Kovid in zdrava kmečka pamet!?
potrjevanje, 01.10.2021 ob 13:33
No, skerimeri in cartica, sta proti cepljenju, držita se pa ukrepov higiene, distance. Super. Kaj pa pravita potem na ta protest proti maskam v srednji šoli v Trbovljah? Kam pa to zdaj paše?
Jaz sem za maske in ta protest je brezveze…zal se ljudje ne drzijo higiene in pravilnega nosenja mask (nosijo umazane in stare vedno znova uporabljene maske ali pod nosom, brado ). V bistvu bi moral (moje mnenje) oktobra sole zapret in na pouk od doma. V casu sezonskih virusov – jesen in zima bo pestro z vsemi cepljenimi in necepljenimi. Pa se nekaj je, otroc se ne testirajo ( nasa se, tukaj jaz ne popuscam, ceprav je prebolevnica) kovid hb prebolevajo stoje in niti ne opazijo, da ga imajo. Samo pocakajte vi na pravi cas, pa bomo videli ta cepiva kako so odlicna, v resnici pa navadna pofl- mofl roba. Jaz nisem proti cepivom ( sem cepljena proti vecim boleznim) ampak sori tale skart roba me pa res ne preprica. Mi bom delali po svoje, higiena, razdalja, maska v zaprtih prostorih. Pri nas doma se tistirava s hcerjo vsak drug dan, ker hci hodi v solo in je v stiku z drugimi. Tudi moz se bo ko bo sel nazaj na delo in bo imel vec stika z ljudmi, tudi ce je prebolel, to se nic ne pomeni, tako kot nic ne pomeni , ko cepljeni sin pride na obisk se testira- kolega mladi najprej se bos testiral, potem gres pa lahko naprej. Bog ve kje mulc vse okoli skace.Moja hisa, moja pravila.
Ne jebem njihovih faliranih cepiv niti za 5%, sem razocarana nad videnim. Nisem jaz nicija budala. Cepljeni in bolani od korone.. ampak pazi cepivo je ucinkovito. Malo morgen, pa koga farbajo nasi strokovnjaki in politiki.? Mene ne.
Cao
mogoče pa, 01.10.2021 ob 12:26
Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 12:19
takole, 01.10.2021 ob 12:02
Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 11:57
takole, 01.10.2021 ob 11:52
Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 11:42
simple as that, 01.10.2021 ob 11:37
Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 11:25
Zvonka743, 01.10.2021 ob 10:15
Točno tako! Iz cepljenja se dela celo dramo, kot da bi anticepilci živeli v zračnem mehurčku, kjer nihče ne konzumira nič kar je oporečnega. Bi pa rekla, da vseeno niso tako korajžni, da bi se odpovedali zdravljenju v primeru okužbe.
pa ti v primeru težav zaradi cepljenja? Saj bajage ste zaščiteni pred težjim potekom kamoli smrtjo.
Kao!
Preden svoje zdravilo ponudiš drugemu, glej da ga tudi sam prej vzameš.
Čakaj, čakaj, ne mešaj spet pojmov.
Jaz sem cepljen in ne, v primeru okužbe se ne bom odpovedal zdravljenju. Zakaj bi se? Jaz ne vpijem da je vse skupaj samo zarota in ne vpijem da stroka laže. Zaupam stroki, zaupam zdravnikom, zato sem se cepil. Mi je pa že ves čas kristalno jasno, da sem sicer naredil kar je v moji moči (cepljenje, razkuževanje, maska in socialna razdalja), da se okužbi izognem, da pa nič ni 100% in se mi kljub vsemu lahko zgodi. Tako kot sem se zavedal ob celjenju, da obstaja sicer majhna, ampak vseeno obstaja možnost stranskih učinkov.
Tako kot se zavedam, da ogromno ljudi umre v prometnih nesrečah, pa se vseeno vsak dan vsedem v avto. Sicer naredim kar je v moji moči, da se smrti izognem – pripnem se z varnostnim pasom, vozim po predpisih in previdno, ampak vseeno obstaja možnost da v avtu umrem.
