Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KORUZNA ZLEVANKA

KORUZNA ZLEVANKA

Pred nekaj časa je bil objavljen recept za koruzno zlevanko. Ne najdem po iskanju.
A ga katera ima oz. link ?

Hvala lepa.

Pred časom je Deka napisala da dela koruzno zlevanko (tema kaj za večerjo) iz “kulinarika.net”

Ne vem če je to kar iščeš?!?
LP

Hvala lepa to je to.

Se mi zdi, da te ni bilo na spregled nekaj časa. Pa daj se no skrivat zdaj, jaz imam tega dežja poln kufer. Tako rada bi šla sejat pa sadit… Po zemlji brkljat je tak užitek!
deka

Potrpežljivo s soncem draga moja ;-). Čez tri mesece bomo pa spet “bentili”, ker nam bo vse tisto kar bi zdajle radi v zemljo dajali, sonce “požgalo” :-)).
Eh, veš kaku je – se zgrnejo oblaki (beri: dela čez glavo), ampak ni vrag da ne bo spet sonce sijalo – dobesedno in v prenesenem smislu.
Moje dišavnice v lončkih (glineni lončki pa na vsaki napis “za telebane”) tudi čakajo za ograjo balkona, pa tako rada bi jih postavila na ogled ;-)). Sicer pa vrt niti ni v moji domeni, samo gredice sem šla pomagat delat – “špage vlečt” da so naravnost (je blo komedij na ta račun).

Ti, daj še povej kako zgleda tale zlevanka – a to pride bolj mehko – da natrgaš kot šmorn recimo al kako? Si res ne predstavljam čisto, pa bi po moje bilo kar fajn za večerjo nardit kdaj.

d.

Tisto o bentenju imaš pa čist prav. Kar naprej godrnjamo. A, tudi vi špage vlečete? Da nimamo istega šefa, oz. tasta?! Tudi pri nas se zvijamo od smeha, ko ureja gredice.
Tale zlevanka pride kot šmoren, ki ni natrgan. Jaz sem jo naredila ta teden, zraven pa sem naredila pomako. V skuto sem vmešala malo tekočega navadnega jogurta, peteršilja in drobnjaka. Je šlo kot šus. Pa dela nimaš dosti s tem. Meni je všeč, ker lahko med pečenjem otrokom še kakšno pravljico povem ali preberem, se še poigramo, potem pa zazvoni peč (tako reče tamala) in gremo jest.
Poskusi in poročaj.
deka

-:))) Sem mislna da je samo moja stara mama tako “ubrisana” da špage vleče, pa vidim da je to splošno uporabno pravilo (jaz butelj pa se smejem ;-)) ). Ja, smo mele kar precej ostrih debat na temo “a je zdej naravnost”. No, saj če priznam – res je tako bolj lično, kot npr tam, kjer vse kar eno čez drugo raste. No, če ne bo hujšega, bomo tud to prežvel ;-)).

Te bom še malo pognjavila glede zlevanke – jabolka si tudi dala notri?!? Se mi zdi da kombinacija z drobnjakom ne bi bila ravno preveč dobra? Jaz sem jabolka že tako in tako mislila spusti…

d.

Ne, jabolk pa nisem dala. Sem jo na slano priredila, ko sem dodala drobnjak. Ko pa sem naredila sladko, zraven sodi domač kompot.
deka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close