Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 03.02.2022 ob 08:54

seveda so bile banke tiste, ki so zavajale, predvsem avstrijske banke. ker je bilo v avstriji prepovedano dajat CHF kredite prebivalstvu in so izkoristile to v vzhodni evropi.

Seveda so bili tudi prej in potem kreteni, ki so jemali posojila v Avstriji, ker jih doma niso dobili, potem pa so jokali, ko so prišli rubežniki. A je bilo to zavajanje s strani posojilodajalcev? Ne, ni. Kot tudi ni bilo pri švicarjih. Če se je folk stegoval višje, kot je dejansko segal, kdo je zdaj kriv? Ena bedna NLB jim ni hotela dati toliko, kot so si zamislili, pa so šli drugam, kjer so jim sicer dali več, ampak na koncu tudi za višjo ceno. Zdaj pa je kriv kdo?

Požrešni Slovenčki sami ali tisti, ki bedakov niso zaščitili pred lastno neumnostjo? Druga varianta je možna samo ob odvzemu opravilnih sposobnosti. Gremo v to?

Kaj se toliko sekirate za kredite v nekih valutah brez zlate podlage? A ne veste, da so evri, franki in ostale izmišljotine samo neke naprintane številke brez vrednosti? Dolgujete samo brezvezne, ničvredne cifre, ne dolgujete zlata, torej vas nima kaj skrbet.

Kot da bi kriptaši zahtevali nazaj izgubljen denar, prej pa pametni.

itison, 03.02.2022 ob 09:05

Seveda so bili tudi prej in potem kreteni, ki so jemali posojila v Avstriji, ker jih doma niso dobili, potem pa so jokali, ko so prišli rubežniki. A je bilo to zavajanje s strani posojilodajalcev? Ne, ni. Kot tudi ni bilo pri švicarjih. Če se je folk stegoval višje, kot je dejansko segal, kdo je zdaj kriv? Ena bedna NLB jim ni hotela dati toliko, kot so si zamislili, pa so šli drugam, kjer so jim sicer dali več, ampak na koncu tudi za višjo ceno. Zdaj pa je kriv kdo?

Požrešni Slovenčki sami ali tisti, ki bedakov niso zaščitili pred lastno neumnostjo? Druga varianta je možna samo ob odvzemu opravilnih sposobnosti. Gremo v to?

potem pa mi razloži, kako to, da je v avstriji prepovedano dajati prebivalstvu kredite v frankih?

mogoče zato, ker je potrošnik v dosti slabšem položaju napram banki in ga banka lahko izkoristi z nepoštenimi poslovnimi praksami?

vsiljevanje kreditov v švicarskih frankih je bila nepoštena poslovna praksa s strani bank.

Radodajka…

Drugace mislim da ima zlato podlogo… Oz je imel(frank) 40% ce se ne motim. Googlaj. Men se ne da.

Čekdisout…

Što si prihvatio/la nepošteno ponudbo bank?

Ti je kdo drzal pistolo na slepoocnici? Zavestno ste sli v to. Sigurno so bile kaksne govorice kaksne rdece zastavice… Nekaj.

Nisu pare za svakoga.

Banka ni tam da ti fino prodzes… Pa da ti zasluzis.

čekdisout, 03.02.2022 ob 09:45

potem pa mi razloži, kako to, da je v avstriji prepovedano dajati prebivalstvu kredite v frankih?

mogoče zato, ker je potrošnik v dosti slabšem položaju napram banki in ga banka lahko izkoristi z nepoštenimi poslovnimi praksami?

vsiljevanje kreditov v švicarskih frankih je bila nepoštena poslovna praksa s strani bank.

Vsiljevali? Folk je hotel praktično celo stanovanje kupit na kredo, zato so jemali švicarje. Noben jim jih ni vsiljeval. Ne serjite s tem, no!

Sem jemal kredit v tistih časih, samo v mejah zmožnosti in noben mi ni vsiljeval švicarjev!

The Swiss franc has historically been considered a safe-haven currency, with a legal requirement that a minimum of 40% be backed by gold reserves.

Je mene tudi zanimalo… Ni vec podlage… Sve su sjebali…

To replika pise… “Cekdisout”

Aha, ko je pa treba vračati dejansko ukradeno (NKBM), je pa takoj blokada. Tu, kjer so pa sami loleki krivi, naj pa država plačuje? Slovenija je res za v smeti.