Vi, ki pa se ne bi cepili, ne bi nosili mask, mi v trgovini dihate za vrat in vpijete da Covida ni, da je vse zarota, da stroka laže – vi pa pričakujem da se ob okužbi odpoveste zdravniški pomoči.
Nič ne mešam. Če prepoveduješ zdravljenje okuženemu, ker se ni cepil (pa mu ti ne plačuješ zavarovanj, tako da nimaš kaj tule sploh o tem nabijat), pač naredi to pri sebi-odpovej se zdravljenju.
če nimaš tega namena, pa ne hinavi.
In od mene se nisi ne ti ne noben drug okužil. Jaz skrbim za svoje zdravje in posledično tudi za zdravje drugih.
To da se pa nočem cepit zaradi tega, da grem lahko v citipark, na lpp ali čez mejo in prosto šetam naokoli s svojo kodico pa se tebe prav nič ne tiče. večina se vas je cepila zaradi udobja in ne zaradi zdravja. In ravno taki ste največja grožnja, sploh tisti ki pridejo v prostor brez maske in rečejo-saj sem cepljen nič bat potem pa še z umazano roko šari po samopostrežnem kruhu. ma kaj si bo on rokavice gor dal, on je ja cepljen!!
Svaštaa reeessss….
Ampak zakaj? Saj zdravnikom ne zaupate, stroka laže, vse je navadna zarota … Aja, ko zbolite (kar itak ne morete, ker je vse laž), bi pa zaupali taistim zdravnikom?
Saj sami ne veste kaj bi radi :)))))))))
Zakaj pa si se ti cepil? zaradi zdravja in zaupanja v stroko ali zaradi lagodnejšega lajfa? In ne -ti ne verjamem, če boš napisal, da zaradi zdravja hahahahaha.. ker večina se ni. V aprilu so se, da gredo lahko na hrvaško, potem, da gredo lahko nemoteno na dopust in čez meje nato da gredo lahko nemoteno na vlak, bus, trgovski center, pumpo, lokal, gostilno, toplice…
In s temi otročjimi da naj ne koristimo zdravstva ki ga plačujemo iz svojega žepa izpadeš samo še bolj blesavo in ne inteligentno, če si slučajno mislil da tako.
Da ti ustrežem, ko te že tako zanima; cepil sem se izključno zaradi zdravja. Zaradi hudo bolnega svojca, ki bi mu lahko nehote prinesel virus. In zaradi dveh ostarelih, bolnih oseb (sosed), ki ju oskrbujem (nepoklicno) in bi ju lahko okužil.
In cepil sem se marca, na hrvaškem nisem bil že štiri leta, na dopustu izven Slovenije pa že drugo leto ne.
Happy?
A sem ti rekla, da ti ne verjamem.
Tako kot tudi ti meni ne.
Jaz vem da kovid obstaja, bolezni nisem nikdar zanikala. A vi vidite izključno in samo tisto malo % slabega poteka in ne vse ostalo blažjega poteka. Sori, cepit se zaradi bolezni, ki jo lahko preboliš BREZ ZNAKOV je res blesavo. Še bolj pa da se cepiš da greš lahko v lokal! še nisem slišala za kako drugo bolezen, da poteka brez kakršnih koli znakov.. in vi se tega bojite..
Mogoče pa je razlog to, da imaš v družini primere hudega poteka in se zato greš cepiti? Ker noben ne ve, če niso tudi geni krivi, da je nekdo pač bolj dovzeten za hujši potek. Ali pa imaš sodelavce, ki bi po vsej statistiki morali preboleti brez težav, pa pristanejo na respiratorju? Pa drugega, ki po 8 mesecih še vedno nima vonja in redne glavobole, ki jih pred boleznijo ni imel? Pa tretjega, ki nikako ne pride več k sebi – v formo, ki jo je imel pred boleznijo. Sami primeri, ki bi po vsej statistiki morali preboleti covid brez težav, pa imajo smolo in so zgleda izjema. Ja, to te strezni in potem se ne zanašaš več na to, da itak ne spadaš v rizično skupino. Ker od teh tudi noben ni.
