Najdi forum

Korzika

Pozdravljeni,
malu se odpravim na dopust na Korziko, za 11 dni in delam še zadnje načrte. Zanima me kam ste od Bastie najprej štartali (ali na jug do Bonifacia, ali na zahodno obalo….). Jaz imam zaenkrat plan da si najprej ogledam sever, Cap Corse, potem pa na zahodno obalo in notranjost, nato jug in za konec še vzhodna stran. Zdaj še razmišljamkoliko dni nameniti za vzhodno obalo. Slišala sem namreč da ni kaj dosti z avideti – pa me zanimajo še vaše izkušnje in nasveti.
Kamp misliva menjati pribl. 3x (max 4x). Kako je bilo pri vas?

Hvala.
M.

Na Korziki sem bil pred 2 letoma in sicer 10 dni. Startal sem iz Bastie potem pa na jug do Bonifacia. Bil sem v 6 kampih, vsi so bili dobri. Cel krog okoli otoka in se malo v notranjost sem naredil 1000km.
Plaze so lepe, vendar je tudi precej vetrovno.

Ravno sem se dobro vrnila iz Korzike. Letos bila samo en teden, tako da bila samo v enem kempu. Lani jo predelala po dolgem in po čez razen Cap Corsa, ki je ostal za letos. S kempi je tako, da so na vzhodni strani ob morju, na zahodni je pa v glavnem tako da je obala strma in so posamezni zalivi, v katerih pa načeloma ni kempov. V glavnem so vsi malo umaknjeni od vode. Vzhodna stran je tudi primernejša za kopanje – zaradi valov. Če piha znajo biti na zahodni strani ogroomni valovi – pereverjeno. Se mi zdi da je vzhodna stran bolj za počivanje, zahodna pa bolj za raziskovanje. Ne vem za koliko časa gresta, ampak če zamenjata kemp 3-4 je po mojem čez glavo dovolj, ker je vse dovolj blizu. Res je da so na nekaterih delih ceste ubitačne (ozke), ampak se jih navadiš.
Uživajta!

Belka

Najlepše počitnice! 14 dni pred 2 leti. Najprej cap corse, potem na Z do Calvija – čudovito mesto, Porta (grozna cesta), v Corte in na V. Do Bonifacia, Ajacco bz, pa po Z gor pa v Corte in Restonico – kako je bilo lepo! Pa spet skozi Bastijo proti S v kamp Petracorbara. Midva sva skoz potovala, zamenjala veliko kampov, vsi v redu. Ne moreš reči, koliko jih je ravno prav. Odvisno je od načina potovanja. Midva sva hotela videti cel otok. In ravno za 14 dni ga je. Z obala je bila meni veliko lepša.

Srečno pot na zavidanja vreden dopust!

Jest sem prišel nazaj dober teden nazaj. Bil sem 17 dni.

Sem pa šel najprej na sever. Prvo noč prenočil v kampu in Macinaggiu.
Potem pa naprej:
– St Florent – kamp Aqua Dolce
– Algajola – kamp de la Plage
– Calcatogio (nisem 100%) – kamp La Lisca
– kamp La Rondarina (med Bififacijem in Porto Veccijem)
– Pinarello – kamp Californija

Sever in zahod sta najlepša.
Po otoku sva naredila 1300 km.

Cesta je pa zelo različna od ozkih do širokih cest. Cesta od Calvia do Porta ki jo je omenila Bernadka, je res slaba, vendar se bo to v kratkem spremenilo, ker je v delu (cca 10 km).

Šel sem tudi na Plage de Saleccia (malo južneje od St. Florenta). Cesta obupna. 12 km v eno stran sem vozil 1h in 40 minut v prvi prestavi (vsak kilometer je bil zelo natančno preštet). Kaj hitro lahko zadaneš ob kakšno skalo in potem so problemi. Na večih mestih je bilo olje. Če ne mislita biti previdna pri vožnji, odsvetujem ogled te plaže. Če pa imata terenca, potem pa ni problema. Jest sem vozil od punce še ne eno leto star avto in sem bil zelo zelo previden.
Plaža je pa seveda zelo lepa.

Zadnja sprememba (20-07-05 21:08)

Hvala vsem da ste se potrudili z odgovori, ste mi zelo pomagali. Okviren plan imava, bova pa tudi sproti videla.

Komaj čakam, še nekaj ur do odhoda….

Pravkar sva se vrnila s Korzike. Potje bila taksna kot so jo ze opisali predhodniki.
Midva sva startala s Cap Corsom in sem vesela da sva se tako odlocla, ker 14 dni hitro mine in casa se prehitro zmanka…. Drugac sva sla pa najprej po Z obali, ter se tako vozila v smeri urinega kazalca, kar se je izkazalo kot dobra odlocitev se posebaj na ozkih, prepadnih cestah ko sva bila na notranji, namesto na zunanji strani ceste.
Absolutno priporocam Cap Corse (cel), pa Porto vechio s plazami + Aleria, Bonifacio in vsa okolica, Sartene, plaze okoli Propriana, Ajaccio lahko spustis je pa lepo v blizini: Iles Sainguinaries, jezero Tolla in plaze pod Ajacciem, Corte in Restonica, Ille Rouse + okoliske vasice, Calvi. V del od Ajaccia do Calvia sva spustila.
Ponavadi sva bila po dve noci v enem kampu. Kempi so si podobni, vecinoma vsi Ok, cene pa med 15 – 20 Eur (ponavadi manj kot 20), za sotor, avto in dve osebi.

Jaz sem se tudi ravno včeraj vrnil:
pot je sledila tako:
1. -Mimo St. Florenta proti zahodu do ceste, ki krene proti J v Corte (odlična cesta!) Malo naprej je kamp, približno 200m od lepe plaže. (Ostriconi)

2. -Naslednji dan Corte (kamp Restonica), ogled mesta, vzpon na Jezerci (cesta do vrha je edina, ki je malo bolj grozljiva na naši poti), kopanje v rečici Restonica čisto ob kampu.

3. -Vožnja proti Portu in naprej proti Ajacciou s krajšimi postanki za oglede. Poznopopoldansko kopanje v Ajacciu

4. -Ogled Ajaccia in vožnja na otoke Iles Sanguinares

5. -Filitosa, Propriano, kopanje, Sartene, Bonifacio kamp skoraj v mestu, čeprav ima v Lonely Planet samo eno zvezdico smo z njim in tistim v cortah najbolj zadovoljni. Ogled mesta.

6. -Voznja z ladjico na Iles Lavezzi, ogled Bonifacia

7. -vožnja proti Porto Vecchio, obisk bližnjih plaž, kamp U pirellu.

8. -isti kamp, obisk plaž, ogled mesta Porto Vecchio.

9. -isti kamp, pot v notranjost ogled Cascades de Piscia di Gallo, popoldne plaže

10. -vožnja proti notranjosti, čez Col de Bavella, kopanje v tolmunih, Col de Larone, spust ob Solenzari do mesta Solenzara. Kamp

11. – Vožnja proti Bastii, kamp, vožnja čez Cap Corse (ista smer kot pri piksni)

12. – obisk korziške pivovarne 🙂 ogled Bastie, večerja
13. – sprehod po Bastii, odhod na kopno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close