krajši delovnik – kdo odloča o razporeditvi ur?
Veš kako, odvisno od delodajalca. Če mu krajši delavni čas mladih mamic ne predstvalja problem, potem gotovo ne bo težil s tem, … če pa bi te rad malo zafrkaval, potem ti lahko postavi tudi nemogoče pogoje. Žal.
Jaz sem na pogovoru sama povedala, da pride v poštev samo delavnik od 7-13 (delam 6 urni delavnik), ker se mi gre, da pridem čimprej po otroke v vrtec. So razumeli in niso komplicirali.
Želim ti veliko sreče pri dogovoru.
Hvala za odgovore!
Samo sem na “nasprotni” strani, sprašujem s stališča delodajalca:) In ja, urnik predstavlja problem, zato bo morala mama, ki hoče krajši del.čas, popustit in se prilagodit.
Ne “težijo” vedno delodajalci, ni treba vedno vse obrnit na “grozni delodajalci, kako ničesar ne razumejo” in “zafrkavajo”. Marsikdaj so tudi matere tiste, ki ne razumejo. In ne more se ves svet podrejat njim in njihovim otrokom.
saj vem, da si mislila dobronamerno Vija Vaja, ampak je včasih resnica tudi precej drugačna in v tem primeru je mama tista, ki “zafrkava” in ne kaže spoštovanja do precej dobrega šefa.
Hvala še enkrat!
Draga Vladarica,
Kašen bo tvoj odgovor mami, ki želi koristiti kraši delavnik zaradi otrok, mi je povsem jasn. Žal si ena tistih, ki dejansko misli, da se svet suče okoli služb – pa se žal ne. MOJ svet in svet marsikaterih staršev se suče okoli DRUŽIN in OTROK!
Sevda je vse potrebno prilagoditi družini, le kje pa ti živiš.
Sicer pa kakor boš postlala, tako boš spala. Meni v službi ni nikoli problem naresti dodatno delo, prav tako mi ni problem kaj oddelat od doma, zvečer. Je pa res, da mi gre moj šef zelo na roke, jaz pa njemu. Saj veš, da dober odnos ne more biti enosmeren.
Jaz sem trenutno zelo zadovoljna mama, zato rada in pridno delam v službi.
Želim ti, da postaneš boljši delodajalec, drugače ti bood vsi zbežali. 🙂
Jaz sem ravno prejšnjo službo zamenjala zaradi družini neprijazne delodajalke.
Pa mogoče še v razmislek,…… tako jaz, kot moj mož imava zelo razumevajoče šefe kar se družine tiče, s šeficami sva imela pa oba težave.
Forum je zaprt za komentiranje.