Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo-vecerja

kosilo-vecerja

Avena pozdravljena.
Bi te prosila za recept za čičerikino omleto (menda ni bil že kje objavljen ali pač?).
LP
d.

jaz pa za paprike polnjene s krompirjem !? :)) zdi se mi,da je bilo sicer ze nekje napisano !? lp petra

men pa je danes tako uspela zelenajvna juhca-upoštevala sem nasvete od Babi, da je treba zelenjavo dolgo pražit, sicer sem porabla velik časa, tud ker sem vso zelenjavo narezala zelo na tanko-juha pa je bila super. Za “po vrhu” pa sem naredila zavitek z marelicami-je bil kr no-bi bil boljš, če bi videl kaj cukra pa maščobe, ampak mal pa mormo pazit :-)-no saj je bil kr, kr…

Danes pri nas (meni odlično kosilo:)): sirovi štruklji, za posladek pa višnjev zavitek in sladoled.

Hvala Avena, tale recept je pa primeren tudi za kakšno zgodnjo večerjo (ker ponavadi kosila odpadejo), super.

LP
d.

danes smo jedli na robleku:) telečja obara domač koruzni kruh in za posladek pehtranova potica.. za to se splača v hribe hodit;)

sobota: pečen piščančev file, riž, zelena solata; zabeljen stročji fižol
nedelja: ocvrt sir, široki rezanci, zelena solata; sirov in orehov štrukelj

juha iz stebelne zelene s kalamari. mesana solata- popeceni kruhki. lp petra

včeraj: porova juha in čokoladni muffini (eksperiment z Babi-nim receptom za čokoladno pecivo z ingverjem – zmazali v trenutku)
danes: sataraš, zelena solata
jutri: slaniki na žaru, krompirjeva solata z baziliko

pa vsak dan “preveč” sladoleda

Hej, Avena! Ravno prejle sem razmisljala, da moram kaj ingerjevega speci, ko sem brala post o ingverjevi marelicni marmeladi. Meni je tako vsec!
Zdaj je pri nas za peko kar prevroce.
Ce ni peciva, pa prezvecim kolobarcek koreninice. To sem tudi naredila, ko sem ga narezala k zelenjavi v voku, zraven sva jedla riz. Sladica… sladoled

:)) Lp Babi

tisto “prevec sladoleda” imam jaz vsak dan na jedilniku 🙂 vceraj zvecer sem bila pa karakter- zamenjala sem ga z eno celo cokolado s celimi lesniki 🙂
danes bom pa naredila popecene bucke,melancane,papriko ,veliiiko pecene cebule,rukolo…v solati. zvecer greva z mozem v mesto….za poobedek bom pa naredila en veeelik ovinek okrog samsare ! lp petra

Mi smo imeli pa danes joto, pa mami je eno pecivo skupi “scarala”. Kr neki je skupaj nametala in je uspelo prav dobro pecivo. Ona vedno nekaj napamet dela 🙂 Dobro je pa tud cist vedno :)))

pri nas danes ati kuha-peče. skuhan riž vrze na zar(plinski, plata) in zmesa z zelenjavo(bučke paradiznik paprika čebula por) ki jo je prej poprazil. zraven pa pleskavice. super! 🙂

Avena,
sm z iskalinikom iskala recept za tole čokoladno pecivo z ingverjem, pa mi ga ne najde…mi lahko poveš, kje bi ga dobila, ali pa če se ti da napisati recept za mafine, me matra da bi ga naredila..

lp
Liza

Hej, Liza! Pozimi sem napisala recept. Ce ne bos nasla, ti zvecer ponovno napisem. Avena bo pa svojo muffin varianto. Lp Babi

včeraj: polnjene paprike in pire krompir, puding
danes: peresniki s paradižnikovo omako in korenčkom, mešana solata ter sadna pogača (bravo Babi za ta recept)
jutri: mislim, da njoki, kar z drobtinami ter velika skleda solate, pa za otroke še s sladkorjem

lp

lp, orehek

Orehek, hvala; nam je ta preprosta sadna pogaca tudi vsec in tako hitro je gotovo, pa se nobenih umetnih dodatkov – vse natur:))) Lp Babi

Danes je bila najprej krompirjeva kremna juha iz vrecke. Potem…ze vecerja pa doma narejeni hamburgeji. Njami!!! 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close