KDaj pa je statistika bila veredostojna? Kako bo bolezen pri komu potekala, je odvisno zgolj od njegovega imunskega sistema, njega, njegovega razmisljanja o celi situaciji. Preplaseni zdravi imajo tezje poteke kot neprepladeni zdravi. Samo te statistike o psihicnem pocutju okoli bolezni niso delali. Dejstvo je pa tudi, da je mbogo vec stresa, tesnobe, depresij zaradi korona ukrepov in taki so bolj na udaru za tezji potek. Ni tu pomemdno le to, da so bil fizicno zdravi, saj umsko cestveno dusno zdravje je ravno tako pomembno.
Meni je blesavo da se sploh delimo na cepljene in necepljene, blesavo da se je toliko terorja nad nami zgodil.. ker nic od tega ne vodi v zdravje!
Si se kdaj vprasal koliko samomorov je bilo zaradi kovid ukrepov? Ziher so to zavedli pod koronske smrti in na ta nacin lazno povecali statistiko.. a resnice o pravih stevilkah ne bomo nikdar zvedeli.
Okoli cepljenja bi se moral vsak zase odlocit in vlada ne bi smela s takimi necloveskimi ukrepi silit ljudi v cepljenje. In posameznik ne bi smel drugega siliti v cepljenje ali necepljenje. Mnogi svobodne volje niti ne poznajo ne priznajo, le vsiljujejo svoj prav. Jaz pa nikomur nikdar nisem rekla ne se cepit. A tudi ne dovolim, da meni kdo cepljenje vsiljuje. Pika. Ne raje klicaj! Hehe…
Ozadje koronskega fašizma. Koliko so fašistične korporacije plačale našim političnim psihopatom, da izvajajo fašistični teror nad ljudmi ?
Pa saj vemo, ko bo zmanjkalo denarja, bo konec korone.
Slovenka827, 03.10.2021 ob 15:33
Slovencu smo v času korone in vladavine JJja izgubili še tisto malo zdrave kmečka pameti, kar smo je imeli. Razklanemu narodu je lažje vladati.
Se strinjam, samo še kreg je. S prvim zapisom se strinjam v tem, da se ukrepi odpravijo. Kdor se počuti ogroženega in verjame v to cepivo, naj se cepi. Kdor ne razmišlja tako naj se pazi tako kot misli, da je zanj najbolje. Tako kot pri drugih boleznih. In bo kar bo.
Malo prej na radiu slišim reklamo za strupen zvarek. Na koncu reklame pa reče:” Oglas podpira podjetje Pfizer”.
Dejansko ni samo ta oglas tisti, ki ga podpira ta korporacija. Podpirajo še politično golazen, TV medije, zdravstvo….
In kam smo prišli, da se ta strupen zvarek reklamira kot pralni prašek.
Kmet z zdravo kmečko pametjo, 30.09.2021 ob 22:13
Jaz vsega tega razgrajanja in krivic, ki se dogajajo nekaterim, res ne razumem več! Jebote kovid in cepljenje! – a ni zadeva povsem jasna, vsaj po zdravi kmečki logiki? Kdor je želel, se je cepil, zastonj je. In je zdaj varen, več ali manj. Tu pa tam bo koga popadla manjša gripica, če bo kdo zares zahropel, ima pa bolnišnico in tam kup neke vesoljske tehnologije, zaslužil si jo je s svojim zaupanjem v modrost stricev in tet tam nad nami.
