Kot govoriš za drugega takšen si ti sam
Anonymus312, 13.10.2021 ob 13:18
Na temu forumu večkrat zasledim opazko, ki leti na kritika, da z lastnostjo s katero kritizira drugega, pokaže kakšen je sam.
Primer pogostega odgovora oseb, katerim odgovor ni po godu je, naj jim ne pripisujejo lastnih lastnosti.
Prav vidi se užaljenost iz odgovora.
Se strinjate?
Recimo jaz za neko osebo vedno rečem, da je ok, prijazen, razgledan, radodaren, skrben do drugih ljudi. Pa jaz še zdaleč nisem taka in tudi ljudje njega vidijo tako kot jaz, mene pa ne vidijo tako :).
Tako, da še zdaleč ne pomeni,da kar govorimo o drugih, da taki smo sami.
poglejmo drugače, 13.10.2021 ob 14:15
Recimo jaz za neko osebo vedno rečem, da je ok, prijazen, razgledan, radodaren, skrben do drugih ljudi. Pa jaz še zdaleč nisem taka in tudi ljudje njega vidijo tako kot jaz, mene pa ne vidijo tako :).
Tako, da še zdaleč ne pomeni,da kar govorimo o drugih, da taki smo sami.
ZAnima me, ce hoces povej.
Ce nisi taka kot reces za eno osebo
Prijazna skrbna do drugih itd.
Ja kaksna pa si potem.
Kako je zivet, ko je clovek tak, kot si ti.
A prijatli opazijo al jih nimas. Kaj pa domaci.
Kako bos otroke vzgajala.
Nic te ne obtozujem sam zanima me.
Prijazna skrbna do drugih itd. – ne nisem taka kot je on, sem taka kot večina ostalih, torej mi ni kaj prida mar zadruge ljudi; sicer darujem kri, delam kot prostovoljka, ampak to pa je to.
Ja kaksna pa si potem. – taka kot večina ljudi
Kako je zivet, ko je clovek tak, kot si ti. – to moraš pa bolj konkretno vprašat kaj te zanima
A prijatli opazijo al jih nimas. Kaj pa domaci. – kaj je z njimi? Kaj, če opazijo?
Kako bos otroke vzgajala. – Jih ne bom vzgajala.
Nic te ne obtozujem sam zanima me. – če te zanima, moraš bolj konkretno vprašat, kar mi ni ravno jasno, kaj te zanima 🙂
TO SI ti napisala.
Napisala si, da nisi prijazna ne skrbna ne razgledana,radodarna.
Pa me zanima kako je ljudem okoli tebe zivet.
Ker tak clovek je ena velka prasica.
Sej te ne obtozujem, ker to ne delas nalasc.to je v tebi.
Kako se druzina in prijatli nate odzivajo.to me zanima
Hvala
Ohdesperado, 13.10.2021 ob 16:49
TO SI ti napisala.
Pa me zanima kako je ljudem okoli tebe zivet.
Ker tak clovek je ena velka prasica.
Sej te ne obtozujem, ker to ne delas nalasc.to je v tebi.
Kako se druzina in prijatli nate odzivajo.to me zanima
Hvala
No no, ne tako divje. Človek, ki je zmožen v drugem ugledati prijaznost, radodarnost, skrbnost, tudi sam ne more biti slab. Poleg tega je komentatorka dala samo kontra-dokaz. 🙂
Jaz vem, kaj sem napisala. So pa tvoja vprašanja povsem nejasna, zato ti težko odgovorim.
Pa me zanima kako je ljudem okoli tebe zivet. – razloži v kakšnem smislu, bolj konkretno vprašaj?
Ker tak clovek je ena velka prasica. – hm, zakaj že?
Sej te ne obtozujem, ker to ne delas nalasc.to je v tebi. – Hm, kaj je v meni?
Kako se druzina in prijatli nate odzivajo.to me zanima – Odzivajo na kaj?
Recimo, če pogledam tvoje zapise, bi rekla, da imaš težave s komunikacijo, težave z razumevanjem napisanega, težave s pisnim izražanjem, … Verjetno so to razlogi, da ne znaš konkretno vprašanj postaviti?
stoljudistočudi, 13.10.2021 ob 16:52
No no, ne tako divje. Človek, ki je zmožen v drugem ugledati prijaznost, radodarnost, skrbnost, tudi sam ne more biti slab. Poleg tega je komentatorka dala samo kontra-dokaz. 🙂
He, he, mogoče pa zase misli, da je prijazna, razgledana, radodarna, skrbna do drugih :). Samo jaz si pa upam staviti, da je pravo nasprotje osebe, ki sem jo jaz opisala tako lepo :).
