Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Korzika z 1,5 letnikom

Korzika z 1,5 letnikom

vem, vem, o Korziki je bilo že veliko napisanega, a se vseeno priporočam za kako informacijo…
pred tremi leti sva jo že obiskala in raziskala (3 tedni), takrat še sama in naredila ogromno km tako z avtom kot peš (le vzhodni del sva le prevozila..)..nastanjena sva bila v veeliko campih..
zdaj ko gre z nama najina živahna 1,5 letnica je situacija popolnoma drugačna 🙂 gremo za 14 dni in želja je, da smo v max 3-4 različnih campih..pa še prav veliko vožnje naša pupa ne bo zdržala…
takrat nama je bilo več ali manj vseeno v katerem campu sva bila nastanjena, mislim predvsem na bližino morja…zdaj pa nam je to precej pomembno – zasledili smo naslednje campe:
VZHOD/JV
– Marina d’Aleia (‘dolgočasni’ vzhodni del, a camp je na morju, urejen,mivka..se splača malo polenariti tam, pa evenuelno bi bilo to tudi izhodišče za tolmunčeke Solenzare??)
– kje na Solenzari se izplača ustaviti?
– Arinella Bianca (med Alerio in Solenzaro – Ghisonaccia) – podobno kot Marina d’Aleria??
– Camping Cote des Nacres (Solenzara, menda tudi na morju…senca, wc..?
– Fautea (med Porto Vecchiom in Solenzaro…ali je na morju? senca?…)
– Iles Ilots d’Or (Porto Vecchio, ali je na morju? senca?…)
– camping Rondinara (sicer ni ob morju, baje pa je blizu…za otroka ok?)
– menda je en camp tudi ob Palombaggi…pa ga nismo našli….
PRI BONIFACCU (radi bi bili blizu mesta in lepih plaž):
– camping Campo di Liccia
– Pertamina Village
– še kakšen primeren ???
JZ
– camping RocaPinna (vemo da do prekrasne plaže vodi makedam in da je dol en camp, vendar na netu ni nič napisanega o njem…urejenost, wc-ji, senca…)

če je kdo kampiral v omenjenih campih se priporočamo za vtise oz za predloge kakih drugih krajev, campov….
hvala, hvala, hvala

Mi smo ravno dobro iz Korzike in je bilo seveda super. Kampov, ki si jih naštela ne poznam, lahko ti svetujem kamp v Bonifaciu – Des Iles. Sicer je precej velik, a čist, z dosti sence…no, kakšna je situacija zdaj (mi smo je bili junija) ne vem. Je pa kamp 5 minut vožnje do mesta in 2 minuti do obale, do surfing centra, od tam pa 15 minut peš do lepe plaže Petit Sperone.
Solenzara je zakon, tega res ne smete spustit. Vi se zapeljite po cesti za Zonzo (Col de Bavela) do kampa, tam je en super tolmun. Če greste pa še cca. 200, 300m naprej, so pa še lepši in bolj “osamljeni” tolmunčki. Više ob reki zaradi pomenjakanja časa nismo šli.
Rocapina – ta plaža je lepa samo s ceste. Mene niti približno ni navdušila.
Lepe počitnice vam želim!

lahko ti povem, da kamp Rondinara ni ob vodi, ampak visoko na hribu, sredi ničesar.Sicer je lep in urejen, z bazenom, ampak do plaže vodi strma, ozka cesta. Absolutno predaleč za pešačenje, na plaži je plačljivo parkirišče.
Lep kamp, s plitvo vodo primerno za otroke je Golfo di Sogno malo pred Porto Vecciom.Je tudi primerno izhodišče za obisk mesta in čudovitih plaž v bližini(tudi Palombaggia)

Živjo!

Takoj pri Bastiji je en zelo lep in velik kamp, v senci, urejen, super za otroke: Camping San Damiano(mi tega vedno ponucamo, ko pridemo na Korziko ali, dan pred odhodom, ker je res blizu Bastije-10 min z avtom)

Blizu Solenzare je kamp Cote des Nacres, tudi zelo lep kamp, urejen in v bistvu na plaži, priporočam…

Fautea je majhen kamp, ima pa zelo lepo plažo, mogoče primerno za izlet.

