Najdi forum

kozm. šola

zanima me, če je katera naredila kozm . šolo, po končani sr. šoli. V lj obstalata 2, na Sr. zdravstveni in Na ZTI-ju. Zanima me, če katera ve, kakšna je razlika in kje je bolje?

Jaz sem bila zadnjič na informativnem dnevu na ZTIju. Sliši se vse super in lepe predavalnice, pa saloni. Samo cena me je ustavila. Vsaj za letos. Šparam, da bom šla naslednje leto.

ja, mene je tudi skoraj na rit vrglo, na sr. šoli je sicer nekaj ceneje, a traja 2 leti, na ZTI-ju pa če se ne motim 1 leto?

Ja eno leto.

Mi lahko poveste kaj je ZTI? Pa kakšne so cene? Se lahko tja vpiše vsak z dokončano SŠ? Mislim, jaz itak počasi doštudiravam svoj fax, ampak kaj dodatnega ne bi bilo slabo imet zraven.

Jaz sem pa malo preračunala in mislim, da je na srednji šoli dražje kot na ZTi-ju, ker tam moraš vse izpite pa vse še posebej plačat, na ZTI-ju pa dobiš v ceni vse zraven, celo še obleko za delo. Aja in na ZTI imajo literaturo, na drugi šoli pa ne. Toliko.

Aja, za Demie – ZTI – Zavod za tehnično izobraževanje, Langusova 21, Ljubljana.

A res??? tega pa nisem vedela, da je treba tam še izpite plačat in imaš zraven še obleko? Tega mi pa niso povedali: samo vem, da je kao cena Na ZTI 650000 SIT, Na sr. šoli pa 460000 SIT.

a tudi liiteraturo dobiš na ZTI-ju zraven, na šoli pa ne?

Saj mi je kar malo kot da reklamo delam, pa naj bo vseeno.
Ena sošolka je bila najprej na srednji, potem pa je šla na ZTI. In je rekla, da se sploh ne da primerjat po kvaliteti. Na ZTI dobiš za vse predmete razen za dva vse gradivo, ki ga rabiš. Za ostala dva ti pa poveje v katere knjige malo poglej. Dobiš tudi luškano oblekico za vaje. In še to, zaradi česar je razlika v ceni. Vsak izpit greš lahko dvakrat delat (dva roka, tretjega plačaš) in tudi dva roka mature sta vključena v ceno. Ker, če še delaš zraven je kar težko narediti vse v roku. Razen, če si ful priden. :)) Na srednji pa moraš vse posebej plačat. In, če potem preračunaš koliko stane vsak izpit je tukaj ta razlika, če ni tam še malo dražje.
Je bilo kar pestro leto, ki sem ga tam preživela, ful veliko vaj, kar je super in se dosti naučiš. Meni je potem kozmetičarka pri kateri sem delala celo rekla, da raje vzame dekleta, ki so končala kozmetiko na ZTI, ker več znajo! Meni je bil tam tudi všeč odnos, ki ga imajo. Ni tako, kot v “normalni” šoli.

a so kake starostne omejitve za vpis? In kdaj so predavanja – čez vikende ali vsak dan?

Starostnih omejitev ni, predavanja so pa 3x na teden, dopoldan ali popoldan, kakor ti paše. Niso pa obvezna. Vaje pa so.

kOLIKOKRAT PA POTEKAJO VAJE ? sEM NAMREČ DALEČ IZ LJUBLJANE PA ME VSEENO ZANIMA ČE BI ZMOGLA.

k

Mislim, da so tudi dvakrat na teden.

samo na sr. šoli je tudi vklučen prvi rok v ceno.

hvala!
Kaj pa sedaj počneš v zvezi s tem’ ali si šla čisto tako, ali kaj profesionalno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close