Korzika
Pojutrišnjem odpotujemo za 14 dni na Korziko z dve in pol letno hčerko. Zanima me, katere bi bile najboljše destinacije za kampiranje (cca. 2-3 kampi) na različnih koncih, da bi lahko čim več videli, da se ne bi preveč vozili in da bi imeli veliko časa tudi za kopanje (peščene plaže). Zanima me, če veste za kakšen konkretni kamp ali pa kraj, da je kamp ob morju (peščena plaža) in v lepem ambientu, …
Jaz sem si zamislila, da bi se vkampirali (da se malo spočijemo in ugodimo hčerki) kar ob peščeni plaži 5 km od Bastie, od tam bi kakšne 4 dni porabili za Cap Corse, Corte in severni del, potem bi šli pa na zahodno obalo mimo Calvija, Ajaccia, Sartene, Bonifaccia, .. pa ne vem kje se naj utaborimo. A bi bilo kaj takega primernega!
Smo zahtevni a? Če imate pa še kakšne druge napotke, pa jih bomo zelo hvaležni.
Lep dopust vsem!
Lepi pesceni plazi, idealni za druzine z majhnimi otroki, sta tudi Palomagia in Santa Giulija (ne vem, ce sem prav napisal) zraven mesta Porto Vechio. Vendar tu kampi niso ob morju, ampak nekaj kilometrov stran.
Sicer pa je Korzika odlicen izbor. Povsod imas kampe, ki niso pretirano dragi, zanimiva pa ni samo obala, ampak tudi notranjost (Corte, Sartene kot si ze napisala). Lahko se gres kopat tudi v kaksen gorski potocek, na primer pri vasi Ota. Malo zoprne so v notranjosti Korzike samo ozke in zavite ceste, na katerih se ti obcasno pridruzijo ovce in prasici.
lp!
Primoz
Lansko leto sem bil s punco na Korziki konec avgusta za 8 dni z avtom. Kampi so po celem otoku zelo lepo urejeni, blizu Bonifacia je en lep kamp, v centru pa je en mali kamp, ki je zelo drag in slab. Priporocam ti da gres v bonifaciu na info tocko, na vrh hriba je, kjer bos dobila bilten z vsemi kampi na otoku, ki so oznaceni po kvaliteti z zvezdicami (3 zvezdice je dovolj dober kamp), cene kampov niso visoke, veter konstantno piha. Mi smo naredili cel krog okoli otoka, kampi pa so vsakih 10-20 km.
Forum je zaprt za komentiranje.