kozmetika in parabeni
Pozdravljeni
Berem in berem o teh parabenih pa me zanima še vaše mnenje in izkušnje..
Ali kdo ve koliko pravzaprav koža vsrka teh delcev?
Če se po telesu na tanko namažež z losioni recimo vsak dan.?
Pa recimo šamponiraš vsak dan – saj si šampon vedno takoj spereš. A je res dovolj tista minuta, da vsrka koža na lasišču?
Ali kdo ve kakšne kvalitete so šamponi in kreme kupljene pod blag. znamko Mueller, DM, Hofer
hvala za vaša mnenja
lp pika 125
Ma ja, meni je to preučevanje sestavin in izdelkov kar malo zlezlo pod kožo… ne kupujem več brezglavo vsega po vrsti, posebej pa ne na podlagi reklam, nimajo nobene osnove.
Obstaja ogromno gradiva po netu, da si lahko vsak sam ustvari svoje mnenje pa se osnovno pouči o sestavinah, tako da jaz sem ogromno tega prebrala in še prebiram ter pogledam, da je med sestavinami čimveč takih naravnega izvora, da ni alkohola, parfumov oz. dišav itd…
Naravna kozmetika, ki jo imata DM (Alverde) in Müller (Terra Naturi), sicer nima parabenov, vseeno pa malo poglej sestavine. Precej izdelkov ima notri veliko alkohola, kar kožo suši. Če že, mi je pa bolj všeč Alverde.
Tudi jaz malo pazim kaj kupujem, nisem pa neka velika poznavalka. Pogledam da ni notri parabenov in alkohol preveč na začetku seznama. Včasih zaidem tudi v trgovino Melvita, kjer imajo res dobre izdelke in niso pretirano dragi. Sem pa opazila, da vedno več znamk daje vennaravne izdelke (Nivea, Greenline), kar se mi zdi super.
^^nivea in maxfactor sta navaden bullshit, ki očitno izkoriščata trenutne trende.
Balea po kvaliteti šiša Niveo in L’Oreal hišo (L’Oreal, Garnier, Lancome). Od Lorealovih znamk je edina dobra The Body Shop, ki pa je jaz ne kupujem, ker ne bom dajala dnarja v Lorealovo malho.
Kar se tiče dekorativne kozmetike, uporabljam Essence, Lumene, IsaDora in Dm-ovo She občasno.
Forum je zaprt za komentiranje.