Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kratki ogovori

Kratki ogovori

Imel sem razgovor za službo. Kako bi vi odgovorili na vprašanje

A. kako se znajdete v strešni situaciji?

B. Kako se spopasti z jeznim kupcem?

C. Kakšen je vaš neuspeh?

D. Kakšne prednosti oz slabosti je imel vaš prejšnji delodajalcec?

Dobra vprašanja. Če ali ko bom v situaciji, da bom morala odgovarjati na takšna vprašanja, bom iskreno odgovorila  – deloma iz izkušenj, deloma iz osebnih značilnosti in vrednot.

Kako si pa ti odgovoril?

A. kako se znajdete v strešni situaciji? Na strehi sem redko. Nimam recimo vrtoglavice, ni mi pa prijetno dolgo časa biti gor.

B. Kako se spopasti z jeznim kupcem? Ko je kupec jezen, je potrebno razumenti, da je situacija zanj stresna in težavna. Morda se tudi boji, da bo “izgubil”, da ne bo mogel rešiti svojih težav in zato ta čustva še bolj pridejo ven. Potrebno je ostati miren in mu vzbuditi zaupanje, s tem da mu daš vedet, da ga razumeš, da se boš potrudil narediti vse kar se da,…ga tudi malo potolažit, vseskozi pa mu na drugi strani tudi dajat vedet kakšne so omejitve pri zadevah, ki jih zahteva

C. Kakšen je vaš neuspeh? To je taktičen odgovor, ki ga seveda ne boš odgovoril povsem po pravici, moraš pa nekako zavit, da ugodiš vprašanju. Trh všrašanj nisem nikoli marala. Kr nekaj so. Noben ti ne bo povedal direkt, itak.

D. Kakšne prednosti oz slabosti je imel vaš prejšnji delodajalcec? Prednosti: odlična strokovna podkovanost in dostopnost, pripravlenost deliti znanje in informacije. Slabosti: preveč prijateljski odnos s podrejenimi in posledično preveć “mlahav” pri opozarjanju na neustreznosti.

Delodajalec je tisti, ki te mora izobraziti kako reagirati v njegovih situacijah.

1. Odvisno od dneva.

2. Preusmeriš ga na šefa.

3. neuspešen

4. Prednost: imel je mene zaposleno. Slabost: nisem več zaposlena tam.

a zlepa me nič ne spravi s tira, zato ostanem popolnoma miren. v stresu delam še bolje.

b obilno se opravičim, če ne pomaga, mu kupim sladoled iz lastnega žepa

c partner in otroci so me zapustili, ker seves čas posvečam službi

d slabost: ni spraševal nobenih vprašanj za delo za blagajno. Prednost: redno vsak mesec mi je nakazal plačo, pa čeprav minimalno. Dovolil mi je delati neplačane nadure, da mi ni bilo treba biti doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close