njih ima tudi veliko ljudi še vedno kredite v Frankih za odplačat, a bodo tudi njih ujčkali s subvencijami za neodgovornost?

Banke v sodnih postopkih niso enako obravnavane. Naša in večino EU zakonodaje ščiti potrošnika/delovca itd. saj je v postopku šibkejši člen – neuk člen. Zato se bankam in ostalim bančnim inštitucijam nalaga, da morajo “poučiti” ljudi, predno jim prodajo produkte oz. v tem primeru kredite. Pač CHF je bil fijasko, pri katerem se je opeklo preveč ljudi, zato so bili ti krediti umaknjeni s trga za navadne smrtnike, banke pa se sedaj toži, ne zato ker so dale takšne kredite, ampak ker potrošnikov niso poučili oz. jih niso dovolj poučili o tveganju v primeru, če vzamejo kredit v drugi valuti. Ker so po eni strani oglaševali kredite v tuji valuti, hkrati pa niso povedali pasti, se jim očita zavajanje/malomarnost, nemoralnost itd. in to so razlogi zakaj banke zgubljajo na sodišču.

V navodilih za avto nikjer ne piše da lahko med vožnjo umreš. Če pride do nesreče in umreš, lahko tvoji tožijo avtohišo ki ti je prodala avto, ker si umrl v njihovemu avtu???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close