To se pove, ko druga oseba o tebi nekaj predvideva, kar pa s tabo nima nobene veze. Torej ti veš, da si recimo zvest in da hočeš imet zvestobo v vezi, nekdo drug te opredeli s cerkvenjaško vzgojeno, čeprav v lajfu nisi imel veze z cerkveno vzgojo in ničemur cerkvenim. Zdaj ta oseba je to podtaknila na podlagi svojih domnev, ker so njo silili v cerkvene nazore.
jaz povem kako je pri meni, če mi kdo podtakne nekaj kar nima veze z mano, to povem in to brez užaljenosti. Tako da tudi to je odvisno od posameznika. jaz se recimo znam samo smejat na te nebuloze o meni, znam pa osebo (če mi recimo nekaj pomeni) tudi orng napizdit, če ne sliši tega kar mu povem o sebi. Aja, pa sem tip človeka, ki povem o sebi tako kot je. Un ki pa noče slišat pa je to samo zato, ker mi hoče nekaj svojega vsilit, da uresniči nek svoj cilj z mano. Recimo na zgornjem primeru, tip me skuša na ta način dobit na tiča, ker bi me ful rad pofukal (sem mu ful sexy) noče pa v vezo. In potem noče slišat dejstva, da sem jaz spolno aktivna zgolj in samo z partnerjem ( zvestoba pa je predpogoj sploh za it v vezo) in me skuša prepričat, da imam tak pogled zaradi cerkvene vzgoje, zaradi bremzanja, zaradi družbe bla bla bla. Za kozlat!
ccccccc ??
Zartrose izven profila, 13.10.2021 ob 18:29
To se pove, ko druga oseba o tebi nekaj predvideva, kar pa s tabo nima nobene veze. Torej ti veš, da si recimo zvest in da hočeš imet zvestobo v vezi, nekdo drug te opredeli s cerkvenjaško vzgojeno, čeprav v lajfu nisi imel veze z cerkveno vzgojo in ničemur cerkvenim. Zdaj ta oseba je to podtaknila na podlagi svojih domnev, ker so njo silili v cerkvene nazore.
jaz povem kako je pri meni, če mi kdo podtakne nekaj kar nima veze z mano, to povem in to brez užaljenosti. Tako da tudi to je odvisno od posameznika. jaz se recimo znam samo smejat na te nebuloze o meni, znam pa osebo (če mi recimo nekaj pomeni) tudi orng napizdit, če ne sliši tega kar mu povem o sebi. Aja, pa sem tip človeka, ki povem o sebi tako kot je. Un ki pa noče slišat pa je to samo zato, ker mi hoče nekaj svojega vsilit, da uresniči nek svoj cilj z mano. Recimo na zgornjem primeru, tip me skuša na ta način dobit na tiča, ker bi me ful rad pofukal (sem mu ful sexy) noče pa v vezo. In potem noče slišat dejstva, da sem jaz spolno aktivna zgolj in samo z partnerjem ( zvestoba pa je predpogoj sploh za it v vezo) in me skuša prepričat, da imam tak pogled zaradi cerkvene vzgoje, zaradi bremzanja, zaradi družbe bla bla bla. Za kozlat!
ccccccc ??
@ Zarti
Ni nobene potrebe da se tako globoko spoveš. To bi morali mi grešniki. ?
Epic Fail, 13.10.2021 ob 18:56
@ Zarti
Ni nobene potrebe da se tako globoko spoveš. To bi morali mi grešniki. ?
Potrebe res ni, delim pa še malo sebe, takole iskreno hehehe..
yori, 13.10.2021 ob 18:38
kaj ti pomaga se strinjat, če ti taka oseba naredi astronomsko škodo z opravljanjem in širjenjem laži? Kar je storila je storila in s tem moraš živet sam. skratka, lahko si misliš karkoli želiš, ampak posledice za tovrstna dejanja nosiš ti ne ta oseba
Drži.
Forum je zaprt za komentiranje.