kostanj
Na iskalniku nisem nasla podatka, ki ga iscem. namrec, zanima me, ce kdo ve, kako se shrani kostanj, da ostane dober (ali se boljsi) do novega leta. Ulicni prodajalci kostanja to gotovo vedo (pa ne izdajo), ker njihovi kostanji so dobro ohranjeni, v glavnem necrvivi, in ne gobasti. Moj oce zagovarja nacin, da ga pustis na travi in pokrijes z listjem, ampak tak kostanj postane gobast, crn, pa se polno polzev se naseli vanj. Drugje spet ga obesijo v zaklje v shrambo, pa mislim, da se posusi. V skrinjo sem ga nekoc dala, pa mi okus potem ni bil vsec. Zanima me naravno shranjevanje. Cakam nasvete, ker imam kostanj zelooo rada, pa ga je prehitro konec.
Brez zamrznjenja ga bo verjetno težko ohraniti. Meni se zdi, da ima kar dober okus, saj tudi v naravi zmrzuje. Mi ga spečemo (kadar ga pečemo, ga pač spečemo malo več, v veliki posodi), olupimo in zamrznemo. Pečenega je mnogo laže lupiti kot kuhanega ali surovega. In ko ga vzameš iz skrinje, ga lahko kar kmalu poješ; ven ga pa vzameš lahko le malo, kolikor pač želiš. Torej pečenega, olupljenega damo v vrečko in v zmrzovalnik. Če želiš, ga odtajaš, jaz ga pa hrustam kar zmrznjenega, če ne morem dočakati, da se odtaja.
Dober tek za novo leto, če bo počakal do takrat!
Brez zamrznjenja ga bo verjetno težko ohraniti. Meni se zdi, da ima kar dober okus, saj tudi v naravi zmrzuje. Mi ga spečemo (kadar ga pečemo, ga pač spečemo malo več, v veliki posodi), olupimo in zamrznemo. Pečenega je mnogo laže lupiti kot kuhanega ali surovega. In ko ga vzameš iz skrinje, ga lahko kar kmalu poješ; ven ga pa vzameš lahko le malo, kolikor pač želiš. Torej pečenega, olupljenega damo v vrečko in v zmrzovalnik. Če želiš, ga odtajaš, jaz ga pa hrustam kar zmrznjenega, če ne morem dočakati, da se odtaja.
Dober tek za novo leto, če bo počakal do takrat!
Forum je zaprt za komentiranje.