Rondinara kamp je zelo lep, čist, urejen, do plaže peš je kar nekaj hoje, mi smo se vozili z avtom-paking je plačljiv, ampak imajo gostje kampa zastonj parkirnino…

Roccapina kamp ne poznam, sem šla samo mimo peš, je pa senčen, do plaže imaš nekaj minut hoje.

Sicer sem se o Korziki razpisala tukaj, poglej, mogoče dobite še kakšno idejo:

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4138459,4139604#msg-4139604

Sem pa ravno pred dnevi pomagala prijatelju(ima 3 otroke, sicer vse tri nad 7 let) delat načrt za Korziko, to so vse nepreverjeni kampi iz moje strani, sem napisala samo kar se mi je zdelo iz opisov na netu-za podrobne opise vpiši v google…:

kampi okoli BONIFACIO

CAMPING PIAN DEL FOSSE blizu mesta, normalne cene

CAMPING PERTAMINA dobra lokacija, velik, zanimiv, blizu centra, je pa malo drag…

CAMPING LE DAMIER poceni, na drugi strani proti zahodu

CAMPING DI LICCIA ta mi je všeč, lep, velik, urejen, senčen, zanimiv za otroke, pa še poceni, NI pa tik ob morju

CAMPING ARAGUINA ta je zanimiv in poceni glede na to, da je skoraj v centru mesta

——————————————————————————————————————

kampi okoli PORTO VECCHIO

CAMPING GOLFO DI SOGNO ta je velik, urejen, tik ob morju, v redu cena…

(še navodila kako priti do kampa: greš po glavni cesti N198 proti Bonifacio, v kraju Santa Lucia di Porto Vecchio zaviješ na levo na cesto D168A, GREŠ MIMO KRAJA PINARELLO IN NATO PO CESTI D468 DO KAMPA )

CAMPING SANTA LUCIA še eden v temu koncu, vendar po sliki mislim, da ni tik ob morju

CAMPING LA VETTA tale kamp zgleda kar super, poglej si slike, jih je ogromno, 2 bazena, muzika zvečer, nočno kopanje,vendar mislim, da ni tik ob morju

CAMPING LES ILOTS DOR ta je tudi blizu in mislim, da je še BOLJŠI -blizu PORTO VECCHIO, je pa tik ob plaži (poglej si slike 360stopinj)

CAMPING PITRERA ta tudi izgleda v redu, velik, bazen, tobogani za v bazen, senčen

CAMPING CUPULATTA ob morju, bazen

Kampi na JZ Korzike-kampi okoli Propriano:

CAMPING COLOMBA ta je ok, čisto blizu mesta

CAMPING LECCI E MURTA zelo lep, urejen, 300 m od morja

CAMPING ESPLANADE

CAMPING RAS L BOL

CAMPING VIGNA MAGGIORE mi smo bili v temu kampu, vendar ni ob morju, na hribu nasproti mesta, do mesta imaš nekaj min z avtom

CAMPING LA VALEE blizu kraja Campomoro
———————————————————-
Toliko zaenkrat, če te še kaj zanima, vprašaj.

Lepo se imejte!

Patricija

ravno dobro prišli s Korzike, kjer smo prebivali v kampu Marina d’Aleria. Nam je super, pa je dete že večje. Kamp je na plaži, imajo otroško igrišče, sanitarije so čiste. Se pa splača vnaprej rezervirati parcelo, saj smo mi lani sredi julija kar precej iskali po kampih, pa so bili vsi boljši zasedeni.
Od tam smo obakrat odhajali na izlete, saj se nahaja ravno sredi V dela, na križišči s cesto proti mestu Corte.
Kamp Rondinara je res malo predaleč, je pa plaža luštna za male otroke.
Za otročka bi bila super tudi plaža Santa Giulia, le da bo verjetno poleti hudo polna.
Uživajte

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close