kosilo brez mesa
Kakšne palačinke z blitvo in svežim sirom npr.
Ali pa solata – vse skupaj: rukola, motovilec, radič, popečeni malancani, bučke popečene, paradajz, kuhano jajce, balzamični kis, olivno olje, česnov preliv… skratka odlično in ful za najest.
Jaz si včasih naredim samo: paradižnik, čebulca, pa še paprika in vse skupaj malo podušim, potenstm, če je paradižnik dober, spusti tak fajn sok, da samo to s kruhom jem. seveda moj otrok tega vsega kar sem naštela ne je, on je meeeesojedec. In če že imamo kaj brez mesa vedno vpraša kje je meso in čez pol ure mu moam že itak hrenovke kuhat ali pa pašteto mazat…
– zelenjavna enoločnica (pospraviš hladilnik)
– vegi pica
– gobe v omaki + svaljki
– cmoki
– štruklji
– testenine s sirom, ali orehi…….z bučkami, z grahom,
– pašta fižol, ričet s fižolom
– žganci s kislo smetano ali zeljem
– kumare s krompirjem
– polnjene paprike (različni nadevi)
– poklenta s skuto in smetano
– cvetača s smetano in sirom – popečena……………………………
Jaz pa ravno za meso nikoli ne vem, kaj bi pripravila. Ga nimam preveč rada in tudi pripravljati ga ne znam glih. Raje kuham:
– zelenjavna rižota
– zelenjavna juha + rižev narastek (sladek, s sadno omako)
– zelenjavni rižev narastek (imam dve varianti: s špinačo ali pa z brokolijem in cvetačo)
– sataraš + kruh
– pečeni jajčevci s sirom + pire krompir
– testenine z brokolijevo omako
– narastek iz kuskusa in zelenjave
– narastek s skuto, brokolijem in češnjevim pradižnikom
– zapečena polenta s paradižnikovo omako
– koruzna zlevanka in jabolčna čežana
– kruhova zloženka s skuto in jabolki
… … …. …
Nemesnih jedilnikov je milijon, jaz bi samo to kuhala, njam.
Evo, samo nekaj mojih primerov (prilepljenih iz sosednje teme, sicer bi lahko pisala do jutri zjutraj, ker jih je tooooliko :)). Lahke oz. težke so pa toliko, kolikor jih pripravljaš na maščobi in kakršne količine poješ. 😉
1. zelenjavni zavitek, zelena solata s paradižnikom
2. gratinirana mešana zelenjava
3. vege zeljne krpice (sojine kocke, testenine, zelje)
4. vege pizza (npr. pelati, sir, artičoke, beluši, olive, korenje, paprika)
5. solatni krožnik (zelena solata, paradižnik, paprika, kumara, sir, jogurtov preliv), na peki papirju pečen začinjen krompir
6. krompirjev pire, špinačna omaka, jajce na oko, sadna solata (banane, ananas, kivi, mandarine)
7. popečene kocke tofuja z rižem, korenčkova omaka po indijsko
8. enolončnica s krompirjem, kolerabo, fižolom, čebulo in korenjem, polnozrnat kruh
9. sojini medaljoni v omaki z gobami, pomfri na peki papirju, kuhana cvetača v solati
10. vegetarijanski sladko-kisli ‘piščanec’ (=seitan koščki), kuhan riž
11. špageti z vegetarijansko omako bolognese, zelena solata
12. ocvrti malancani, mediteranska solata (kumare, paradižnik, paprika, črne olive, preliv)
13. špageti z omako 3 siri, zelena solata
14. buritosi z mehiško zelenjavo in sirom, guacamole/rdeča salsa, omaka s kislo smetano
15. vegetarijanska musaka (krompir, začinjena pražena leča, umešano jajce), radič v solati
Forum je zaprt za komentiranje.