Najdi forum

kraske gostilne

Lahko kdo priporoci kaksno dobro gostilno na Krasu? S prsutom, sirom in hrustljavim kruhom, da se cedijo sline pa vsaj priblizno lokalnim jedilnikom, da niso poleg prsuta glavne atrakcije dunajski zrezek in prekmurska gibanica? Dobim goste, ki bi jih rada res kulinaricno pocrkljala.

Mojca

škerl v tomaju

lp

bv

Na Krasu sta dve super gostilni, Špacapan v Komnu in Jazbec. Sta pa slow food restavraciji na nivoju 🙂

Rodik-Mohorčič
Sežana-Grgič
mal vn iz krasa…Pod Slavnikom tudi odlična

Živjo

Nekaj predlogov:

-Gostilna Špacapan, Komen
-Kmečki turizem – vinotoč Ostrouška Pelicon , Coljava
-Ruj, Vrhovlje
-Kraški Hram, Križ
-Gostilna Šajna, domačija s prenočišči, Šepulje
-Gostilna Skok, Štorje

Dober tek!

Če te še kaj konkretnega zanima, pa sporoči…

Jazbec in Špacapan, definitivno!

kot ste verjetno že ugotovili , vsete od kje sem.in kaj delam.
1 pravilo dela v turizmu:
ne reklamiraj ničesar.
2. nobene politike in religije.
3. lepo je samo turistom , meni je to šiht. / lansko leto sem 3 mesece posloval pri 35 stopinjah vročine, kdor pri taki vročini pride na kras / jaz nimam nič proti / nima ravno razčiščenih pojmov.sem in tja sem kakšnih od vročine utrujenim tujcem predlagal dagrejo tudi kakšno by pass varianto / toplice naprimer pa to kar predlaga nacinalna turistična organizacija / pa so samo tekli do naslednje točke / low botom turizem /
slovenci pa ste bili tako in tako na morju , jaz pa v teh 3 mesecih skoraj 2 tedna na dopustu / si prestavljate delati pri 35 – 40 stopinjah celzija vsaj 7 ur dnevno z prostimi ponedelki.

to je druga stran krasa ki je povprečen obiskovalec gostilen ne opazi.kras je modern , hoc ljubljančani in tako naprej , da ne naštevam imen znanih slovencev ki so pokupili kraške domačije / to me nič ne moti , aod njih ni nič posla /

in še to gostillne jazbec ni več.turizem na krasu se pomika proti zahtevnejšim gostop , z bacpakerji se ukvarja samo še mladinski hotel pliskovica / ker razen da plačajo prenočišče ne potrošijo skoraj nič / zahteva se rezervacije za sobe in tako naprej.sobodajalstvo na krasu cveti tudi brez rezervacij , konkurenca je velika itd.

povprečen turist obišče kras do trikrat , potem gre navadno drugam.stalnih gostov praktično ni.a vsak turist je dobrodošel.saj na kras rada zahaja tudi mišika z silikonskimi joški itd

mislim da sem dovolj povedal
kras je moderen zaradi medijev , ki so ga naredili mondenega.ponudba je pa zelo zadaj.sicer pa povprečni turisti niso nikoli zahajali k jazbecu.večina gostiln med tednom životari ali pa so zaprte.cene na krasu se vsako sezono dvignejo za najmanj 10 % / gostinksa ponudba /

lep pozdrav lordwales

Če boš slučajno kje v okolici Sežane (smer Divača)-
toplo priporočam Merče, gostilna Ratoša.
Pa dober tek!
Pupa

lordwales: glede na tvoj odgovor ti lahko samo odgovorim da pravega krasa očitno ne poznaš…res da cena dveh ali treh vasic narašča zaradi vipov ki kupujejo kar se pač da….ampak obstaja še stotine drugih prisrčnih vasic z pravimi domačimi gostilnami samo malo časa si je treba vzet….

