KRAJŠI DELOV.ČAS ZARADI STARŠEVSTVA IN ŠIKANIRANJE
Kaj bi naredili?
Ker imam 3 otroke delam krajši del. čas, uveljevila sem to pravico. Od kar delam krajše ( 5 ur namesto 7), me delodajalec šikanira, imam zato pač pisane vse sobote, ker kao iatk ne delam kot drugi,me noče dajati na izobražeavnja, ter zahteva da delam še nedelje.
Kolikor sem se sama seznanila, moj polni del. čas je 40 ur na teden, in kolikor vem, če sem na krajšem del. času, mora ta bit razporejen enakomerno, to pomeni, če mi v nedeljo naloži 12 ur dela, to ni nikakor krajši del. čas.Poleg tega nikoli ne vem kdaj bom morala priti, ker je pomanjkanje kadra in bolniške in si neprestano na horuk, čeprav nisem plačana na pripravljenost!
Kaj bi ve naredile, kako je s tem…se kdo kaj spozna na to zakonodajo, hvala
Sem šla pogledati v zakone in nikjer nisem zasledila, da vam mora vsak dan dati za delati 5 ur. Če vam pa da v nedeljo 12 ur in prej dva dni ne delate je to še vedno krajši delovni čas, ker niste presegli tedenskega maksimuma. V pogodbi vam pa tudi verjetno piše koliko lahko presežete tedenski maksimum kot mojemu fantu, ki je tudi zaposlen v trgovni.
Če imam prav in delate v trgovini – To sem zasledila v Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine in če imate otroka starega do treh let lahko to uveljavljate, samo pojdite še prej se pozanimati na zavod za zaposlovanje, če vam bodo znali kaj svetovati glede tega.
47. člen
Delo ob nedeljah
(1) Dela ob nedeljah ni dovoljeno naložiti:
– delavcu, ki skrbi za otroka do treh let starosti. Tako delo mu je lahko omogočeno na podlagi izrecne pisne pobude delavca, pod pogoji iz tretjega odstavka tega člena.
mah,no – gospa je verjetno prišla sem po nasvet in ne po očitke nekaterih, ki so zgleda ljubosumni, da ima 3 otroke in da dela po samo 5 ur.
Lep večer še naprej, vevi
Forum je zaprt za komentiranje.