Kosilo v 1 uri?
To je citat iz ene spodnje teme. Pa se sprašujem… KAKO???
Kako je mogoče skuhati, pojesti in pospraviti v eni uri? Če grem od zadaj naprej: Pospravljanje vsaj 10 minut. Da v miru poješ, potrebuješ vsaj 20, še raje 30 minut. Torej je kuhano v 20 minutah, vključno z vso pripravo?
Že zelo dolgo sem gospodinja, pa poznam zelo malo jedi, ki bi jih lahko imenovala kosilo, pa da so od začetka do konca pripravljene v 20 minutah.
Če gre za pogrevanje in mogoče prilagajanje (napol) pripravljenih kupljenih jedi, to verjetno ni na jedilniku vsak dan. Če gre za dokončanje kosila, ki ga že pripraviš prejšnji dan ali zjutraj, je pa treba prišteti tudi ta čas.
Če pa res obstajajo jedi, ki jih pripraviš v 20 minutah in potem v 10 minutah pospraviš celo kuhinjo, se pa toplo priporočam za recepte, ker bi mi prišli zelo prav. Verjetno tudi drugim…
Medtem ko sem pripravljala testeninsko solato s svežo zelenjavo, je mož zunaj na plinski plošči spekel piščančje zrezke na žaru. Nisva potrebovala pol ure za kosilo. Boš rekla, da to ni kosilo za poletje? Mnjami.
Zdaj že pijem kavo, pomivalni stroj, v katerega smo zložili vsak svojo posodo, pa tudi že dela. Pa še dolg sončen večer je pred nami.
NO evo vidiš, idealno MON-ovko. Mi gre kar na kozlanje ko slišim to hvalisanje. V parih stavkih je pohvalila sebe (dela testeninsko solato s svežo zelenjavo), moža kako peče zrezke, pa še otroka moža in sebe kako so vsak svojo posodo zložil v pomivalni stroj. Matr tvojemu možu je pa res lušno, doma ima pravo malo organizatorko. Zdej ji je še kavo skuhal, pa jo na MON priklopil…eh kako pocukrano. Na koncu bojo imel pa še SONČEN VEČER. Sicer ne vem kako zgleda sončen večer, ampak zgleda da je noro.
Ma ne verjemi lapanju, sej veš, računalnik vse prenese. Sploh pa če je skuhala eno juho iz vrečke.
Uboga “malo morgen”, tvoje življenje pa mora biti res eno breme. S čim se ti ne obremenjuješ? Celo z mojo družino, mojim kosilom in mojo dobro voljo.
Če sem idealna mon-ovka, prav, čeprav nimam pojma, ti pa še manj, katere moje lastnosti to definirajo.
Nekateri imamo življenje radi, pa če je to zate res ena sama patetika ali ne.
Te je zmotilo, dejstvo, da se čuti moja sreča z družino ali to da znamo skuhati kosilo v pol ure, s katerim smo čisto zadovoljni, pa čeprav ne jemo juh iz vrečke?
Razmisli, preden pišeš, komu želiš kaj povedati in ali odgovarjaš na odprto temo. Take opazke so žaljive, hkrati pa pokasiraš usmiljenje, ker si tako nesrečna, da te niti eno samo kosilo ne more pustiti neprizadeto in vsaj dostojanstveno.
Pa lep večer, upam, da imaš tudi ti pogled s terase na sončni zahod in da je tudi tebi mož, če ga imaš, prinesel kavo 🙂
NO evo vidiš, idealno MON-ovko. Mi gre kar na kozlanje ko slišim to hvalisanje. V parih stavkih je pohvalila sebe (dela testeninsko solato s svežo zelenjavo), moža kako peče zrezke, pa še otroka moža in sebe kako so vsak svojo posodo zložil v pomivalni stroj. Matr tvojemu možu je pa res lušno, doma ima pravo malo organizatorko. Zdej ji je še kavo skuhal, pa jo na MON priklopil…eh kako pocukrano. Na koncu bojo imel pa še SONČEN VEČER. Sicer ne vem kako zgleda sončen večer, ampak zgleda da je noro.
Ma ne verjemi lapanju, sej veš, računalnik vse prenese. Sploh pa če je skuhala eno juho iz vrečke.[/quote]
Si me pa nasmejala. Ha, ha, ha
Ma, sem milsila bit tiho, pa ne zdržim.
Ne vem, kaj vam je tolk čudno, da se da kosilo skuhat in pojest v eni uri, ok za pospravljanje poskrbi pomivalni stroj, to priznam.
Ampak med tednom skoraj nikdar ne kuham več kot 45 min, jemo pa mi tudi ne dlje kot 15 minut.
In kaj vse se da skuhat v 45 minutah? Samo nekaj primerov naših kosil zadnje čase.
puranja rižota, paradižnikova solata
juha iz vrečke, palačinke
testenine z melancani, solata
polenta z goležem (ok, golaž sem skuhala že med vikendom, ampak ga vedno skuham za najmanj 5-krat)
pečen krompir, gratinirane bučke s sirom
marelični cmoki, jabolčni kompot
piščančje-zelenjavna omaka s kuskusom, solata
in še in še in še bi lahko naštevala…
Ok, pojemo tudi kakšne instant zadeve občasno, ampak menim, da ne pretiravamo.
oprostite, tisti, ki v 1 uri nimate skuhano in pospravljeno – kaj pa kuhate, da vam vzame toliko časa????
