kosmata pod pazduho
Z čim se brijete pod pazduho?
Kljub skora 40 letom se še nikoli nisem brila tam, vendar opažam, da ste vse punce pod pazduho nekosmate.
prihaja čas kratkih majčk, meni kocine niso več estetske, kljub temu, da nisem zelo poraščena, včasih me niso motile in sem si mislila, da če me kdo opazi, da naj se briga raje zase. Sedaj mi je pa nerodno, posebej na bazenu, če moram roke dvignit.
kosmati joški začnejo rasti po 30 letu. vprašaj ginekologinjo.in ti bo povedala, da to ni ravno redek pojav. res pa je, da niso kosmate, kot je povedal avtor odgovora, ampak dlake pa se pojavljajo. zakaj ne vem, na tem delu, ker jih nimam. ampak, ker sem radovednica, pač vprašam stvari, ki jih berem, nad čemer ste nekateri šokirani.
za osebo “ajoj” pa, umivanje nima čisto nič veze, če si recimo umiješ lase in se potem nekdo nekje pajska, ko je zaslediti z vonjem, da ji lasje smrdijo, čeprav si jih je umila isti dan. pa nima niti veze, če je isti dan oprala cunje, jih oblekla, pa se je kuhala v svoji kuhinji in prismrdela po celi menzi. kaj ima to sploh veze z umivanjem?
glede dlak le to, da vsekakor je ob potenju manj izrazit vonj, če je manj dlak in tako manj variant, da nekdo začne smrdeti zaradi potu, švicanja ali česarkoli temu podobnega.
sama opažam, da je bolje, če imam intimni del z manj dlakami kot pa, če jih imam. ker se ne umivaš pod vodo vsakič, ko greš lulat. in če na dlakah ostane marsikaj, kar pri manj dlakah tudi papir že lahko odnese, se v nekaj urah, ker si v službi ne menjaš spodnjih po petkrat na dan, ustvari več bakterij, kot pa če je vsega manj. in pod pazduho, če je več dlak, je tudi več potenja, ker morajo žleze ordinirati tudi tako, da se prilagodijo bolj vročemu procesu. tisti, ki ima lase, mu je bolj vroče kot tistemu, ki jih nima. sploh, ko je toplote več. in pri ostalih delih ni nič drugače.
tudi potenje in smrad nog nima nič v zvezi s higieno, kadar žleze dvojno delujejo. zato je treba ubrati nek način, ki je ustrezen za preprečevanje tega ali onega. kljub higieni.če gremo že globlje.
tako nekateri pravijo, da je higiensko, da je tamala kosmata, sama bom rekla, da mi daje več težav, ko so dlake daljše. nožnica se itak naravno čisti in pušča kakšen madež na hlačkah zaradi naravnega čiščenja. če bi pustila vse dlake, je vsaj zame bolj moteče prav iz higienskih razlogov, kjer imam manj težav, če imam manj dlak. zato sem pač v delu, ko jih nimam ali pa imam nekaj, kokr se mi zazdi. si jih pa ne puščam rasti kot lase. prav iz higienskih vzvodov. kjer se poslušam, ker mi organizem sam pravi, kaj je dobro in kaj ne.
redno umivanje nič ne daje vzgleda, če je toliko smradu naokoli, ker se ne pogleda še druge strani, ki pripomorejo k svežemu zraku. zastonj higiena, če nekdo ne opere mesec dni cot in jih da samo prezračiti, pa če se še tako redno umiva. fuj in za kozlat glede vonjav. po vrhu vsega pa nosijo še toliko sintetike, da ja celotnost vonjav pride do izraza še toliko hujše, pa čeprav se vsaj trikrat na dan umijejo.
kaj bi morali v glavi ubit, da bi nekateri zastopili pri posluhu svojega telesa in tistega, kar dajo nase?
s kocinami ali brez.
Pozdravljeni kosmatoljubci in gololjubci,
nasveti in odgovori so zelo pestri. Do sedaj nisem vedela, da obstaja toliko ljubiteljev Vener v krznu. Tu so tudi trendi in ker so vse na slikah in v revijah podepilirane se zgledujemo po takih. Okusi pa so različni.
Predlagam, da si vsak izbere svoj podpazdušni styling.
Za tiste, ki nočejo dlačic je britje res najenostavnejša rešitev, še posebej če dlake niso zelo močne. Namažemo se lahko kar z gelom za tuširanje, ga spenimo in pobrijemo, s posebno žensko britvico ali kar z odsluženo moško britvico- te so bolj tope in ne ranijo kože.
Po britju lahko nanesemo kakšen tonik za pomirjanje ali kar otroški puder, tako bo manj vnetja. ne nanašajte na sveže pobrito kožo deodoranta, razen takega ki je namenjen za po britju.
Puljenje tu ni najbolj primerno, ker so prisotne žleze, ki jih na nogah ni, tako da je potrebna večja pazljivost pri puljenju, da ne pride do vnetij.
Uporabna je tudi depilacijska krema, spet pazite da ne nanesete deodoranta takoj, najprej krema, puder za pomirjanje, naslednji dan deodorant.
Toliko z moje strani,
Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.