Smesno je ja. Licemerno.

Pise da je treba bit dalekoviden.

Sicer ne vem kdaj so ukinili zlat standard ampak ce je se bil ko ste jemali kredite… Se je dalo predvidet da bo kraljevska valuta vredna vec od neke šiptanjone valute.

To je cisto drug sistem.

Npr ameriski kovanci so dole leta 64 vsebovali srebro… ? ravno takrat so kenedija… Zato pravim ne mores ti na banko udart. Prej si kovance lahko stopil. Si mel srebro. Ker so bili iz srebra. Ni bilo denarja kolikor hoces. Danes so iz neke zlitine niklja bakra in piccke materne. Neprimerljivo boljsi sistem.

Vi levaki… Ko ste tolk pro bono pa za opce dobro pa pozrtvovalni. Te so itak na istem… So ze placali. (frankarji)

Naj se lepo ta denar uporabi za poplacilo javnega dolga. Vi ste itak na istem. Ajde ce ste pozrtvovali pa ce ste za dobrobit vseh.

ccc218, 03.02.2022 ob 09:43

Kot da bi kriptaši zahtevali nazaj izgubljen denar, prej pa pametni.

Niti približno ni enako. V kripto daš npr. 1000  EUR in več kot toliko ne moreš izgubit. Če vzameš kredit v CHF, npr. 100.000 CHF, ne veš ali boš moral vrniti preračunano v evre 150.000, 200.000, 300.000 EUR… Kaj ti to pove? Če uporabimo analogijo z trgovanjem kjer se trguje z večjim ali visokim tveganjem. Z nakupom produkta kot je kredit v CHF in vračanje CHF je praktično enako kot biti v short poziciji in izpostavljenost špekulacijam z valutami. Banka je s tem nepoučeno stranko  postavila v short pozicijo. Pa ne nabijat o tem kaj vse je treba vedeti, se pozanimati itd. Moje mnenje je, da je tak produkt popolnoma neprimeren, toksičen in nevaren za povprečno stranko. Še posebej, ker stranka nima možnosti nakupa zavarovanja pred valutnim tveganjem. Medtem, ko banka ima to možnost.

Gledano širše, nekatere banke pri nas so šle s ponudbo v CHF, ker je to pač počela konkurenca… V Avstriji so kredite v CHF prepovedali. Le zakaj že več kot 10 let ni možno dobiti kredita v CHF? Če bi bilo vse uredu bi jih še danes prodajali, pa jih ne. Le zakaj? Če bi jih danes prodajali bi jih lahko prodajali samo pod strogimi pogoji in v skladu z določili kot je npr. MIFID.

Uredu. Zakaj pa niso vzeli v obzir to da je v avstriji prepovedano?

Ni nic smrdelo?

Jer oni i inace glavu okrecu.

Somebody1107, 03.02.2022 ob 09:56

The Swiss franc has historically been considered a safe-haven currency, with a legal requirement that a minimum of 40% be backed by gold reserves.

Je mene tudi zanimalo… Ni vec podlage… Sve su sjebali…

To replika pise… “Cekdisout”

ej Sambadi, kako si pa ti rešil svoj stanovanjski problem? aja, ga nisi, še kr pr mtki bivakiraš. Iz maminega kavča al pa tepiha je lahko pametovat veš.

da mi je videt, kako se boš ti lotil tega. A bo kr mesto dalo, a? neprofitno stanovanje za tebe in tvoj mladež, kar ga bo – ko bo. Pol pa še mal socialnih podpor  in otroških dodatkov, da ne bo treba delat.

Somebody1107, 03.02.2022 ob 10:34

Uredu. Zakaj pa niso vzeli v obzir to da je v avstriji prepovedano?

Ni nic smrdelo?

Jer oni i inace glavu okrecu.

Te informacije niso bile izpostavljene širši javnosti itd. To je šele post festum prišlo v širšo javnost, ko je začelo pokati.

Eeee moj šiptanjone…

Ves… Ce najdem se eno ko ima tolk na starni kot imam jaz… Kesiramo se eno stanovanje. Ne rabim nic spekulirat pa sposojat pa Božjo srzdbo izivat.

