Najdi forum

kostanj

Na iskalniku nisem nasla podatka, ki ga iscem. namrec, zanima me, ce kdo ve, kako se shrani kostanj, da ostane dober (ali se boljsi) do novega leta. Ulicni prodajalci kostanja to gotovo vedo (pa ne izdajo), ker njihovi kostanji so dobro ohranjeni, v glavnem necrvivi, in ne gobasti. Moj oce zagovarja nacin, da ga pustis na travi in pokrijes z listjem, ampak tak kostanj postane gobast, crn, pa se polno polzev se naseli vanj. Drugje spet ga obesijo v zaklje v shrambo, pa mislim, da se posusi. V skrinjo sem ga nekoc dala, pa mi okus potem ni bil vsec. Zanima me naravno shranjevanje. Cakam nasvete, ker imam kostanj zelooo rada, pa ga je prehitro konec.

Mirne duse ga lahko zamrznes in potem uporabis kadar ga potrebujes ali si ga zazelis. Preverjeno.

Zamrznete surovega (kdo pa bo lupil take količine)?
Imam ga precej pa ga ne bomo pojedli. Zamrznjene potem kuhate ali tudi pečete?
Dober tek!

surovega olupiš in ga potem daš zmrznit, potem pa ga daš kuhati, surov se kar dobro lupi,

ali ste že poizkuili kostanjev pire( kostanj in krompir skupaj) ali pa kostanjevo potico….zelo dobro

Smo, smo, ampak skoraj krepnes od dela in mas skorajda otecene prste…..Celega zmrznes, pol se pa odlocis, kaj bos pocel z njim, ko se ti ga bo zalustalo…..

Poskusi ga shraniti v njegovem naravnem olupku (ježku) v kakšni temni in suhi kleti..seveda le, če so kostanji še vedno v olupku..če so že padli ven, bo težko..

Brez zamrznjenja ga bo verjetno težko ohraniti. Meni se zdi, da ima kar dober okus, saj tudi v naravi zmrzuje. Mi ga spečemo (kadar ga pečemo, ga pač spečemo malo več, v veliki posodi), olupimo in zamrznemo. Pečenega je mnogo laže lupiti kot kuhanega ali surovega. In ko ga vzameš iz skrinje, ga lahko kar kmalu poješ; ven ga pa vzameš lahko le malo, kolikor pač želiš. Torej pečenega, olupljenega damo v vrečko in v zmrzovalnik. Če želiš, ga odtajaš, jaz ga pa hrustam kar zmrznjenega, če ne morem dočakati, da se odtaja.

Dober tek za novo leto, če bo počakal do takrat!

Brez zamrznjenja ga bo verjetno težko ohraniti. Meni se zdi, da ima kar dober okus, saj tudi v naravi zmrzuje. Mi ga spečemo (kadar ga pečemo, ga pač spečemo malo več, v veliki posodi), olupimo in zamrznemo. Pečenega je mnogo laže lupiti kot kuhanega ali surovega. In ko ga vzameš iz skrinje, ga lahko kar kmalu poješ; ven ga pa vzameš lahko le malo, kolikor pač želiš. Torej pečenega, olupljenega damo v vrečko in v zmrzovalnik. Če želiš, ga odtajaš, jaz ga pa hrustam kar zmrznjenega, če ne morem dočakati, da se odtaja.

Dober tek za novo leto, če bo počakal do takrat!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close