Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosilo v 1 uri?

Kosilo v 1 uri?

Enja, dej pejd na teraso pa glej SONČNI VEČER, al kako si že napisala? Pa glej da bo mož (ko bosta spila kavo) dal šalco v pomivalca.

malo morgen, še to ti moram pojasniti: Dokler sije sonce, je VEČER (sončen ali oblačen), ko pa zaide, je NOČ. Razumela vsaj to?

Edino, kar me je zmotilo v tej temi, je to, da ni možno pripraviti solate v 10 minutah. Drži, če to delate tako kot moja mami – že zjutraj se spravi rezati tisto zeleno solato, ker to menda vzame toliko časa. Potem jo ves dopoldan namaka v enih 5 vodah – ali pa še več – ne vem, ker se mi ne da več pregovarjati, na koncu je še vedno na kakem listu kaj kar se mi zdi podobno zemlji, da ne govorim o vitaminih, ki so šli že zdavnaj v franže.

Za moje jo delam sama – operem pod pipo 10 listov, narežem v skledo, okisam itd – ne moreš verjeti – solata ja narejena v manj kot 10 minutah.

O ostalem kuhanju pa ne bom.

Enja, kako se pa naredi makaronovo solato v s svežo zelenjavo v 20 minutah? Bolj ko računam, manj mi potegne.

Voda rabi 5 minut, da zavre. Večina kratke pašte se kuha okrog 10 minut. Ok, če si spretna, medtem že očistiš zelenjavo. AMPAK! po 15 minutah imaš krožnik očiščene iz zrezanje zelenjave in lonec VRELIH makaronov. Prosim, da mi še ta del skrivnosti razjasniš, kako iz tega v naslednjih 5 minutah ustvariš solato.

In, mimogrede… tudi mi imamo žar. Večina ima žar. Zato raje ne poskušaj starih gospodinj nafarbat, da je žar očiščen v tistih 3 minutah, ko se kuha kava. Ko je treba zdrgniti ploščo ali rešetko, se namreč vsa idila neha.

Ok, nihče ne reče, da solato namakaš, ampak, da bi jo pa samo splaknila pod tekočo vodo. Mmm, men mal premal.

če imaš indukcijo, voda zavre v slabi minuti – evo, pa smo pršparal 4 minute.

Pa kaj je danes z vami? Bi lahko to napisala malo bolj prijazno? No pa naj ti bo.
Na ogenj postavim posodo in vanjo vlijem vrelo vodo iz električnega grelca vode, ki za to, da je voda vrela porabi cca 1 minuto. Kuhane makarone oplakneš v mrzli vodi, dokler niso mrzle.
Medtem narežeš kumaro, paradižnik, papriko (če ne štediš časa še feto, tunino, ipd.), dodaš malo kaper, oliv iz kozarca, začiniš (jugurt z žlico majoneze, ali kar samo olivno olje z malo limone, sol, bazilika in konec! Pa daj probajte in štopajte čas, no.
Žar imamo ploščo, brez reber, ki jo samo splahneš z mineralno vodo 🙂
Zadovoljna ali še kaj?

Hlajenje skuhanih makaronov pod tekočo vodo, ampak potem jih lahko zaradi mene kar direkt v sekret poplakneš.
Čiščenje plošče samo z mineralno vodo? Fuj.
Ne, hvala.

Mi imamo vse…ampak res vse, pripravljeno prej kot se lotimo.

Zmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagaaaaaaaaaaaaaaaa!

Meni pa že sam pečen krompir ne potegne … a ga imate že nalupljenega, ali pojeste samo dva komada cela familija? Jest sem hiter lupilec,pa še umit ga je treba, upam da tudi spečt, ampak, da bi imela vse skupaj v pol ure, hm … Spet sem se čist zafrustrirala :))

Fajn. A pa kar samo se pripravi, ali kako?

Ne vem… jaz imam krompir (umazan in neolupljen) v vrečki ali v košari. Čebulo prav tako. Zelenjavo neoprano v hladilniku. itd.

Za povprečno kosilo porabim med pol ure in eno uro. Poznam tudi nekaj hitrih jedi, ki so pripravljene v 20 minutah (solatni krožnik ali pa kaj iz testenin), potem se pa moje znanje že zaključi. Pa, kot kaže, tudi znanje ostalih.

Na začetku sem prosila, da naštejete jedi, ki jih kuhate VSAK DAN, omenile ste pa vsaka mogoče po eno. Potem smo pa že pri cmokih (kupljenih, pripravljenih, zmrznjenih), pa se spet zavrtimo do testenin in solate, pa mogoče košček piščanca in solata (ali testenine), pa juha od nedelje, golaž iz skrinje in spet testenine…

Enja, oprosti, nisem hotela biti zoprna. Samo pravim, da meni vzame priprava in kuhanje več časa, čiščenje žara pa tudi.

No, znam pa jaz tudi na hitro: po poti iz službe se ustavim v pekarni in kupim burek. Jogurte imamo ponavadi doma na zalogo. Po kosilu vsak odvrže svoj papir v koš in potem bi lahko cel popoldan pili kavo (če ne bi delali do 17 ali 18).

Fajn. A pa kar samo se pripravi, ali kako?

Ne vem… jaz imam krompir (umazan in neolupljen) v vrečki ali v košari. Čebulo prav tako. Zelenjavo neoprano v hladilniku. itd.

Za povprečno kosilo porabim med pol ure in eno uro. Poznam tudi nekaj hitrih jedi, ki so pripravljene v 20 minutah (solatni krožnik ali pa kaj iz testenin), potem se pa moje znanje že zaključi. Pa, kot kaže, tudi znanje ostalih.

