korzika
Letos razmišljam o Korziki, šli bi z avtom, pa me zanimajo vaše izkušnje. Koliko ur vožnje ali km je to, katero mesto bi priporočali? Imamo tri (skoraj) najstnike, radi se potepamo po mestu, tako da nočemo nekam na samo, šli bi v en majhen hotel z odlično hrano in možnostjo večernih nakupovalno/opazovalnih in sladoledarskih sprehodov. Pa seveda na plaži po možnosti.
Lansko poletje smo bili z družino na Korziki ampak smo kampirali. Res je vse zelo drago, hrana in pijača zunaj še posebno. Hotelov in apartmajskih naselij pravzaprav nisem niti opazila. Ima pa dopust na Korziki smisel, če po njej potuješ, saj je zelo raznolika in je škoda biti vezan na hotel oz. en kraj.
Vožnja do Livorna traja približno 5 ur, potem pa 4-5 ur s trajektom. Pa trajekt je dobro prej rezervirati.
Na Korziki sem bila večkrat, mogoče šestkrat v raznoraznih variantah, tudi v hotelčkih. To je otok za sladokusce. Zelo šik. Ampak ni da bi ostal non stop v enem hotelu, preveč je zanimiva raznolika, hotelčki pa taki cukrčki, tako tisti ob obali, kot v notranjosti. Definitivno pa je treba na zahodno obalo, na vzhodni je klima precej drugačna, obala bolj ravna, na zahodni je vse bolj razčlenjeno. Jaz bi ti rekla, da so to ene vrste sofisticiranih počitnic; ničesar na tem otoku ni preveč, ne pričakuj neke psoebne zabave, dobiš pa odlično hrano (blazno drago seveda), izjemne hotelčke (prav tako drage), prekrasno naravo … in Korzičani so m bili všeč kot narod. Koliko pa so to počitnice za najstnike… hm… ne vem ti povedati, odvisno od tega, kakšne osebe so. Vsekakor to ni Grčija ali Španija, kjer bi si diskoteke sledile… da pa imaš možnost sprehodov, sladoledov, zjutraj božanskih kroasonov … to pa… pa kak koncert na prostem …
Če znese kak dan več, je bolje. Korzika je res mali raj, človeku je potem žal, da mora tako hitro domov. Prej sem pa pozabila povedat, da je vzhodna obala malce bolj turistična, mogoče nekoliko več zabave, da pa je meni bolj všeč zahodna, je res subjektivno mnenje. Mogoče pa bo komu obratno.
No, res je, da pa je zelo drago. Posebej v hotelčkih. Se pa da zadevo pocenit. Recimo, campi so mnogo cenejsi, krasni, zopet ne prehrupni … Pa če kupuješ hrano v trgovinah, ali pa celo nekaj s seboj prineseš, potem so cene neprimerno nižje.
Kaj vem… meni se zdi ena od destinacij v Evropi, ki res veliko ponuja. Tudi gore ni za zanemariti. Imajo transverzale čez gore, vse super urejeno, se mal pozanimaš… Mene so gore na koncu in njihovi planinski domovi, še bolj navdušili kot morje, čeprav sem zaradi morja prišla…
Zdravo,
hotelov in turističnih naselij je tudi na Korziki veliko… (malo poišči preko googla – hotels corse, holiday village corse…)
ena vmesna varianta med hotelom in kampiranjem je tudi najem bungalova ali mobilne hiške v kampih – ima jih skoraj vsak kamp (povezava – kampi: http://www.abenteuer-corsica.de/camping.html)
do Livorna je cca. 6 ur vožnje (po avtocesti), trajekt vozi 4 ure (rezerviraj in plačaj kar preko interneta)
mesta so pa vsa lepa – vsako po svoje 🙂
LP
Forum je zaprt za komentiranje.