Najdi forum

Živjo,

me zanima če je kdo bil na Kosu letos. KAko se vam je zdelo, kaj se splača it pogledat, kakšne so kaj cene hrane in najema skuterjev. Kakšne so plaže?

hvala za odgovor

Js sm bila lani, moja prjatlca pa letos in sva ugotovili, da se ni od lani nič spremenilo… tk da poglej malo nazaj, k sm pisala o otoku kos. Najem skuterja se da ful znižat, če ga vzameš za dva dni ali več pa sploh (je pa od okoli 10€/dan). Plaže so peščene in lepe.
Lp

Zdravo!

Letos junija sva s punco preživela 14 dni na otoku Kos. Rentala sva motor za deset dni, tako, da sva pregledala cel otok. Plačala sva 9 eurov na dan za moped, kar je zelo ugodna cena, več dni kot vzameš večji popust imaš. Na otoku imaš veliko lepih in zanimivih stvari za videti. Otok ima veliko lepih in različnih plaž, čudovite therme z izvirom tople žveplove vode, gorsko vasice Zia, katero se ti splača pogledat ob sončnem zahodu, mesto Kos je res nekaj posebnega. Če te zanima še kaj drugega greš lahko na izlet z ladjo v Turčijo, ogled kraterja na sosednjem otoku.
Hrana v najinem hotelu ni bila preveč dobra oz. okusna, preveč enolična. Lahko ješ zunaj imaš veliko restavracij, gostilen, je tudi bolj okusna hrana. Drugače pa pijača in hrana ni tako poceni, pivo se giblje okoli 5 eurov, še najceneje je v hotelskem območju.
Midva sva bila zadovoljna z otokom Kos, ki ti nudi raznoliko preživljanje dopusta.

Lp

Ja na katerem Kosu sta pa s punco bila, da sta plačevala 5 EUR za pivo??? Jaz za pivo nikoli nisem dala več kot 2,50 EUR, niti v samem mestu Kos ne! Vsak dan in vsak večer imajo razne akcije, kjer ponujajo pivo (resda je malo pivo) in gyros pito vse skupaj za 2,50 EUR. Se dobro naješ od te porcije. Nikakor tudi ni najceneje v hotelskem obvmočju, ampak ven iz mest, kje na poti od enega mesta do drugega, od ene do druge plaže. Najceneje se da jesti v malih vasicah ob poti.

Drugače je res, se strinjam, da je Kos lepa destinacija za dopust ali počitnice. Veliko znamenitosti za videti, tako naravnih kot zgodovinskih. Plaže prelepe, morje izredno čisto, domačini prijazni, cene hrane ugodne. Mi smo vsak dan jedli zunaj, ker smo imeli v hotelu samo zajtrk, pa nismo nikoli dali več kot 6 ali 7 EUR za poln krožnik dobre hrane! Npr. zrezek v gobovi omaki, pomfri, kuhana zelenjava. Če pa ješ t.i. hitro hrano in se ne usedeš za mizo, potem prideš skozi še za pol ceneje. Še se bomo vrnili!

jaz res ne vem zakaj je potrebno ljudi takoj napadat, ja je res 5EUR je pivo če greš zvečer v diskoteko pa še to je 0.33 in ne 0.5l, tako da Zia in vsi ostali ki to počnete, to je forum kjer delimo izkušnje in pač nekdo ma takšne drug drugačne, nekdo je slow nekdo fast food in fajn je da ljudem pustimo da napišejo kar so pač doživeli, sama sem kar pozavateljica grških otokov in moram reči da je čisto odvisno kako si stvar vzameš, lahko so to poceni počitnice lahko so pa najdražje, je pa res da je Kos lep otok a kdor ljubi zelenje tja ne bo šel, ker sama sem komaj prenašala vročino čez dan na motorju, medtem ko naprimer na Samosu, Zakintosu to ni problem, ker je veliko zelenja in dosti več svežega zraka – tu je zrak topel in meni osebno zadušljiv, ampka Kos je pa fenomenalen zvečer, ker v sameme mestu ni trum angležev ampak so bolj skandinavci, ki pa znajo tudi dobro zažurat in meni osebno so bolj simpatični, kar se tiče plaž najdeš vse kar si poželiš, od pečenih do prodnatih, od zasebnih zalivčkov, do lepo urejenih – morje super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close