kozmetika-rok uporabe
Doma imam kup lakov za nohte, ki pa jim je pred časom potekel rok uporabe. Jih moram vreči stran ali jih še lahko imam? Uporabljeni so le nekajkrat pa mi jih je škoda, ker potem ostanem brez vsega.
Imam še kreme oz. pudre za obraz, ki jim je tudi potekel rok pa so neuporabljeni še. Kaj naj s tem?
Po kolikem času zamenjate maskaro, puder, gobice za puder in oči ter čopiče?
Svetujte mi!
Maskaro menjam na dva in pol meseca, jo v tem času tudi porabim. TEkoč puder na pumpico imam približno 4 mesece in ga porabim. Dolgo pa imam puder v kamnu in prahu.
Kljub temu mislim, da so ene stvari še nekaj časa po roku uporabne – seveda če imajo normalno teksturo in vonj. Nekatere šminke slabše kvalitete rade dobijo vonj po žarki mašćobi.
Gobice pa tudi redno perem in menjam. Dobiš jih v Mullerju za nekaj sto tolarjev. Čopiče pa perem v raztopini šampona.
Definitivno zavrži vse stvari, ki jim je potekel rok uporabe. Če jih boš uporabljala, se ti zna zgoditi, da boš imela probleme s kože (to leti predvsem na pudre in kreme), pa tudi maskare ni pametno imeti več kot dva meseca, ker ti, ko je že precej suha lahko zelo zelo poškoduje trepalnice, oziroma le te ratajo tanke in krhke.
ah! jst uporabljam maskaro tako dolgo, dokler ni že čist izsušena, pa še pol se jo da z malo iznajdljivosti ponovno navlažit, pa je spet dobra za kakšen mesec! 😉 kam bi pa pršla, če bi vsak drug ali tretji mesec samo za maskaro dala 2.500 sit?!?!
puder imam toliko časa, dokler ga ne zmanjka (nisem še ugotovila formule za domači puder 😉 ), lak za nohte pa dokler se ne posuši.
aja, gobice za puder pa ne uporabljam, ker se mi zdi nepotrebno- najlažje se puder nanese na obraz s čistimi prsti! najlepše se zgladi, pa tudi manj se vidi.
pudre in kreme, ki jim je potekel rok uporabe pa raje zavrzi. razen če je rok potekel 3 dni nazaj! 😉 če je pa že dosti dlje, pa res ne uporabljaj takih preparatov. a ima lak za nohte rok uporabe??? jst vem, da ko se posuši, da je za v smeti!!!
pa pa
Forum je zaprt za komentiranje.