Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo – kaj ko bi spet?

kosilo – kaj ko bi spet?

Vsaketoliko ne vem več, kaj naj kuham. In to se mi je začelo znova dogajati, sploh v teh poletnih dneh. Kaj ko bi spet naredile eno fajn debato, kaj kuhamo, da bi se bilo lažje odločat?
Včeraj smo jedli zajčji ragu s kruhovimi cmoki.
Danes bom naredila grahovo juho, skuše, drobnjakov krompir, grško solato, vročo ljubezen.
Za jutri pa ne vem.

mmm, so se mi kar sline pocedile, danes bi se ti z veseljem pridružila.

Mene doma ne čaka kosilo, a mi ga tudi kuhat ni treba, za večerjo pa bom (danes izjemoma) naredila naravne zrezke, zelenjavno prilogo, mlad krompir v pečici in veliiiko skledo solate.

Se mi pa že nekaj dni cedijo sline po skutinih štrukljih z zabelo in solato.

Frtalija, solatka, borovnice+smetana

Kaj je to frtalija?

Včeraj:
Polnjene bučke, zapečene, solata

Danes:
Filana paprika (pa jutri tudi, ker bo ostala:) )

Pol pa opcije za ta teden:):
– Puran, bučke, malancani na žaru, zelena solata obogatena s tistim, kar je v hladilniku (kakšna čebula, paradižnik, paprika, jajce, sir, olive … )

– Divjačinski zrezek v omaki+pečen krompirček (če bo pa kruh ostal, pa kruhov cmok); brez solate ne gre.

-Kaneloni (palačinka+šunka+sir; panirano), solata.

Sladice pa mi ne jemo:)) Gremo pa na sladoled.

Aja, pašte imamo tudi za zadnjih 14 dni dovolj, riža pa tudi:)

<http://kate.moj-album.com/>

mi smo pa vceraj ricet /bila skoraj zima :)) /…malo ga je se za danes…se kaksno malo “mocnejso” solato…pa bo.
za jutri se mi pa tudi sanja ne… petra

včeraj je bila prosena kaša z zelenjavo = bilo njami
danes pa zelenjavna juhica, solata, palačinke

jutri mesne kroglice, krompir v oblicah, solata, kompot

pojutrišnjem pa bodo kalamari s solatko in omakco

pa dober tek 🙂

Danes smo jedli polpete in mladi krompir, vse skupaj pečeno v pečici na peki papirju (seveda na dveh pekačih), mešano zelenjavo in solato.
Jutri pa bodo na vrsti piščančji fileji v sirovi omaki s širokimi rezanci in solato.

Julija

V zar posodi popecena razna zelenjava( por, bucke, jajcevci, mesnate paprike)

domaci siroki rezanci s tuno

zelena solata

rezina orehove tortice in zraven kepica sladoleda

Ker je bilo prijetno sveze, je kozarcek refoska prijal zraven. Morala sva nazdraviti:)))

včeraj: enolončnica iz stročjega fižola in sojinih kock
danes: v pečici pečen kifeljčar in tzaztiki
jutri: riževi rezanci s pravkar narejenim pestom, zelena solata
v petek: ribji curry, limonov riž, sojini kalčki

Petra je napisala da so imeli ričet (zimsko hrano), pri nas je bila pa ta druga zimska hrana – kislo zelje in fižol (jota). Naenkrat se je pojedel cel lonec. Očitno tudi kdaj poleti paše zimska hrana.

Drugače pa bo v kratkem na vrsti pašta. Omaka iz zelenjave ali mletega mesa in gora solate zraven.

Lp, Ela S

Hojla!

Pri nas včeraj pražen krompir in jabolčna čežana, danes krompirjevi svaljki po receptu od Vladke in skleda solate, jutri kmečke kumare in stročji fižol s kislo smetano.

Lep pozdrav Mihaela

Ponedeljek : šara, blitva po dalmatinsko, skleda zel. solate
Torek : blitvina juha s jajčnimi ulivanci, spomladanska rižota (zel.: veliko novega graha, korenja, koruza, zelene), skleda zel. solate
Sreda : kumarična juha, kače in krompirjevega-moke testa, gorgonzolina omaka, skleda zel. solate
Četrtek : danes baje grem v kino…….kaj bo zraven padlo….???? kitajska ali ?
Petek : ?????-se moram pa še spomnit……….

