Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kos hotel pily bay

kos hotel pily bay

zanima me če je kdo bil v hotelu pily bay na kosu in kakšni so vtisi

Mi smo bili pred tremi leti. Meni je bilo všeč. Hotel je sestavljen iz dveh delov. Stari del z bazenom in jedilnico, veliko zelenja in novi del z bazenom, jedilnica je v starem delu in zelo malo zelenja (sedaj so oleandri in palme najbrž že nekoliko zrasli). V delu, kjer smo bili mi, je sicer pohištvo v sobah skromno, vendar iz dokaj masivnega lesa. Omara je v veži, vgradna, tako da je zadnji del omare že stena, ne preveč lepo obdelana. Prvi vtis, ko smo prišli v sobo (ponoči), je bilo razočaranje. Vendar pa, ko smo pospravili svoje stvari in se je zdanilo, se nam ni zdelo več tako slabo. Mi smo imeli družinsko sobo, v pritličju, čisto blizu bazena in jedilnice, kar je bilo super, v sobi zakonska postelja in pograd v nadstropje. Čisto solidno, niti ne tako malo prostora, vendar premalo prostora v omari. Klima dela, balkonska vrata so narejena drsno, en del je zamrežen, tako da imaš lahko kljub obilici komarjev balkonska vrata odprta, vendar če jih odpreš preveč, klima avtomatsko neha delati in jo moraš zopet prižgati seveda ko zapreš balkonska vrata. V starem delu hotela je veliko prelepega zelenja, bananovci, oleandri, limone, pomaranče… Zelo lepo in veliko sence. meni je bilo bolj všeč kot novi del.Hrana grška. Animacija samo čez dan in izključno za otroke, Zvečer se ne dogaja nič. Imaš pa avtobusno povezavo z mesom Kos, kjer je fantastično. Do plaže (mivka) je kratek čisto prijeten sprehod. Se pa v Marmari-ju, kjer je ta hotel, zvečer ne dogaja dosti, oziroma nimaš kam. Na plaži večinoma precej piha, vendar imaš zaščitno ograjo okrog ležalnikov. Mi smo bili 14 dni 2 odrasla, 2 najstnika in smo se imeli lepo. Smo pa res dosti hodili na izlete, najeli avto in prevozili otok, hodili zvečer v mesto Kos (zoprno je, ker zadnji avtobus odpelje iz Kosa že ob 11 zvečer, potem si vezan na taksiste). Skratka, čisto solidno – vendar pa ne vem, kaj je všeč vam. Vprašaj še kaj.

Ja,ja, saj vem, pa za holidaycheck tudi, ampak meni to kaj veliko ne pomeni, lahko ti pa zagrenijo pričakovanje odhoda na dopust, potem pa na licu mesta vidiš, da so morali vtise pisati hudo zahtevni (zateženi) ljudje in se sprašuješ, kako imajo pa ti ljudje potem doma oz. kako živijo.

hvala za izčrpen odgovor. zanima me, kateri mesec ste bili in če je bilo zelo veliko komarjev, nama so lani na rodosu zagrenili bivanje. ali zelo piha? z katero agencijo ste pa bili? jaz sem gledala pri gulitu. sedaj so menda hotel nekaj obnovili. midva sva srednjih let in nama niti ni za žurke.zvečer greva kar rada počivat, sploh če se čez dan veliko dogaja. ali je bilo tam kaj vodenih izletov?na plaži so ležalniki in senčniki za doplačilo ali ne? hvala za odgovore in lp dada

Če tule bereš odgovore, tudi lahko ugotoviš, da so diamteralno nasprotni za en in isti hotel, včasih celo v istem terminu. Tako da tudi tule eni hudo zahtevni (zateženi) ljudje nekaj čisto skritizirajo, spet drugi, ki jim je morda vseeno (ali morda sploh ne vejo, kako naj bi zadeva zgledala) pa so z vsem zadovoljni. Tako da, kar se mene tiče, se je s takimi zadevami brez veze obremenjevat. Greš in vidiš, kako in kaj.

dada14 – sem bila na Rodosu pred dvema letoma, konec junija, v celem tednu nisem videla enega komarja. Pa smo se klatili po celem otoku. Le kje ste jih vi sneli?

