Korzika
Hej!Z možem se čez dobrih 14 dni odpravljava na Korziko. Zanima naju, kako je s trajektom. Koliko prej je treba rezervirati karto? Ali je oktobra tam še taka klima, da se da prespati v šotoru? Ali je kaj nevarno glede tatov v kampih ipd.?
Prosim, delite z nama vaše izkušnje. Lepo se vam zahvaljujeva že vnaprej! Pa lep dan!
Po mojem glede trajekta oktobra ni panike. Midva sva sla avgusta in sva kak teden ali dva prej kupila karto na amzs.
Kampi so fajn, midva sva bila zadovoljna. Po mojem se da prespati v sotoru tudi oktobra, le bolj se bosta morala obleci. Slabih izkusenj nisva imela, le prvo noc so naju, ko sva zelela prespati na prostem ob cesti – ocitno je bilo zemljisce privatno – sredi noci dokaj neprijazno zbudili in sva morala spokati in se odpeljati.
Lepo je na zahodni obali, ceste in pokrajina so zelo slikovite. Pa se v hribe jo mahnita, ce bo vreme. Je zelo lepo!
Lep dopust!
Uh, zdaj si me pa spomnila na naše prvomajsko potepanje.:-) Korzika je čudovita. Je precej gorata (več kot 70 vrhov je višjih od 2000 m in njena povprečna nad. višina je cca 800 m) in po mojem se bosta morala za šotor malo bolje obleči. V začetku maja je bilo premrzlo za šotor, medtem ko se je malo južneje na Sardiniji, dalo spati v šotoru.
Meni je bila zelo všeč pot po Sz delu in od tam proti J ob obali. Ovinkasto, počasno, a vredno ogleda.
Trajekt sva tudi midva vplačala preko amzs (ugotovila sva da je tako najugodneje).
Zdravo!
Cena karte za trajekt je okoli 100 evrov povratna za dve osebi. Klima je se v redu oktobra. Jaz sem bil letos septembra. Spal sem v kampih, tatov ni bilo.
Kartte rezervirajte preko interneta ker je tudi cenejse (jackpot varjanta). http://www.corsicarerries.com
Hvala, danes odpotujeva. Me pa še nekaj zanima – mogoče malo glupo vprašanje, ma vseeno;) – ko prideš v Livorno, kam greš potem? V pristanišče, verjetno?! A pol greš kar na trajekt ali kaj? Kar s to karto, ki sva jo dobila na AMZS? Nimava izkušenj, pa raje vprašava… A ko prideš v Livorno, vse piše, kam in kako???
Hvala še enkrat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Srecno pot na Korziko!
Ko prideta v Livorno seveda proti pristanišču. Smer “Porto” – se mi zdi.
Midva sva enkrat obrnila, drugače pa ni problema, najdeš.
Ko prispeš do pristanišča te usmerijo tja, kamor “parkira” vajin trajekt in tam se postaviš v vrsto.
Ponavadi malce čakaš. Dobro je priti kakšno urco pred odhodom.
Lp, Vesnia
Forum je zaprt za komentiranje.