koruza kuhana
Enostavno jo daš (storže na koncih malce obrežeš, tako, da dobiš lep storž)v dovalj osoljene vode(da je pokrit), nekateri dodajo malce masla in jo kuhaš tam 15-20 minut, vzameš eno ven in jo sekundo dve ohladiš in poskušiš po potrebi nadaljuješ kuhanje. Koruza je sama po sebi dovolj sladka tako, da ne vem kaj misliš na sladki način….mi ne pade na pamet v tem trenutku…
Hej,Venera!
Jaz rabim mlada koruzna zrna za bobice(istrska jed).Jih odrezem z ostrim nozem ali odluscim,na hitro operem,da priplava na vrh se kaksen pozabljen lasek, zblansiram,ohladim in kar v vrecke po prcijah v zamrzovalnik.Tako naredim tudi s svezim oluscenim fizolom.To je potem osnova za bobice.Samo letos je vse to na trznici zelo drago.SUSA!
Ce ima kdo zasajeno koruzo z majcenimi storzi,je pa krasno skuhati z listi vred in toplo servirati z malo masla.Poje se vse ,zrna,storz in nezne liste.
Lep dan in pozdravcek Babi
Hej,Ursa,vidim,da kljub obisku se pokukas k nam.Hvala,da si z linkom pomagala Veneri in meni.Prepricana sem,da tvoji in ti uzivate v hladnejsem podnebju.Najraje bi kar mrknila k vam.Ciao!
Venera,verjetno si pogledala link,ki ti ga je poslala Ursa direktno iz Stockholma.Vidis,kako dalec sega nas glas!Pridi kdaj v Istro na BOBICE!
Primorski ciao na Stajersko Babi
Hoj, Babi, res je, tu je precej hladneje kot pri vas, cez dan le 25C. Moja starsa sta sedaj ze nazaj v Ljubljani in ze sporocata, da bi takoj prisla nazaj sem se hladit. Z obiski pa se ni konec, sedaj so tukaj se moji prijatelji in bodo ostali nadaljnja 2 tedna, potem pa si bom konec avgusta tudi jaz vzela 2 tedna pocitnic. Komaj cakam! 🙂
Kljub “samo” 25C sem si danes za kosilo privoscila en velik sladoled, sedaj
pa tebi in ostalim forumovcem in forumovkam posiljam en hladen pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.