Pri nas jemo vsak dan frišno narejeno hrano, čisto normalno in ne kakega junk fooda, pa si ne predstavljam, da bi mi zadeva vzela več kot 1 uro, skupaj s pospravljanjem kuhinje (=zlaganje posode v pomivalc) – s tem, da vse delam sama. Si ne predstavljam, kaj bi morala pacati, da maksimalno 40-45 min ne bi bilo dovolj za kuho (tudi nisem pripravljena toliko časa zagoniti za to).
Vsa moja kosila med delovniki so skuhana v 20-30 minutah, vključno s solato (otrebljeno in oprano).
20 minut jemo, 5 minut pospravljamo in smo frej.
Pa nikoli ne odpiram konzerv, nikoli ne pogrevam odmrnjene hrane ali ostankov od prejšnjih dni, ne uporabljam kock in ostalih zvarkov.
A ni to fino, uauuu, zdaj se pa res počutim kot superwoman;))))
No,no. Ni treba biti nevoščljiv, tistim, ki zmorejo pripraviti okusno in PREPROSTO jed v pol ure.
Jaz imam več kot 27 let izkušenj z gospodinjenjem. Od zahtevnih kosil do preprostih. In če hočeš, res lahko narediš na brzino kar dobro poletno kosilo.
Daš kuhat testenine, dokler se kuhajo narediš solato, ko so testenine kuhane pa narediš karbonaro.
Tako imaš v roku 20 min:
Krbonaro
solato
sladoled
kavo
Uf, kakšna slaba volja. Hehe, očitno te je zadelo. Le kaj se tako opravičuješ in razlagaš svoje idealno življenje in to meni, ki kasiram usmiljenje al kako si že rekla.
Če si še tako užaljena, so mi odgovori “na tvoj način” patetični in pocukrani da je joj. Pa vzemi kakor hočeš.
Za mojo teraso in balkon, moža in kavo se pa nič ne sekiraj. Mi se rihtamo krasno, je pa res da nam ob tem ne teče cuker iz žepov.
Se pridružujem skeptikom. “Medtem ko kuhaš testenine, narediš solato” je napisala ena zgoraj.
Testenine se kuhajo od 6 do 10 minut; v tem času pa jaz ne znam otrebiti, oprati in zabeliti solate. Predvsem pranje mi vzame precej več.
Dalje ena zgoraj pravi, da je naredila marelične cmoke in jabolčni kompot. Malo morgen. Z mareličnimi cmoki je en kup packarije (narediti testo, oprati in razkoščičiti marelice, narediti cmoke, pol pa še skuhati. Jabolčni kompot lahko kuhaš samo pred tem ali pa po tem – i nspet: oprati in olupiti in narezati jabolka itd. Vse to v pol ure res malo morgen.
Pa še naslednja: pečen krompir in gratinirane bučke s sirom. Že samo krompir se peče ziher pol ure, če ne še več. Kje je še vsa priprava.
BTW pa nisem začetniška gospodinja; imam že precej več kot desetletje kuharskih izkušenj. Resda sem pa natančna in bi takole napol oprano solato težko jedla:-))
No, jaz imam srečo, da pri hiši nimam ljubiteljev goveje juhe, jote, musake, golaža, govejih zrezkov v gobovi omaki, mareličnih cmokov, filanih paprik, sarme, pečenke, filanega piščanca in zelene solate. Tako da tisto, kar mi jemo, je večinoma pripravljeno v največ 45 min. Pa še nihče ne zahteva od mene domače pripravljene sladice, tako da sem itak zmagala.
cit.: “Uf, kakšna slaba volja. Hehe, očitno te je zadelo.”
Le kdo bi to komentiral (hehe, zadetek v polno, na tvojem nivoju).
cit.: “Le kaj se tako opravičuješ in razlagaš svoje idealno življenje in to meni, ki kasiram usmiljenje al kako si že rekla”.
Opravičujem? Razlagam TEBI? Si brala kakšen drug post?
Cit.: “Če si še tako užaljena, so mi odgovori “na tvoj način” patetični in pocukrani da je joj. Pa vzemi kakor hočeš.
Za mojo teraso in balkon, moža in kavo se pa nič ne sekiraj. Mi se rihtamo krasno, je pa res da nam ob tem ne teče cuker iz žepov.”
Užaljena? Kje pa si to prebrala? Sekiram? Ti se sekraš zaradi nekega sladkorja, baje. Nič bat, obstajajo zdaravila tudi za sladkorno, priporočam pa več zadovoljnih trenutkov in manj negativnih pripomb okolici, pa ti bo kmalu bolje, hehe. Pa kakšno knjigo, da ti bo vsebina bolje ostala v spominu in ne boš pisala nekaj, kar sploh nisi prebrala v mojem postu, hehe.
Forum je zaprt za komentiranje.