Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kredit 30 let

Kredit 30 let

Bi vzeli kredit na 30 let, da bi plačevali do 75 leta? Obrok 600 EUR? Služba nezanesljiva, slaba plača, nimam izobrazbe, niti partnerka. Po 30 letih kredit preplačam za 70.000 EUR. Ali je bolje ostati v najemu? 30 let je dolga doba. Cel življenje bom delal za eno ubogi hiško, pa bog pomagaj da ne zbolim.

Meni je to zelo rizično. Jaz si ne bi upala, kaj ve kdo zboli, vse se zalomi.

Rizično ali ne, kako boš plačeval najemnino, če izgubiš službo, kako jo bos placeval v penziji, ko bo penzija nizja od place?

Sva vzela kredit do 65. leta, skoraj 30 let, gledala sva, da je obrok najnizji kar se da in da s penzijo zakljuciva kredit.
Imava pa zaledje, ce se karkoli zalomi, lahko prodava in gremo k enim ali drugim starsem.

Jaz bi verjetni sla, saj je vse v zivljenju riziko. V koncni fazi pa se vedno lahko gresta v najem, pa to oddate in se vam placuje kredit. Vcasih je potrebno kar it, nikoli ni nič 100 procentno.

jebi ga stari… jaz mislim da si realno gledano ne moreš privoščit tega kar hočeš oz v kar se spuščaš

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Kako do 75 leta?
Banka ima omejitev do 60.
Razen ce imas 2k penzije….

Najem ali nakup hiše? A nekaj vmes se pa ne da? Nakup manjšega stanovanja npr.

Glede na napisano gre za cca. 150 k kredita. To ni ravno uboga majhna hiška, če upoštevamo še lastna sredstva…

Jaz bi raje skromneje, da ga prej od plačam in da so obroki manjši. V življenju se marsikaj spreminja. Če bi meni pred 35 leti kdo rekel, da bo Juga kdaj razpadla, se združila Nemčija, da bo vojna, da bomo zamenjali še tri valute, da bo kdaj propadla cvetoča firma, v kateri sem delala …

Jaz sem vzel pri 54 tih letih kredit za hišo na 12 let. Odplačal sem že 6 let in pol. Še 5 let in pol, pa smo na varnem. Samo nekje okoli 45. 000 je ostalo, to bomo zmogli, tudi če se kaj zalomi. Vsako leto je lažje.

Nimate vi ramazana, kaj pametuješ spet?

Rizično zelo. Dobil si Max kredit, kolega ki je cenilec je rekel da banke nič ne zanima, kako boš plačal, ker oni so zavarovani s hipoteko. Če imaš trenutno tako visoko plačo, lahk dobiš dober kredit. Primer so ti koronski dodatki. Čez par mesecev jih ne bo več. nekdo je sedaj lahko dobil dober kredit pa bo lahko odlalcdcal?

Ti moraš presoditi . Eurlibor bo šel gor, krediti se bodo zdravili, če vzameš kredit, vzemi fiksno obrestno mero. Lahko se ti obrok poviša za 30%. Vedno več držav je v inflaciji.

Ne. Kupi nekaj manjšega ali pa nekje kjer je ceneje. Kredit mora biti odplačan do penzije za moje pojme. Izračunaj si koliko boš imel penzije pa ti bo jasno zakaj.

Ne zadolzuj se do grla, temvec dobro premisli. Na tvojem mestu bi kupila kaj manjsega, cenejsega. Stara sem 28 let, s partnerjem sva kupila nekaj, kar sva zmozna placevat, z upostevanjem tveganj. Pa imava oba v redu sluzbo in izobrazbo, ni neke sile, da bi ostala brez prihodkov, kar se tega tice. Za bolezni in zivljenje imava pa tudi zavarovanja.

Vzami kredit… boš ze kako…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close