Kdor pa se cepiti ne želi – ja pa v čem je sploh problem, krščenduš?! Kovida med takimi itak ni, vse skupaj je le zarota, o cepljenju pa – ne, o tem raje sploh ne govorimo. Če pa že bo kdo zbolel, bo tudi to le manjša gripica, po njej bo pa varno prekužen – sam profit torej! Za kaj hujšega pa ni vrag, da ljudje še od poletja nimajo doma kakšnega ventilatorčka, pod njega se uležejo in je problem rešen. V bolnišnice pa jim bognedaj že ponos ne bo dovolil; imajo svoje vrače, zdravniki so pa itak vsi po vrsti prodane duše. In torej zaradi njih tudi gneče, o kateri se toliko govori, ne bo.
Če bo imel hudič zares mlade in bo kdo – ali par sto, par tisoč njih – umrlo, je pa to tudi z ustavo in osebnimi pravicami zajamčena svoboščina in ni lepo, da jo ljudem kratimo – poglejte na ulice, kako hudo jih to prizadene. In z mučeniškimi smrtmi so si v davnih časih že mnogi ustvarili čudovito kariero, še danes jim cerkve pa kapelice postavljajo. Sveti Francelj Kovidni – eto, ta bi lahko na ploščadi nasproti parlamenta stala, prvi apostoli se itak že zbirajo tam.
In tako se bo do pomladi z nekaj gripicami vse lepo uredilo, le cene parcelic na britofih bodo šle verjetno gor – ja lepo vas prosim, vsako prepričanje in občasna verska blaznost pač nekaj staneta. Preživeli bomo pa lepo precepljeni ali prekuženi, ljubeči bratje ter sestre si bomo in življenje bo ponovno eno samo ljubo veselje. Če drugega ne, se bomo končno spet lahko začeli zmerjati le zaradi Janeza, tabelih in tardečih – res, prav pogrešam že tiste idilične čase!
Zapis sicer ni moj, avtor je Zvone Šeruga, je pa tako fino napisan, tudi razmišljanje neverjetno optimistično, brez žaljenja in zmerjanja, pač po Zvonetovo. Folk tako se govori in tako se to dela, ne pa, da smo zaredi politikov že vsi skavsani med sabo, kar gre na roko samo njim.
Patetičen zapis. Delam v manjši bolnici v tujini. Več kot leto in pol brez problemov. Niti en dan v času Covida nismo bili preobremenjeni, saj je bolnica delala z zmanjšano kapaciteto, kvečjemu obratno. V zadnjem času so zaradi stalnega strašenja po medijih ljudje tako prestrašeni, da za vsak smrkelj in za vsak kašelj pridejo na pregled. Kljub stalni izpostavljenosti nihče ni dobil Covida. Po letu in pol smo zdaj dobili pismo, v katerem se nam zahvaljujejo za nadvse uspešno delo, za našo pomoč, predanost itd. itd., a kdor od nas do 1. novembra ne bo polno cepljen, bo šel na prisilni neplačan dopust. Namesto prisilnih dopustnikov bo njihovo delo v nekaterih bolnicah opravljala vojska.
Zamenjajtw besedo “cepivo/cepiti se” z pripeti varnostni pas. Pa vam bo mogoče jasno, zakaj smo se nekateri (tapametni) cepili – tako kot si vsak dan pripnemo varnostni pas, čeprav ta ne ščiti 100%, čeprav lahko povzroči poškodbe in celo smrt, čeprav nekatere žuli, omejuje, tišči…, čeprav se nekateri vozijo brez že leta, pa jim nič ni, čeprav…
Poštena stroka ali pošteno plačana stoka.
https://www.facebook.com/groups/999695823864713/permalink/1241166773050949/
Pa kaj tebi ni jasno. nosim masko, se razkužujem, se testiram, se zdravim, če je treba (HB pri zdravniku sem v povprečju enkrat na tri leta – pa še to ne zaradi boleni, ampak zaradi raznih kontrol.), v korono verjamem, tudi v smrti zaradi korone!!!! SAMO CEPIT SE NOČEM!!!! JASNO?! NE VERJAMEM V CEPIVO!!!!!!!!