Glede na to da si menda s Krasa bi moral vedet Lord, da Jazbec še obstaja in posluje tudi. Res je, da mogoce tja ne bo zašel povprečen turist,popotnik,kdorkoli ze, ampak vseeno, dobri so 🙂

Bravo Miha! In še ena skromna pripomba….poleg dobre postrežbe in okusne divjačine je Jazbec kralj med kraškimi vinarji!!! LP

živijo

priporočam ti gostišče Šajna v Dutovljah, greš ven pri izvozu postojna za nadalnje napotke pa poglej na zemljevid. v glavnem tam je tko kull sploh ne tokk fency ponudba da se ti sline cedijo osbje izredno prijazno, če ga pa z gosti dase kaj dost na zob pa še sobo vzamete in tam prespite. Iz izkušenj govorim jutra so tam tko krasna, resnično.
prijetno popotovanje
sneža

najnovejše informacije:

– kdorkoli se na krasu ukvarja z turizmom, se ne ukvarja z backpackerji razen mladinski hotel pliskovica in grča hruševica /

– ostali višamo ponudbo za srednji razred , delamo tudi za ostale , vendar samo za eno noč dvigujemo cene.

– cene na krasu , za vse od nepremičnin do razglednic so tržne, vsi ki delamo v turizmu se trudimo, vendar čuđštev na šihtu ni.dosledno se zaračunava vse.cena razglednice: najmanj 100 sit.

– nad krasom se navdušujete ljubljančani, jaz na krasu živim in delam.in to z veseljem.vendar na približno tri mesece odhajam na dopust.vsaj 100 kilometrov od doma.

– jazbeca nepreklicno kot gostilne ni več.preverjeno!preusmerjajo se k vinskemu turizmu in hotelu miramonti

– domače je domače , vendar ne bodite presenečeni če boste na kmečkih turizmih pili fruktalove sokove in zamrznjene industrijske njoke

– na krasu živijo naslednje znane osebnosti:

– dušan rebolj
-ivo godnič
– pevec skupine čuki

in še nekaj sto vip sloencev.hiše na krasu izpod 50000 evrov vam nihče ne bo prodasl

– idealiziranje krasa: kdor dela na krasu v turizmu, ni to idila , temveč preživetje.delo v turizmu na krasu zagteva visoko psihično in telesno pripravljenost.urnika ni.sezona od 15 marca do 15 junija in od 15 septembra do 15 novembra.v tem času na kras prihajajo horde turistov svaj 80 %

toliko , drugače sem pa na tem forumu privatno kot lordwales

http://www.lordwales.com

Lord, kljub temu da živiš tam, še enkrat, gostilna jazbec obratuje, še vedno :)))) In drugič, pa kaj če smo Ljubljančani, pač, meni je Kras ušeč in pridem tja in se nekaj, definitivno bi rad enkrat prišel tja kjer ti delaš, kot turist :))

Jaz tudi prihajam s Krasa in bi rada pripomnila da me noben Ljubljančan ali katerikoli drugi obiskovalec Krasa ne moti. Moti me le to, da se je v zadnjih letih veliko domačij prodalo in so postali le vikendi ki zaživijo le ob koncih tedna…to pa vasem ne daje več pravega življeja! no kakorkoli že to je še vedno boljša varianta kot pa da bi vse te domačije propadale.
Sicer pa kar se gostilen tiče mislim da jih je na Krasu kar veliko…poleg vseh ki ste jih našteli bi dodala še Stari grad Senožeče ( pripravijo enkratno kraško pojedino)
Lp
Nataša

dragi moji ,

samo majhen popravek , gostilna jazbec ne obstaja več.če ne verjamete , osebno preverite

lep pozdrav lordwales

Ta moment sem klicala k Jezbecu in gospod mi je povedal da so z 1.2. zaprli. Me je pa povabil seveda, da pridem v njihovo klet..to je ena hiša naprej, kjer se dela vino,,,,in lahko tam kupim kar želim. Oziroma….se pozvoni kar na stari hiši, kjer je gostilna..oz. pripeljejo na dom…
Rekela sem, da mi je žal in da bom pogrešala dobro postrežbo…..(beri: firbcala sem zakaj je zaprl)…pa mi je dejal, da včasih na hitro v življenju pridejo spremembe.
No tako. Škoda…pa lep dan vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close