Vidis… Moja generacija je vzela telefoncke in krpice… Jaz pa pac denar. Ves zakaj. Sem razmisljal… Bolje da vzamem denar ker potem ce bom hotel neumnosti krpice telefoncke picke materne… Bom se vedno lahko. Penezi bodo tü. Medtem ko pri tistih ??

Kakva kreda? Pa na crticu? Pa na obroke… Ce si sposoben zrihtas denar. Ce pa ne znas pa pac sprejmi da si ne mores kupit. Ne nekaj po šiptanjon.

se spomnim, da so eni bili hudo pametni, ko so vzeli te kredite v frankih leta 2007… v smislu jst sem pametnejši od vas, ki ste vzeli kredite v €. Ampak ok. prav je, da se ljudem pomaga…

Se kolkrat ti moram povedat da nepoznavanje prava skoduje!!!!

Ne cujes. Ne shvatas. Tup glup nem.

Nepoznavanje prava skoduje.

Ves sploh kaj to pomeni?

Ce gres v dubaj pa se dotaknes policaja bos imel tezave. Da ti nis vedo eeej, je pa tvoj problem.

Popay npr, 03.02.2022 ob 10:47

se spomnim, da so eni bili hudo pametni, ko so vzeli te kredite v frankih leta 2007… v smislu jst sem pametnejši od vas, ki ste vzeli kredite v €. Ampak ok. prav je, da se ljudem pomaga…

Tako, da se jim odvzame opravilna sposobnost? Imaš prav, res bi morali to narediti. Nekaterim pač ni dano, da bi smeli prosto razpolagati s svojim denarjem, kaj šele s tistim, ki so ga vzeli na puf.

Nepije vode to. Sam glupo in hinavsko izpadas. Zakaj ne sprejmes odgovornosti?

Ce ni vedel v kaj se spusca… Zakaj ni najel nekega strokovnjaka.. Al pa se posvetoval pri nekom ki ve…

Nimas kaj za rect no.

Nenenenenennenenen

Mememememe

Bebebebebe

Marš!!!

Somebody1107, 03.02.2022 ob 10:53

Se kolkrat ti moram povedat da nepoznavanje prava skoduje!!!!

Ne cujes. Ne shvatas. Tup glup nem.

Nepoznavanje prava skoduje.

Ves sploh kaj to pomeni?

Ce gres v dubaj pa se dotaknes policaja bos imel tezave. Da ti nis vedo eeej, je pa tvoj problem.

kakšno vezo moram jaz imet z avstrijskim pravom, da bi mi lahko to škodovalo?

saj nisem jemala kreditov v avstriji?

pa v dubaju tudi ne.

Somebody1107, 03.02.2022 ob 10:57

Nepije vode to. Sam glupo in hinavsko izpadas. Zakaj ne sprejmes odgovornosti?

Ce ni vedel v kaj se spusca… Zakaj ni najel nekega strokovnjaka.. Al pa se posvetoval pri nekom ki ve…

Nimas kaj za rect no.

Nenenenenennenenen

Mememememe

Bebebebebe

Marš!!!

A takega luzerja kot si ti, ki vse ve? Hahaha

Samo piše, da je VLADA nasprotovala sprejetju zakona…od kje potem 52 glasov? In od kdaj zakoni veljajo za nazaj? Nekaj podobnega je bilo z nagrado predsedniku uprave NLB Kramar, ko je Pahorjeva vlada sprejela zakon in obdavčil Kramarja, ki je potem po sodni poti dobil nagrado nazaj in še 300K € obresti. Zakoni ne veljajo za nazaj.

Ko jih jebe. JIm že ni hudo, jaz nimam šans dobit kredita za 300 jurjev vredno stanovanje.

A to ko nimas kaj za rect pol zalis??

Eeee moj šiptanjon. Pravi ste. Šipci.

Glej. Jaz bi se moral vsest dol pa dobro dobro dobro premislit v kaj se spuscam… Pa so mi znane neke osnove.

A vi koji su vam traktori i njive sve sto znate u zivotu. Sve sto se te radili…

Vi pa ne rabite ne…

Glede na to kako mate ste glupi. Kako ste si to postlali?

Vidis… Luzer je cisto razbremenjen. Razterecen.

A vi? U kreditu u propalom braku na sihtu vas jebejo…

Pa ti ci be ta čiv ča njon

A… A… A…

Be čeptare.

Noht na nogi mi lahko pogrizes v znak zahvalnosti ker ti sploh govorim to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close