kosilo za eno osebo
Pozdravljeni.
Sama imam večkrat problem, da nevem kaj skuhati, ko kuham sama zase. Ker se to dogaja zalo pogosto, mi zmankuje idej za jedilnik. Po pravici povedano si največkrat pripravim makarone na 1000 in en način.
Torej vsi ki imate supr dobr recept za eno osebo, ki po možnosti ne vzame preveč časa mi PROSIM priskočite na pomoč.
Pa dober tek ;)*
gdč_Čuk
Moja mama je že več let sama pa si vsak dan pripravi kaj drugega za kosilo. Vendar si pomaga tako, da naprimer skuha goveje zrezke in jih razdeli v porcije potem pa zamrzne. Prav tako lahko skuhaš ješprenj, pasulj, golaž, filano papriko, sarme itd. Tudi štrudl si speče in ga lepo porazdeli po porcijah in da v zamrzovalnik. Ko si ga zaželi pa naredi zraven zelenjavno juho pa je kosilo gotovo. Upam, da sem ti dala nekaj idej.
Sedaj je polno bazilike – naredi si odličen pesto za testenine za drugačen način – lahko ga narediš in shraniš nekaj dni v hladilniku
ali pa kakšno rižoto iz bazilike
pa tale krompir je tudi super, pa solato zraven…
pa še in še se najde
Lahko si narediš palačinke; tople si namžeš za takojšnje kosilo, npr. marmelado, ostale namažeš z kakim lahkim nadevom (npr. Philadelphio, daš gor rezino kuhanega pršuta, posuješ z rukolo, zviješ, da v hladilnik, kjer te počakajo do naslednjega dne. Če še kakšna ostane pa je lahko za v juho.
Lahko imaš vnaprej skuhan riž ali testenine (oboje pripravljeno v hladilniku) potem pa iz dneva v dan menjaš omake, priloge;- npr. 1 dan testenine z tuno in paradižnikom, 2 dan rižoto z zelenjavo – karkoli imaš na razpolago. Jaz večkrat kar eno jajce ocvrem na oko in da dam na makarone, ali pa z drobtinami.
Lahko skuhaš golaž za več dni – pa mu tretji dan dodaš kislo zelje. Pa je neka varianta segedina.
Razne enolončnice, z mesom ali brez, solate,….
Forum je zaprt za komentiranje.