Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krajši dan

Krajši dan

Se še komu zdi, kot da so zadnji teden dnevi občutno krajši? Kar naenkrat pade mrak in to mnogo prej kot je običajno za ta čas, vsaj kot se spomnim glede na prejšnja leta. Pa mislim, da ne vpliva vreme, saj se mi zdi enako ob sončnem in oblačnem vremenu.

Ja, meni se tudi tako zdi zadnja 2 tedna.

Zdaj je ze ob 20.45 tema, vec kot pol ure prej.

?

Dan je ze krajsi za pol ure.

Pac sonce zaide ze pol ure prej… Drugace je se krajsi. Ker je se vzhod sonca kasneje. Ce razumete. Zjutraj je mrak do kasneje, sonce pa zaide prej. Z obeh strani se krajsa. Komprende?

Komprendo, da se krajšanje dneva s kasnejšim vzhodom in zgodnejši zahodom sonca že pozna, a primerjam glede na prejšnja leta in stanje še kakšen teden in več nazaj. Kar naenkrat je temno, skoraj brez mraka in to mnogo prej kot lani takle čas.

Odgovor na objavo uporabnika
Merin, 08.08.2021 ob 20:09

Dan je ze krajsi za pol ure.

Ko je bil dan najdaljši, se je pričelo daniti malo čez 4h ( 10-15 min).. Sedaj se slabo uro kasneje.

Temo navezujem tukaj, da ne odpiram posebej nove. Poleg te hitre letosnje teme mi je cudno in nenavadno letos se tole: Robide so pri nas vsako leto med 10 in 20 julijem.

Letos so sele sedaj, mesec kasneje rdece. Se dober teden pa bodo zrele. Ocitno prepozno.

Nekaj v zraku ne stima vec. ?

Se kdo opaza spremembe?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close