Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosilo na dopustu

Kosilo na dopustu

Zanima me kaj kuhate na dopustu (tisti, ki kuhate, seveda!).
Roštilj že, ampak kaj še… Zraven bo tudi 1,5 leta star otrok, ki pa že praktično vse papca.

Praktično enako kot doma. Najbolj enostavno poletno kosilo se mi zdi zelenjavna rižota, ponev s pečenim krompirjem in zelenjavo (vse skupaj narežeš in pol pečeš, pol dušiš), kakšni špageti, ribe….

Kuhamo tako kot doma! Poleti, ko je dosti zelenjave, lahko narediš krasna lahka poletna kosilca npr. špageti z polivko iz paradižnika, melancan, paprike in bučk. Roštilju se bomo letos bolj izogibali, bomo pa segali bolj po ribah. Hvaležne so tudi razne zelenjavne juhce, solate in veliko sadja.

Pr nas večina temelji na ribah, morskih sadežih, in ogromno zelenjave.

Pa seveda sladoled 😉

LP Oliver

mi jemo prakticno enako,kot doma..t.j. kuhamo!:) mogoce malo vec rib..ceprav-roko na srce-ljubljanska ribarnica je mnogo bolje zalozena kot marsikatera obmorska!!:) pa seveda solate,solate…. za otroka je mogoce fino speci morskega psa…ali kaj takega brez koscic!!/ce so ze ribe/…vazno,da bo sonce,morje…jedli boste ze…!:)) lep dopust petra

Mi na dopustu nikoli ne kompliciramo. Kuhamo takšne stvari, ki zahtevajo kar najmanj priprave. Naprimer testenine na različne načine, pa kakšne zelenjavne čorbe in podobno. Večkrat pa gremo jest tudi ven.

Ribe, škampe, školjke…potem spet ribe-večinoma kar na žaru, školjke, škampe na buzaru… p nekajkrat ven, pa je konec dopusta!

Zelenjavne juhe (kot posladek potem kakšne vaflje ali palačinke – ni nujno), bučke na sto in en način (ko je sezona, seveda), zelo zelo malo mesa (čeprav ga doma kar precej pojemo), špagete s tuno… Take bolj “lahke” zadeve, pač.

Pri nas je klasika sataraš. kakšne zelenjavne čorbe, makaronflajš in testenine na druge načine, rižote, solate.

Nina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close