Na začetku sem prosila, da naštejete jedi, ki jih kuhate VSAK DAN, omenile ste pa vsaka mogoče po eno. Potem smo pa že pri cmokih (kupljenih, pripravljenih, zmrznjenih), pa se spet zavrtimo do testenin in solate, pa mogoče košček piščanca in solata (ali testenine), pa juha od nedelje, golaž iz skrinje in spet testenine…

Enja, oprosti, nisem hotela biti zoprna. Samo pravim, da meni vzame priprava in kuhanje več časa, čiščenje žara pa tudi.

No, znam pa jaz tudi na hitro: po poti iz službe se ustavim v pekarni in kupim burek. Jogurte imamo ponavadi doma na zalogo. Po kosilu vsak odvrže svoj papir v koš in potem bi lahko cel popoldan pili kavo (če ne bi delali do 17 ali 18).[/quote]

Ja!
Mi imamo doma mizico pogrni se !
Pa ne zdej mislt, da nam kdo kuha….SAMI SI !
Ampak smo perfektno organizirani.
Za soboto in nedeljo pa si vzamemo več časa in po domače povedano :
Kr dolg cajta packamo!!!!

kotleti pečeni v ponvi + kus kus + paradižnikova solata
goveji zrezki pečeni v ponvi + kusk kus + kumare v solati
piščančji zrezki pečeni v ponvi + kus kus + surovo korenje v solati
telečji zrezki pečeni v ponvi + kus kus + nič solate
goveja jetra v ponvi s čebulo + polenta + paradižnik v solati
telečja jetra v ponvi s čebulo + polenta + kumare v solati

itd
itd

OK, od sedaj naprej jo bom podrgnila še s kratčko..

to sem bila jaz, evo komot, ti bom opisala!

dala sem kuhat krompir, posebej blitvo in v pečico peči ribe-orade,niso bile kilske, ker take bi se pa res pekle po uro ali več… vse to je skuhano v pol ure. Med tem časom smo pospravili postelje, posesali in še vse ostalo, seveda sem jaz vmes hitela gledat ali se vse okej kuha in peče. Po pol ure blitvo odcedim, krompir enako, vse skupaj še prepražim na čebulci,česnu… ribe dam iz pekače in vojla, kosilo je na mizi. kaj ti delaš v eni uri, da ne skuhaš je tvoj blem, jaz vem, da se dobro meso ali krompir ali zelenjava skuha v pol ure. ne rečem golaž in tako sranje, to pa dam tenstant že zvečer itak je pogreto veliko bolje. Vse je v organizaciji, veš to?!

SLABO SI ORGANIZIRANA IN NE POZNAŠ RAZNIH FOR, KI TI SKRAJŠAJO KUHARIJO IN KAR ŠE NE POMENI, DA JE NATO NEKAJ NA POL OPRANO ALI HRANA ZANIČ! IN NE POZBAI, ČE TI DELAŠ ALI RABIŠ TOLIKO ČASA ŠE NE POMENI, DA NATO VSE.

Šit, moja pečica pa rabi, da se segreje na 200 stopinj, vsaj 10 miniut (res pa še nikoli nisem štopal). Če sem v teh 10 minutah uspel očistiti 4 orade, se že počutim supermana. Moram pa reči, da po 20 minutah orada, pa če je še tako majhna, ni pečena. Bom očitno moral zamenjati pečico!

Je pa res, da prišparam čas, ker postelje ne postiljam vsak dan, prav tako sesam samo enkrat tedensko. Mi je pa kljub vsemu zanimivo brati, kako enostavno je potem blitvo in krompir vreči na surovo, neolupljeno čebulo (in česen) in po 30 sekundah in izrečeni abrakadabra božansko jed postreči srečni družini.

Pa ne, da bi jamral, ampak zgornje kosilo rabi vseeno kakšno minutko več, kot pol urce, da ga pripraviš. Sem ga sposoben skuhati v 45 minutah, pa še to samo, če so bile ribe že vnaprej očiščene.

Imam pa občutek, da enim čas med kuhanjem tako hitro beži, da imajo občutek, da so ravno začele kuhati, pa je že konec:)

No, nekaj jedi pa se najde, se posebej, če imaš pomoč v kuhinji:
– pire in bučkina omaka
– pečene sardelice in paradižnikova solata
– makaronovo meso (s puranom ali kokošjim mesom)
– popečen zrezek (puran ali kokoš) in paradižnikova solata
– popečena šunka in zelena solata
– špageti s tuno
– testeninska solata s tuno (testenine, tuna, paradižnik, koruza, itd.)
– pečena kokoš in mlinci (priprava traja kakih 40 minut, torej je kosilo v malo dlje kot 1 uri, ampak medtem lahko počivaš 🙂 )
– kuhan fižol zabeljen z smetano
Če pa se kakšna jed malo dlje kuha, pa imaš tako vmes čas za malo relaksacije ali pa pospravljanje kuhinje :).

Lp, mishika

solata ni samo “solata”:

narežeš dva pardižnika,
narežeš polovico male bučke,
narežeš 1 kumarico,
dodaš čebulo,
dodaš pest sveže špinače….
in to je mešana solata

pripravljena …..

v 3 min. (če hitro režeš z dobrim nožem)

Pa tudi zeleno solato pripraviš enako hitro. Liste solate (cele) pereš pod tekočo vodo in takoj natrgaš v skledo. …. največ 3 min…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close