Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosila za naslednji dan

kosila za naslednji dan

Ali še kdo kuha za naslednji dan? Jaz moram za starše, ker so bolni. Včasih nimam nobene ideje. Malo moram gledat še na dieto za ledvične bolnike. V bistvu so to enolončnice, makaroni, golaž in še kaj. Kaj kuhate vi? Včasih mama skuha kakšen krompir, če se bolje počuti, največkrat pa mora biti kompletno kosilo. Tudi kakšen narastek naredim in mama da v pečico. Prosim za ideje in hvala!

kuhanje za naslednji dan-ni prav veliko stvari,ki jih lahko skuhas….vsaj malo je treba se dodelati.
imej vedno kuhano svezo govejo juho /skuhas je malo vec in spravis v hladilnik za par dni/. vsak dan zakuhas kaj drugega.
poleg nastetega- krompirjevo solato lahko pripravis prejsnji dan -pocaka v hladilniku. zraven pa polpete-mesne,sojine,zitne….speces,ko prides domov.
kaksna ribja marinada-naslednji dan je se boljsa.
klasika:sarma,ricet…to se pogreva .
razne mesne,makaronove,rizeve solate….to je lahko poleg juhe ze kar glavna jed. lp petra

Nič ne morem spečt, ko pridem domov, ker morata jest okoli 14. ure, jaz pa pridem ob 16.h. Mislim, da bi se dalo polpete spečt tudi zvečer, nisem še probala.

seveda,polpeti se lahko jedo tudi hladni. ce zmoreta,jih lahko pred kosilom malo pogrejeta v ponvi. ni pa nujno. lp petra

Če sem prav razumela potem mama sama pogreje stvari.

Mogoče bi prav prišli zamrznjeni cmoki, ki jih skuha v slanem kropu.

Moj stari ata so imeli zelo radi štruklje. Jih je teta pripravila v naprej, zavila v krpo in dala v zmrzovalnik. Kadar so želeli so si jih sami pripravili.

Za naslednji dan lahko pripraviš tudi palačinke (skutine) ter pripraviš za v pečico. Naslednji dan se samo zapečejo.

Podobna varianta je lasanja ali musaka. Pripraviš dan prej, daš v pečico naslednji dan se speče in poje. Če narediš večjo količino, pa lahko lasanjo tudi zmrzneš po porcijah in pogreješ, ko potrebuješ.

Ne vem, če ti bo prišlo prav, vem pa, da obstaja podjetje (pa verjetno ne samo eno), ki vozi vsak dan kuhano hrano na dom. Moja prijateljica se tega poslužuje in ima en obrok (kosilo) tudi še za večerjo, ker so porcije kar velike. Pri obroku za kosilo dobi še popoldansko malico in sladico. Cena je 1.200 sit / obrok (kosilo). Zmeniš se pa tudi za čas dobave.

lp

42NA ALI LAHKO POVEŠ KATERO PODJETJE. Zelo me zanima , ker bi uredila za mojo mamo.
Hvla in LP
Ana

pRIPRAVIŠ LAHKO ŠE: JOTA.
Govejo juho lahko zamrzneš.
francoska solata.
vnaprej spečene klobase, se samo pogrejejo

Ana!

V Celju je to dom upokojencev. Verjetno je v vašem kraju isto.
LP Miha-ela

tudi v nekaterih manjsih krajih to obstaja-vozijo ali iz doma starejsih ali iz kake gostilne. petra

Saj vem za dovoz hrane, ampak starši tega ne marajo. Pač en njihov princip. Drugače pa vse to kuham, kar ste naštele, hvala za pomoč.

V takih primerih so uporabne jedi, ki jih vnaprej pripraviš v celoti ali delno skuhaš in dokončajo se (kar same) v pečici, saj tako pripravljena hrana je skoraj sveže pripravljena. Omenjena je že bila lazanja in musaka. Podobno lahko pripraviš naslednje jedi:
– polnjene paprike: nadevaš paprike, pripraviš paradižnikovo omako in zložiš v ognjevarno posodo. Naslednji dan se dokončajo v pečici na 100 do 150 st. C za eno uro. Ko sem to sama pripravila, sem bila presenečena kako lepo in dobro so se “skuhale” v pečici.
– zloženko: spodnja plast je kuhana ajdova kaša, prekriješ s surovim kislim zeljem (lahko tudi repo, a zelje se lepše obnaša pri pečenju), vmes daš lovorov list in na vrhu pečenico ali krvavico. Zloženko pečeš približno 30 minut na 200 st. C.
– zelenjavni narastek: pri tej jedi je zelo veliko variacij: samo ena vrsta zelenjave (blitva, špinača, zelje, ohrovt, jajčevci, bučke ali velike jedilne buče, … lahko tudi stročnice) ali mešanica različne zelenjave, dodaš v mleku namočen kruh, jajce in začimbe. Dobro premešaš in zložiš v ognjevarno posodo, prekriješ z naribanim sirom in naslednji dan v pečico.
– druga varianta zelenjavnega narastka: zelenjavo zmešaš s skuto, jajcem, drobtinami ali pšeničnim zdrobom in začimbami ter nadaljuješ kot zgoraj.
– narastku lahko dodaš na kocke narezano šunko ali sir.

Od kar imam pečico, ki jo lahko vnaprej programiram, kdaj naj se vključi in koliko časa naj se peče, to funkcijo kar pogosto uporabljam (čeprav še vedno premalo pogosto). Zjutraj, ko grem v službo, postavim pekač ali posodo s hrano v pečico, nastavim pečico in ko pridem popoldne iz službe po stanovanju prijetno diši, diši …..

Super! dobre ideje, se mi dopade!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close