Verjamem pa v ivermektin. In ga imam doma, če me faše korona, da ja ne bom zasedala postelje cepljenim, ki jo bodo potrebovali, ko bodo pristali v bolnici.
Pa ne me moti, da cepivo ni 100 % zanesljivo. Moti me, ker ne vem, kaj je v njem, mu pač ne zupam. ŠTEKAŠ??????
Žalostna in jezna, 03.10.2021 ob 19:57
Pa kaj tebi ni jasno. nosim masko, se razkužujem, se testiram, se zdravim, če je treba (HB pri zdravniku sem v povprečju enkrat na tri leta – pa še to ne zaradi boleni, ampak zaradi raznih kontrol.), v korono verjamem, tudi v smrti zaradi korone!!!! SAMO CEPIT SE NOČEM!!!! JASNO?! NE VERJAMEM V CEPIVO!!!!!!!!
Verjamem pa v ivermektin. In ga imam doma, če me faše korona, da ja ne bom zasedala postelje cepljenim, ki jo bodo potrebovali, ko bodo pristali v bolnici.
Pa ne me moti, da cepivo ni 100 % zanesljivo. Moti me, ker ne vem, kaj je v njem, mu pač ne zupam. ŠTEKAŠ??????
baba tumpata a v ivermektinu pa veš kuga je not. he he
in vendar jih ogrozas, 01.10.2021 ob 13:29
In kljub cepljenju jih ogrozas, ce se ne testiras redno!
Tudi sama zivim z nekom, ki je zelo rizicen in je cepljen, ravno zaradi njega se nisem cepila, ker kot ceoljena lahko zbolim popolnoma asimptomatsko, za njega pa ne vemo, kako bi zbolel. Testiram se na 2-3 dni,ob prehladu sem se vsak dan plus pcr test.
Tako cepljeni kot necepljeni lahko zbolijo popolnoma asimptomatsko- takih je 10%. Med cepljenimi ni več asimptomatskih kot med necepljenimi. Nobena raziskava ni tega, kar tu flancaš, potrdila, ravno obratno, več raziskav je potrdilo, da kdor je asimptomatsko bolan lahko samo teoretično prenaša virus, ker ni prehlajen in ne kiha in ni bolan in ne kašlja. Virus najdejo globoko v nosnem korenu, kjer tudi ostane, če človek ne kiha in ne kašlja. Če ima pa še masko, pa toliko bolj. Zato nehajte že s temi bedarijami, kako asimptomatski prenašajo virus, ker ga ne!!! Pa če so cepljeni ali pa ne!
A invermectin je pa brez stranskih učinkov? kot prvo, ni potrjen za jemanje proti kovidu, samo nekaj študij je pokazalo, da bi morda lahko bil učinkovit. Ampak stranski učinki tega anti parazita (narejenega za živali) so mnogi, od blagih, bruhanje in driska, do hujših, tudi smrt. Dokazano, da dejansko pomaga, pa ni bilo oz. je bilo samo pri ljudeh, ki so oboleli z zelo hudo obliko in so bili že na respiratorju. Nekaj od njih je tudi umrlo, bogve če ne ravno zaradi invermectina. Da bi pa pomagal v zgodnjih fazah bolezni, pa ni dokazov, zato ga v teh fazah sploh nikjer ne dajejo. Ti pa kar, če se ti zdi, da je varneje kot cepljenje.:)
Nisem vedela, da je covid nova vera. Očitno ne gre več za postulate znanosti – dokazljivost, ponovljivost, preverljivost, ampak za vero. Verjameš ali ne v virus, verjameš ali ne v cepivo, verjameš ali ne v zdravila. Pandemijo ste zreducirali na dilemo okoli Božička in Dedka mraza. Bravo, človeštvo, res si doseglo novo dno v svoji brezmejni neumnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.