kotleti-zarebrnice
Pozdravljeni in pozdravljene! Imam doma tri krasne telečje kotlete (dala tašča), zdaj pa ne vem, kaj naj z njimi naredim, da bodo lepo mehki, ne presuhi, pa seveda dobri:-))
Sem mislila, da bi jih spekla v pečici, bi bila pa vesela kakšnega recepta. V iskalniku nisem našla nič pametnega. HIšnega žara pa nimam, tako da ta varianta odpade.
Hvala, lep pozdrav!
Hej!
Ce se ni prepozno, bom napisala, kako jih sama pripravim.Ne pecem jih v pecici, ker se res radi izsusijo.
Najprej jih malo obdelam: porezem kozice, ki bi se ob peki skrcile in tako bi se meso dvignilo,rahlo s pestjo potolcem, oziroma raztegnem in namazem malo s strtim cesnom, soljo, poprom in oljem.
Na zgornji strani razprsim samo malo moke. nekateri namazejo tudi z gorcico, jaz ne, ker imam rada primarni okus.
V ponvi, ki ne rabi veliko olivnega olja, jih na hitro popecem najprej na nepomokani strani, potem se na pomokani.
(Obrni sele, ko se na zgornji strani pokaze sokrvica- pomeni, da je skorjica ze spodaj.)
Odvzamem in prelozim v pogreto posodo in pokrijem. Olju dodam koscek masla, da se razpusti, malo pomesam in prilijem malo belega suhega vina, da na hitro izpari. V to vrnem kotlete in se malenkost v omaki dokoncam. Je vse skupaj hitro. Ce se ti zdi, da ni dovolj naravne omakce, dodaj malo tople vode. Na koncu posujem se z malo nasekljanega petersilja( sama imam rada tudi nasekljan listic zajblja) in pustim pokrito do serviranja. Na krozniku je kotlet in malo omakce.
Varianta je tudi z dodatkom smetane, ki meni ne pase.
Preprosto, hitro in socno. Cim dlje se bo delalo, manj socno bo. Dober tek Babi
Hvala, babi, najlepša, za tale receptek. Bom na vsak način preskusila naslednjič. Ker delam kosilo zaradi malega, ki gre takoj zatem spat, precej zgodaj, sem potem naredila približno po enem receptu iz kulinarike.net, pa še po občutku zraven, so bili v redu, pa čeprav res malo suhi. Ne vem zakaj se mi je zdelo, da jih moram peči dolgo, da bodo sicer preveč surovi. Naredila pa sem jih takole:
– sem jih dala v pekač v pečico in najprej (na ventilatorskem pečenju) čisto na kratko z obeh strani popekla na morju. Prej sem jih dobro natrla s česnom, soljo, poprom in timijanom. Potem pa sem vsakega posebej zavila v alu folijo, v katero sem dala še na liste narezano papriko, čebulo, korenje, peteršilj, pa na kotlete košček zašinka in vse skupaj dobro zalila z belim vinom. Nato sem aluminijaste žepke zaprla in vse skupaj dala še za 20 minut v pečico. Sok, ki so ga spustili, ter tako zdušena zelenjava so se prav dobro ujeli z rižem, ki sem ga naredila zraven, tako da sem bila na koncu kar zadovoljna.
Toliko. Lep večer!
Forum je zaprt za komentiranje.