Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika koruza kuhana

koruza kuhana

Oj!
Mene pa zanima kako se skuha koruza. Na sladek in slan način. Mi lahko katera zaupa kako to gre?

lp nataša

Enostavno jo daš (storže na koncih malce obrežeš, tako, da dobiš lep storž)v dovalj osoljene vode(da je pokrit), nekateri dodajo malce masla in jo kuhaš tam 15-20 minut, vzameš eno ven in jo sekundo dve ohladiš in poskušiš po potrebi nadaljuješ kuhanje. Koruza je sama po sebi dovolj sladka tako, da ne vem kaj misliš na sladki način….mi ne pade na pamet v tem trenutku…

Pozdravljene!

Jaz imam prvič na vrtu sladko koruzo Ima lepe storže, mislim, da bi bila že za uporabo, vendar ne vem kako naprej.Kako jo shranite? Vložite ali zamrznete? Bom vesela vsake informacije. Hvala in LP

ce jo zamrznes,jo skuhaj samo na pol,odcedi in daj v skrinjo. lp petra

jaz bi pa rada vložila samo koruzna zrna. Pa me nekaj zanima, kaj je boljše, da jih dam v skrinjo (prej prekuham, kot je rekla petra) ali jih vložim v kozarce (v slanici) in kako se to naredi?

Hej,Venera!

Jaz rabim mlada koruzna zrna za bobice(istrska jed).Jih odrezem z ostrim nozem ali odluscim,na hitro operem,da priplava na vrh se kaksen pozabljen lasek, zblansiram,ohladim in kar v vrecke po prcijah v zamrzovalnik.Tako naredim tudi s svezim oluscenim fizolom.To je potem osnova za bobice.Samo letos je vse to na trznici zelo drago.SUSA!

Ce ima kdo zasajeno koruzo z majcenimi storzi,je pa krasno skuhati z listi vred in toplo servirati z malo masla.Poje se vse ,zrna,storz in nezne liste.
Lep dan in pozdravcek Babi

hvala babi, sem šele danes prebrala

p.s. kaj so pa to bobice (sem namreč štajerka)

Bobici so primorska minestra, za katero nam je Babi povedala recept in ki je eden izmet veliki “hitov” tega foruma (poleg seveda obveznih pitulic in kokosove torte 🙂

Evo, link:

Hej,Ursa,vidim,da kljub obisku se pokukas k nam.Hvala,da si z linkom pomagala Veneri in meni.Prepricana sem,da tvoji in ti uzivate v hladnejsem podnebju.Najraje bi kar mrknila k vam.Ciao!

Venera,verjetno si pogledala link,ki ti ga je poslala Ursa direktno iz Stockholma.Vidis,kako dalec sega nas glas!Pridi kdaj v Istro na BOBICE!
Primorski ciao na Stajersko Babi

Hoj, Babi, res je, tu je precej hladneje kot pri vas, cez dan le 25C. Moja starsa sta sedaj ze nazaj v Ljubljani in ze sporocata, da bi takoj prisla nazaj sem se hladit. Z obiski pa se ni konec, sedaj so tukaj se moji prijatelji in bodo ostali nadaljnja 2 tedna, potem pa si bom konec avgusta tudi jaz vzela 2 tedna pocitnic. Komaj cakam! 🙂

Kljub “samo” 25C sem si danes za kosilo privoscila en velik sladoled, sedaj
pa tebi in ostalim forumovcem in forumovkam posiljam en hladen pozdrav!

zahvaljujem se Ursi za link – recept bom preizkusila. Babi bom kar jaz prinesla malo primorskega navdiha k nam na štajersko.

pozdrav

….,ki ga sprejemam z na siroko odprtima rokama.Mogoce me bo kaj ohladil.
Imej se s prijatelji lepo;oni bodo brez dvoma uzivali v tvoji druzbi,saj si deklica,ki jo zanima vse,tudi vesolje,kot si napisala v prvem postu,ki sem ga z zanimanjem prebrala. Naj te moj pozdravcek malo zvecer ogreje Babi

zelo dobra je, ko pomažeš z maslom po njej, in daš gor sol. mljask

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close