Včeraj: špageti s paradižnikovo omako in grahom, skleda solate, malinina pita

danes: kumare v omaki, krompir v oblicah in pivska klobasa

jutri: še ne vem

LP

Včeraj: fantov k sreči ni bilo doma, zame le solatka in kompot (rabarbara in češnje (z mesom-he,he))

danes: goveji zrezki v omaki (dodala sem korenček in bučke), solata, palačinke; Zame zelenjavna juhca (stročji fižol, korenček, grah, krompirček)

DANES: Kolerabična juhica, polnjene paprike, zelena solata
popoldan jagodno-vanilijen sladoled
zvečer: brskanje po hladilniku – verjetno siri, paradižnik obogaten z baziliko (ki jo gojim na balkonu) in sosedov kruh (ponoči – mož deci mleka:-)))

danes bom sama doma in bom imela vecerjo po tvojem receptu :)) bo prav zabavno…in pa “ajnfoh ” :)) nocno mleko bom “preskocila”….petra

Krasne sardele na zaru s trzasko omako – sicer v zar posodi, ki mi v ta namen dobro sluzi:)
Krompir z mlado blitvo po dalmatinsko.
Marelicni narastek s kepico sladoleda.

Jutri

Riz z majcenimi buckami in njihovimi cvetki.
Puranje ruladice s zelenjavnim pirejem.
Mesana solata

Verjetno bo se majhna rulada, polnjena s smetano in malinami. Lp

Pri nas so bile pa danes polnjene bučke in velika skleda berivke z rukolo.
Zvečer bodo pa cinnamon rolls, h katerim se spravljam že od Vladkine prve peke naprej.

Današnji jedilnik:

svinkski kremenatlji v naravni omaki, kumare, pire krompir, solata

Jutri:

kakšna juhica, pečen piščanček, ocvrte bučke, pečen krompir, solata

Julija

Danes: lignji s krompirjem za eno polovico lačnih, za drugo polovico lignji v paradižnikovi omaki, zelena solata

danes bomo tudi večerjali: som po mlinarjevo, rozinov kolač – pa deci refoška, ki ga je mož prinesel s Primorske

jutri: goveja juha, krompirjevi cmoki z mesnim nadevom, solata

Lp

Tudi pri jaz sem danes delala polnjene bučke :-)). Zraven pa zapečen pire krompir.

Jutri pa ne vem še – gotovo bo goveja juha, se je stara mama že “prijavila” za kuhanje.

V nm pa na eni strani strašno oblačno, na zahodu pa sije sonček :-))

Hm, kdaj bo že tisto strašno vroče poletje?!?!

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hja, tudi jaz se sprašujem, kje je tisto obljubljeno vroče poletje.
Danes bodo verjetno bučke, ocvret v koruznem testu. Zraven pa paradižnikova solata.
Od vsega tega dežja bučke rastejo kot nore. Komaj pospravimo ene, se že “zaredi” zaloga novih.

Hej!

Ko smo ze pri buckah. Ker sem imela precej res lepih svezih cvetov,
sem menu na zeljo moza spremenila.

Riz z majcenemi buckami in cvetovi je ostal.

Namesto puranjih ruladic sem naredila nekoliko gostejse palacinkino testo z jajckom, pivom in ajdovo moko, malo soli, malo popra. Vanj sem namakala cvetove buck, v katere sem vtihotapila koscke ementala; 10 posoljenih in pocivajocih rezin jajcevca sem tudi pomakala in postopoma cvrla v kar precej vrocega olja. Odcedila na papirnati servieti.

Solata po nacrtu. Rulado sem naredila sinoci in sicer pol pol – ajdova in ostra bela moka. Je imenitna:)

Moz je izjavil: Prav nic ne pogresam mesa – bilo je zelo okusno.

Imam pa malo slabo vest: Vedno, ko kaj cvrem, se me loteva:)
Sicer je redkokdaj na vrsti; tem cvetovom se res nisva mogla upreti.
Tudi vnuk ima tako narejeno zelenjavo zelo rad.

Vreme? Prekrasno ; bila sem na kopaliscu. Ko sem prisla iz vode, sem si oblekla frotir trenirko z dolgimi rokavi, ker je zrak svez.
Zdaj pa se oblaci.

Lep pozdrav z obale Babi

Naš jedilnik je bil pa sestavljen iz prežganke, nekaj pečenega in nekaj ocvrtega piščanca, zelenjavnega riža in solate.
Jutri pa odhajamo na dopust in upam, da se bo vreme kaj izboljšalo. Tole res ni ničemur več podobno. Cel dan me že zebe v noge, pa sredi julija smo.

Imejte se lepo, čez 10 dni pa nasvidenje.

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close