Najdi forum

krčenje posnetka

Sem lajik na tem področju tudi v računalnike se na zastopim kaj preveč bi pa prosu če mi kdo lahko pove naslenje.S kamero smo posneli službeno zabavo mi kolega pol to dav na kaseo za video jaz mam povezan video in računalnik in sem preko TV tunerja to spravu na disk gradiva ja za cca 5 cd-jev zdaj pa bi to skrčii da bi blo gradiva za 2 ali 1 cd.Sem prabal z virtualdob programom pa mi ne uspe je skrču za 1 cd sam pa glas zaostaja nikakor mi ne rata da bi blo skup.pozna kdo kakšen izi program za te zadeva drugače pa imam windows XP.lp

Krčenje je ponavadi najučinkovitejše, če zadevo vržeš v stroj in opereš na 90 stopinj.

Drugače pa je krčenje zelo odvisno tudi od originala.
Ker nisi nič omenil, kakšen original imaš, bom govoril le hipotetično.

1. Original je že nekako kompresiran, zato dodatna kompresija ne opravi kaj dosti.
2. V originalu je kompresiran le zvok, pri ponovni kompresiji pa si izbral le kompresijo videa, zvoka pa ne.
3. Kompresiraš v kodek, ki ni najbolj učinkovit glede stiskanja.

Ekola, fino bi bilo, da napišeš kakšen je original (mpg, kompresiran avi, nekompresiran avi,…) in kateri audio in video kodek si ti uporabljal za kompresijo.

hay
ja takole zdaj detoteka zapisna takole 3.891.627 kb MPEG
virtualdub program za krčenje ima več kodakov za komprasijo videa in avdia sem zmeram uporabljal oboje in mi skrčil pol na različno dolžino detoteke sam glas zaostaja ne glede katere kodake sem uporablju..za to sem mislu če kje obstaja še kak program ki ja teh nastavitev manj.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close