Najdi forum

KOSILO

Kaj jutri za kosilo?

Za jutri imam v načrtu prebranac s prekajeno klobaso, danes pa bomo jedli kumarično-krompirjevo juho in skutine palačinke, popečene v pečici.

Mi bomo pa danes jedli, paprično zelje po makedonsko, domačo kranjsko klobaso in solato.
Jutri pa bo telečja rižota z veliko zelenjave, pa paradižnikova solata. Za sladico pa sočno skutino pecivo. Pekli v nedeljo, pa bo za tri dni, ker je v pekaču od pečice.
LP Julija

Danes;
goveja juha, govedina iz juhe, mlad pečen krompir v pečici, solata iz paradižnikov, paprike, mozarele….pisana solata pač:)
sladica pecivo, ki je ostalo od včerajšnega rojdtnega dne pri bratrancu 🙂

July, kako pripraviš paprično zelje po makedonsko?

LP Astra.

Mi bomo jedli polnjene paprike-danes. Jutri pa verjetno drobnjakove štruklje (če bom našla recept?) in domačo solato. Lp maja

kremna porova juha. mesanica solate iz domacega vrta:mlad radic,rukola,rjavka…s ciceriko. zraven pa popeceni kruhki s cesnom in malo paradiznika. lp petra

Danes imam sadni dan! Če bom zdržala, seveda.
Jutri bo pa losos v sopari in pražene paprike s kislo smetano.

Petra, mislim, da si bom za sredo sposodila tvojo idejo za solato in kruh s česnom. Imaš kakšen poseben recept za česnov kruh?

Mi smo danes jedli zelenjavno juhico z makaroni, veliko sklede zelene solate in sladoled.

Paradižnikova juha z rižem.

Lp, Ela S

Zelenjavna mineštra s paštico. Za desert pa češnjeva pita oz. skutni zavitek ( kar je ostalo od včeraj). Jutri pa bo ista mineštra z rižem. Možu ena kranjska in mogoče še puding za desert.

Astra, paprično zelje po makedonsko je sicer recept mojstra Ivačiča, gre pa takole:
Sestavine za 4 osebe:
1 glavica zelja (teža cca 1 kg), 2 zeleni papriki, 2 paradižnika, 2 čebuli, 2 stroka česna, sol, poper, 2 žlici kisa po želji (jaz ga ne dodam, ker kislost da paradižnik), olje, juha ali voda za zalivanje in 2 kuhana pretlačena krompirja za zgostitev;
Priprava: Čebulo drobno nasekljamo in jo pražimo na olju. Vso zelenjavo očistimo in zrežemo na večje kocke (cca 1.5 x 1.5 cm). Stresemo jo na prepraženo čebulo, dodamo še česen, sol, poper, kis. Vse skupaj malo pražimo, nato pa zalijemo z juho ali vodo, vendar samo toliko, da je zelenjava komaj pokrita. Dušimo do mehkega. Mi imamo radi še malo hrustljavo, tako, da je v pol ure gotovo, sicer pa lahko dušiš tudi dlje. Stvar okusa. Ko je vse zmehčano, dodamo še pretlačen kuhan krompir. Jed mora biti kar gosta, kot priloga naprimer, zato odvečno tekočino povremo, preden dodamo krompir. Po želji lahko na koncu dodamo še par žlic kisle smetane, ali pa si jo vsak doda na krožnik.
Če boš preizkusila recept, poročaj kako je uspelo in če vam je bilo všeč.
LP Julija

Danes rizota s spargeljni in mladim grahom; solata s paradiznikom;
za moza se cimetova rolca ( jih je vnuk nekaj pustil za nonota).

Sem pa prvic v rolce zavila tudi malo mletih mandeljnov in orehov; so pridobile:)))

Uporabila sem Molasses nerafinirani trsni sladkor od Billington’s – skoraj crn in ne presladek; med cimet sem namlela se malo kardamoma – disalo je po celem bloku. Ni bilo zelo sladko, prav po mojem okusu.Vnuk je bil presrecen. Spekla sem jih dva pekaca – za vse dovolj:)

Vceraj ( kriza)- v pecici pecen fizol v paradiznikovi omaki – za moza se hrenovka, ki se je podusila v omaki), polenta, paradiznikova solata z mozzarello, domaci jogurtov sladoled z jagodami.

Lp

Babi, lepo prosim za tvoj recept za pečen fižol! Hvala vnaprej!

Pri nas bo danes za kosilo zelenjavna juha z makarončki.

Zelenjavna enolončnica s klobaso (pospravljanje po skrinji) in prvič letos marelični cmoki iz skutnega testa.
Včeraj pa srček v omaki s polento in veliko solate.

LP, Astra.

Hej, Lenka!

To ni nic posebnega:), prav pride, ko moram nekaj na hitro narediti.

Na olju zdusim in malce poprazim cebulo, malo pora, proti koncu se petersilj in cesen. Dodam nasekljan paradiznik( kar tistega kupljenega),malo rdece paprike in chili ali koscek pekocega feferoncka, sol, poper, malo lovorjevega lista…; pokuham do zeljene gostote. V to omako stresem fizol ( najraje imam Valfrutta). Potem gre v ognjevarni posodi v predogreto pecico ( 200 stopinj, kaksnih15 do 20 minut . Posoda naj bo nekoliko sirsa, da se po cimvecji povrsini naredi rahla skorjica. Ce je v tem kak koscek prekajene vratovine, klobase, pancete ali cesa podobnega, je se okusnejse; naj gleda malce ven iz omake, da dobi se to malo barve.
Jaz dam ( za moza) tudi hrenovko. Meni je ze sama fizolova omaka dobra.

Imamo radi s polento. Tudi s kruhom je dobro.
Seveda lahko naredis z doma kuhanim fizolom in domacim zrelim paradiznikom. Bo pa dlje trajalo.:)

Lep pozdrav

Mi smo včeraj jedli puranje zrezke v omaki, široke rezance in solato pa pitulice 1 x z rozinami, 1 x s pehtranom.
Danes: zelenjavni zavitek (pospravljanje hladilnika), pečene perutničke in solata, pa še nekaj pitulic je ostalo.

LP Julija

Danes bo rižota z bukovim ostrigarjem in berivka, jutri pa pečena pesa in mlad pečen krompir.

Skutina “klobasa” in solata, za sladico pa jagodna kupa (čokoladni biskvit + krema iz smetane, pasirane skute, jogurta in sladkorja + sveže jagode).
Njam, res je bilo dobro!

LP

Danes bomo jedli krompirjevo musako in pa paradižnikvo in kumarićno solato.

Julija

Midva pa sardone na zaru, kuhan nov krompircek; k obojemu trzaska omaka.
Domaci fizol v strocju s paradiznikom v solati.
Jagodni sladoled, ki sem ga naredila vceraj zvecer.

Jutri bodo po dooolgem casu pticki. Saj mesa skoraj vec ne jeva!
Kaj bo zraven, se ne vem:)

Lep vikend. Pri nas je ze vroce in morje kar ta pravo:))) Babi

Danes smo imeli enolončnico iz govedine, paprike in paradižnika z vlivanci. Zraven pa poletne kremšnite.

Danes pa sva z bratom najprej šla tečt in potem sem pripravila zasluženo kosilo – testenine puttanesca, zame poleg še zelena solata z mozzarello 🙂
jutri pa bo verjetno hobotnica v solati (če bomo doma)…..
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close