kraljevski džem
Lani sem iz ene reklame prepisala recept za kraljevski džem iz marelic in banan. Nam je bil zelo všeč. Je izredno hitro kuhan. Mogoče bo všeč še komu.
RECEPT:
600 g marelic – očiščenih
400 g banan – olupljenih
800 g sladkorja
Marelice operemo in obrišemo. Prerežemo jih na polovico, odtranimo koščico in vsako polovičko še enkrat prerežemo. Četrtino sladkorja vsujemo v skledo, ga pokrijemo z marelicami in tako nalagamo plasti, dokler vse ne porabimo. Na vrhu mora biti sladkor. Sadje s sladkorjem pustimo, da največ 12 ur počiva. Sladkor se mora stopiti. Nato vse skupaj damo v široko kozico, pristavimo, da zavre in nad močnim ognjem kuhamo 7 minut. S penovko večkrat nežno premešamo. Zdaj dodamo na kolesca narezane banane. Olupimo jih tik preden jih uporabimo.
Ko sadna mešanica ponovno zavre, jo spet nad močnim ognjem kuhamo 7 minut in stalno mešamo.
Ko je džem kuhan, ga damo v ogrete kozarce in jih zapremo.
Njami …
Forum je zaprt za komentiranje.