Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo za rojstni dan

kosilo za rojstni dan

Pozdravljeni
Imam problem, pa se obračam na tale forum. Moj sine bo imel prvi rostni dan, pa pripravljava z možem kosilo za skupaj 18 ljudi. Ker je to za naju velik zalogaj, pa še kuhinje nimava ravno kot v gostilni, naju zanima, če imate kak nasvet, kaj je okusno,hitro, enostavno za pripraviti in lahko tudi stoji nekaj časa. Bodo pa otroci in odrasli, tako da mora biti za vse poskrbljeno.
Med drugim razmišljava tudi o pečenki- verjetno svinjski. Prosim za kak dober recept!
Hvala, Vesna

Prvi rojstni dan.. in 18 povabljenih… Hm. To si si zastavila pa precej velikonožno. Glede kosila… si predstavljaj, kako bodo otročki jedli… in kaj imajo najraje.. pa da bo.. zabavno… a ne. Pečenka, praviš? Hm. Za kosilo, tako, pravo, ne vem, kaj naj ti rečem, ker jaz tega ne bi tako napravila.

Jaz bi napravila kake sendvičke za predjed…take, pisane… potem pa… nekaj za odrasle… nekaj pa samo za otroke… za otročke… kaj vem… nekaj, kar bi lahko v roke vzeli sami.. kak mesek narezan na palčke, pa kak krompirček… pire.. pa korenje recimo skupaj.

Tudi jaz se nikoli ne bi lotila praznovanja rojstnega dne na ta način. Mislim, da mora biti poudarek drugje, ne na kosilu.
Zakaj mora biti ravno kosilo? Ponavadi imajo otroci radi, da se za rojstni dan je nekaj posebnega, kar se ne je vsak dan. Kakšni zanimivi sendviči? Mogoče obrazi pice? Vsekakor pogostiti 18 ljudi ni mačji kašelj, še posebej, če nimaš dovolj velike kuhinje.

jaz ti predlagam takole:

piščanje fileje, nareži na majhne zrezke, kot medaljončke in jih spohaj, nato so lahko še plošče, na katerih bodo različne salame, siri, sadje, zelenjavo in kruhki,lahko pripraviš tudi kakšno solato, za otročke pa lahko še kaj veselega ali pa tudi ne, saj jih bo čakala tudi tortica. Vse to imej že pripravljeno v naprej. če za otroke ni prostora za mizo, jim lahko pogrneš deko sredi dnevne in naj imajo piknik na tleh…
na mizah pa imej že vse pripravljeno, kajti 18 oseb ni malo, uporabi plastične okrasne krožničke, pribor naj bo na mizi in vsak si vzame stvari po želji in tako se boš ti lahko posvečala otrokom.
moje mnenje je, da se mora otroški rojstni dan poznati po zabavi, igrah uživanju in dobri torti, vse ostalo pa ni tako pomebno

srečno

p.s. sadje in zelenjava je lahko narezana na palčke, da bodo tudi otroci lahko grizljali ne da bi se komu zaletelo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close