Mi smo bili od 3. ali 4. julija dalje 14 dni. Komarjev je bilo veliko. Zvečer, če si malo posedel zunaj so te pikali kar naprej. V sobi jih zaradi že omenjene mreže ni bilo, imeli pa smo s seboj tudi aparat proti komarjem.
Piha v tem času (začetek julija) precej. Pri hotelskem bazenu niti ne toliko, ker je v zavetju (stran od plaže in med ostalimi hoteli) na plaži pa je pihalo vedno, oziroma redko kakšno urico ali dve ne. Na tem delu otoka pač piha. Če vaju to moti, pojdita v Lambi oziroma v okolico mesta Kos, tam piha veliko manj (tako pravijo). Bili smo z Guletom. Let zvečer, prihod v hotel ponoči. Hotel je bil že takrat obnovljen, torej v starem delu pobeljene stene in nekaj novega pohištva, drsna balkonska vrata, ter zgrajen novi del hotela, oziroma nova stavba malo stran od stare hotelske stavbe. Meni je bil hotel všeč. Je manjši družinski hotel, očitno so zaposleni sorodniki, ravno ne vem kako prijazni pa niso, za razliko od drugih ljudi – domačinov, ki smo jih srečevali izven hotela. Vendar nobena stvar ni bila moteča. Mislim, da so lastniki hotela Grki, ki so se izselili v Nemčijo in se vračajo v ta hotel v poletni sezoni.Če vama zvečer ni do zabav v hotelu, potem je ta hotel po moje za vaju pravi, zvečer je mir, oziroma 1 x tedensko je nekaj žive grške glasbe. Izleti so vodeni, nekateri v slovenščini (odvisno koliko je prijavljenih). Mi smo bili na Nisirosu in na enem kopalnem izletu z barko (pozabila sem, kako se je reklo izletu – ribji piknik pa kopanje), na grškem večeru v gorski vasici Zila (enkratno) nato smo najeli štirikolesnike in se malo prevozarili okoli (plaže!), potem pa še avto in obiskali naravne terme (pejte pogledat, se splača) ter si ogledali otok. Tisti, ki so šli na voden izlet po otoku so rekli, da je bilo v avvtobusu zelo hladno (klima) in zato prav neprijetno (samo v opozorilo). Zvečer še vedno lahko gresta v mesto Kos (10 minut z avtobusom), tam pa je zelo živahno in zanimivo.
Skratka, hotel je po moje čisto v redu, ni ne vem kaj, ampak prijazen. Meni je bil všeč. Le premirno, tako hotel kot samo mestece. Pogrešala sem animacijo za starejše in zvečer kakšne igre ali predstave. Na plaži se ležalniki in senčniki plačujejo. Mislim da je bilo 2 Evra 2 ležalnika s podlogami in senčnik za ves dan (za ceno nisem sigurna, vem pa da ni bilo prehudo). Nobene gužve ni bilo. Mirno si lahko pustil brisače na plaži in šel v hotel na kosilo ali pa malo počivat. Lep dopust želim !

midva sva bila na Rodosu v Kolymbiji hotel Mikri Poly in to konec septembra. komarjev pa toliko, kot jih v svojem življenju še nisem videla skupaj. sva drugi dan nabavaila v trgovinah vse živo proti komarjem, pa je bilo malo bolje ampak sva mogla spati pri zaprtih oknih in vratih. groza.

Čez dan komarjev nisem zasledila. Pojavili so se zvečer. Mi smo imeli balkonska vrata ponoči odprta toliko, kot je bilo zamreženega dela in je klima še vedno delala (na balkonskih vratih je en mali senzor, ki izklopi klimo, če so balkonska vrata odprta več kot je zamreženega dela). Tako, da je bilo ponoči v sobi v redu. So pa komarji čakali pri vhodnih vratih v sobo in ko si zvečer prišel v sobo je kakšen prišel s tabo.V sobo so prišli tudi čez režo pod vhodnimi vrati, tako da smo zvečer na tla pred vrata položili brisačo (zadekali špranjo). Potem pa je bilo v redu. Če pa si zvečer sedel v bifeju ob bazenu so te živega požrli. V mestu Kos pa se ne spomnim, da bi nas zvečer pikali. Po moje, če se namažeš s kakšno rečjo proti komarjem je v redu.

mislim, da bom probala najt kakšno drugo varjanto, saj imajo ogromno izbire, do poletja je pa še kar nekaj časa. res sem ti hvaležna za tvoje izčrpne informacije. lep vokend in lep pozdrav

Bravo. Izberi nekaj drugega. Turčija?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close