Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kožne bulice na stopalih

Kožne bulice na stopalih

Že več kot 2 leti me mučita dve bulici na stopalih (ena bulica na zgornjem delu vsakega stopala – tam kjer je največja obremenitev stopal, če stopimo na prste). Na pedikuri pred nekaj časa mi kozmetičarka ni potrdila, da bi to bilo kurje oko, je pa podobno. V velikosti manjše rozine mi koža otrdi in zraste kožna izboklina. Ko se odebeli, moram povrhnjico te izbokline odluščiti, vendar ponovno zraste. Ko odluščim tisti vrhnji del se vidi, kot da bi v globino stopala rastlo novo kožno tkivo. Kozmetičarka mi je pri posegu s posebnim pripomočkom kar v globino izrezala kožo, vendar je nastala sčasoma nova bulica in nov sloj kožne zatrdline zgoraj. Če je le-ta predebela, me občutno moti pri hoji.
Kako si lahko pomagam ??

Pri masaži stopal nedavno nazaj, mi je maserka rekla, da je stopalo odsev našega počutja, bolezni ipd… in da je ravno na tem predelu stopala, kjer imam jaz ti dve bulici, točka za stanje naše hrbtenice. Še predno sem ji sama potrdila, da imam težave s hrbtenico, mi je to rekla. Ali kaj drži na tem ? Ne verjamem, da bi bulici toliko časa obstajali zaradi morebitne neprimerne obutve (ne nosim visokih pet, kot tudi ne čevljev po zadnjih trendih – špičaki).

Ja, res je, da so na stopalih refleksne točke za celo naše telo in odraz določenih zdravstvenih težav,ker pa tvojih stopal žal ne poznam, bi težko rekla kaj več.Mogoče pa bi lahko te tako imenovane bulice pokazala zdravniku,da tudi on pove svoje mnenje.Lahko gre pa res samo za kanalčke, ki se zadebelijo-trda koža in jih je potrebno vsake toliko časa pri pedikerki odstraniti,če pa bolijo….posvetuj se z zdravnikom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close