Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo za 8 ljudi

kosilo za 8 ljudi

V nedeljo vabim na kosilo bližnje sorodnike – je že tradicija, enkrat na leto. Ali ima kdo kak fini predlog, kaj bi lahko pripravila, predvsem mi je pri tem pomembno, da lahko zadevo pripravim prej in dam potem recimo peč v pečico (imam majhnega otročka, pa nikoli ne veš, kako bo…) – pa da je vendarle nekaj vsaj malo posebnega. Lani smo imeli špinačno rolado z lososom, ki sem jo naredila že zvečer, in lazanjo. Predlani sem naredila quiche in zraven nekaj solat, zdaj pa sem brez idej. Naj povem še to, da za pečenke nisem preveč nadarjena, pečenega piščanca pa vedno dela moja tašča….-)) Bom vesela predlogov!

Jaz sem med drugim za hčerin r.d. naredila šampinjonovo pasteto, recept našla na tej strani in so bili gostje navdušeni.
Zraven sem ponudila raznorazne solate, pečena rebrca…

Sem se trudila, da bi ti dodala kar link, pa ne najdem. Zato ti kar napišem recept:

Gobova pašteta

Potrebujemo: 4 male žemlje, 5 jajc, sladko smetano, sol (priporočam tudi malo vegete), poper, 1 velika čebula, malo olja, 1/2 kg svežih šampinjonov, nekaj vejic peteršilja, 25 dag sira (gauda ali ementalec), 30-40 dag prešane slanine (pravokotne oblike).

Podolgovat škatlast model obloži z alu folijo. Robovi naj bodo daljši, da maso pokriješ tudi na vrhu.

Na olju prepraži narezano čebulo, dodaj na lističe (ne nareži jih na preveč tanke lističe) narezane šampinjone, praži jih 10 minut in ohladi.
Na manjše kocke nareži žemlje, jih prelij s sladko smetano (ne preveč, vsaj tretjina kock žemlje naj bo še čisto suha, saj kasneje vse skupaj navlažiš še z jajcem – na splošno pazi, da masa ni preveč vlažna, zato jo med postopkom navlaži manj in jo po potrebi navlaži tik, preden jo daš v pečico). Zmiksaj jajca in prelij žemlje, dodaj ohlajene šampinjone, peteršilj, sol (vegeta), poper, nariban sir in na tanke trakove narezano slanino, ki ti je še ostala. Vse skupaj fino premešaj. S slanino namreč obložiš podolgovat pravokoten model, ki si ga obložila z alu folijo, ostalo slanino pa daš v maso. V model enakomerno porazdeli maso in jo fino potlači. Tudi na vrhu naj bo slanina. Tudi če se ti slanina kje pretrga ni hudega, ker se fino prime mase in sigurno drži skupaj. Vse skupaj prekrij z alu folijo. V večji pekač daj 3 cm vroče vode, v vodo postavi model z gobovo pašteto in peci na 200 stopinjah 1 uro. Model vzemi ven iz vode in ga ohladi. Iz folije ga vzemi šele potem, ko se malo ohladi. Nareži na 1 cm debele rezine.Lahko se je toplo ali hladno. Zraven lahko ponudiš vse vrste solate.

Sem le našla, zato ti dodajam še link:

ce so “riboljubci” naredi brodet-prejsnji vecer!! naslednji dan je se boljsi!! zraven namesto polente-siroke rezance!! za predjed pa skoljke na buzaro!? kaj pravis? pa se kaksno dobro sezonsko solato. pa kozarcek dobrega vina!!? bo malo drugace….pa se dela ne bos imela zadnji dan! buzara je pa hitro narejena! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close