Najdi forum

kosmiči

A mi lahko poveste katere ovsene in riževe kosmiče kupiti in kje, za mojega sončka(9.m.)?Kako jih pripraviti?Ali jih je treba kuhati v vodi ali so instant?Rada bi ga hranla čimbolj naravno in zdravo?Sem že popolnoma brez idej,kaj mi še priporočate?Res hvala že v naprej

Če bi rada naravno hrano, potem se lahko odpraviš v trgovine z bio prehrano. V vsakem mestu so. Vendar kar je zdravo za odraslega, ni nujno da je tudi za dojenčka. Jaz raje priporočam, da se odločiš za otroško hrano, ki je pod strogim nadzorom. Mislim da imaš Milupino riževo kašico (instant) brez vseh dodatkov in brez sladkorja. Kako pa je z ovsom in 9 mesečnico, pa ti ne bi znala svetovati.

Lp, Ela S

Živjo, jaz pa mislim da bi bilo za tale nasvet, ki ga potrebuješ, veliko bolje povprašati na forumu “starši staršem”, kjer boš dobila lahko še milijon drugih nasvetov 🙂
Nahaja pa se tukajle:

LP, zala

No lepa reč :))) Jaz sem jo pa s foruma starši staršem ravno sem poslala!

Hej!
Vem, da sem svoji deklici ze pred enim letom dajala kasice iz ovsenih kosmicev. Malo sem jih pokuhala na mleku, potem pa dodala se
sadje,jedrca…,vcasih korencek z malo limoninega ali pomarancnega soka.
Tudi v zelenjavne minestrice sem jih ze pri sestih mesecih stresla.

Samo ne bi si upala sedaj kaksni mamici svetovati, ker so bila navodila za prehrano pri vnuku precej spremenjena, kasnejse dodajanje hrane …
Zato mislimo, da bi mamice bolje svetovale iz prakse.Saj bo v ponedeljek ze kaj odgovorov na starsi in tu. Lp Babi

Jaz mojemu naredim ovsene kosmiče že od 9. meseca. Pred kuhanjem jih namočim v vodi za cca 15 minut. Nato jih skuham, da vrejo cca 15 minut. Med kuhanjem dolivaj vodo, da se ne sprimejo. Ker je tvoj sinko še manjši, mora biti voda sluzasta, da so kosmiči zelo mehki. Ko bo malo starejši in imel več zobkov, jih lahko kuhaš manj časa. Ko je kuhano, lahko dodaš malo mleka (svojega ali adaptiranega) in sadje, ki ga zmečkaš. Lahko tudi namesto mleka dodaš sok (od Frutka ali ga sama stisneš).

Kosmiče kupujem od Nature, so v belo-modri vrečki, pakirano po 500 g.

Ups, res nisem vedela 😉
LP, zala

Uspela sem najti 3 recepte od sestre Vendeline iz knjige Dojenček. Vsi so za otroke od 7 mes. dalje.

OVSENI KOSMIČI S SADJEM
20g ovsenih kosmičev
1 posušena marelica
1 suha sliva
1 žlička rozin
pol rdečega jabolka

Ovsene kosmiče damo v skodelico skupaj s suhim, drobno narezanim sadjem. Prelijemo z 2,5 dl vode in pustimo, da se 2 uri namaka. Pristavimo, da zavre in kuhamo 7 minut. Preden ponudimo, dodamo olupljeno in nastrgano jabolko ter rozine.

OVSENA JUHA Z ZELENJAVO
30 g ovsenih kosmičev
1 žlica olja
žlička sesekljane čebule, korenček
peteršiljeva koreninica in lističi,
košček zelene,
1 porovo stebelce
0,5 l osnovne juhe**

Zelenjavo očistimo, olupimo in drobno narežemo ali naribamo. V loncu zavremo juho, dodamo pripravljeno zelenjavo in kuhamo 30 minut. Ovsene kosmiče kuhamo 7 minut in jih dodamo, ko je zelenjava na pol kuhana.
** osnovna juha: 1kg kosti, jušna zelenjava: korenček, peteršilj, zelena. čebula, lovorov list in sezonska zelenjava (por, ohrovt, paradižnik, grah) in voda. Juha naj vre 1 uro.

OVSENI KOSMIČI NA MLEKU
4 dl mleka
30 g ovsenih kosmičev
malo soli

Mleko zavremo, vsujemo kosmiče in jih kuhamo 7 minut. Med tem jih večkrat premešamo. Lahko tudi malo sladkamo.

Dober tek!

Jaz mojemu 11 mesečniku dajem ovsene kosmiče že kake tri mesece. Dam jih v hladno vodo, zavrem in pustim vreti cca 5 min. Zdaj berem po različnih forumih, kako so takšni kosmiči, ki jih prej nič ne namakaš in samo pokuhaš, čisto preveč groba hrana ne le za dojenčka, pač pa tudi za odraslega. Lahko namreč povzročajo mikro krvavitve v črevesju in posledično polipe. Je temu res tako? Sem čisto zaskrbljena…

če te zanima si preberi http://nutrigenomika.wordpress.com/2010/07/28/razbijamo-mite-zdrave-prehrane-polnozrnato-in-surovo-se-ne-pomeni-tudi-zdravo-3/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close