Kos ali Rodos
načeloma rodos, je dosti več za videt. saj ne mislita samo lažet na plaži?? nikar AI, ker v grčiji niso tako fajni kot v turčiji/tunijizi in tudi škoda je cel dan preživet ob hotelu
– mesto podnevi in ponoči (večkrat, za obzidjem je zelo lepo staro mesto, polno trgovin)
– lindos (če si v hotelu v rodosu ali falirakiju rabiš avto, nikar samo s skuterjem), zelo lepa vasica, hudo vroče, pod mestom tudi plaža, lahko sta tam cel dan
– dolina metuljev, ogled priporočam zelo zgodaj zjutraj, ko so metulji še spodaj; gre za en lep sprehod skozi vintgar in ti med potjo prhutajo metulji…. nekaj posebnega
– kopanje v zalivu antony quin (ne znam napisat priimka), lep zaliv, mirna kamnita plaža, tudi naravna senca, ena rastavracija za pijačo in prigrizke; res priporočam vsaj za poldnevno kopanje – za ležalnike in senčnik kasirajo, se pa splača (je blizu falirakija)
– najbolj znana je peščena plaža tsambika, kjer je tudi zelo vroče, nič ne piha in ni naravne sence
– no blizu fairakija je v hribu zelo lepo urejen vodni park, obvezno za it!!!
– lahko tudi na izlet v turčijo, kar je meni osebno brez veze, ker v turčijo greš lahko kadarkoli
– in še in še….. za en teden kar dovolj
bila tudi na kosu. vendar ti bolj priporočam rodos.
Na Kosu sicer nisem bila, ampak Rodos mi je bil pa zlo všeč. Priporočam (vsaj nam je blo to najbolj fajn) hotel v mestu Rodos ali na robu mesta, da greš lahko peš do mesta. Če se le da, samo zajtrk v hotelu, da lahko mal pokušaš njihovo hrano – no, sicer pa smo mi tud v hotelu imeli super za jest. Pa avto za par dni, da malo raziščeš otok.
Meni je bila najlepša Afandou beach , dolga nekaj km, kamenčki, kristalno morje, pa v juniju smo imeli kakih 50-100m plaže čisto zase 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.