Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koroške dečwe – kejko nas je

koroške dečwe – kejko nas je

Jz samo to vem, da ste fejst babnce:)))

Kralj Matjaž se je zgoraj jezil da pač Slovenj Gradec ni več Koroška. Pa vsi vemo da smo se vedno smatrali za korošce. Sicer ne vem ali je moški ali ne (pač sklepam) ampak ko je pa blo treba za kako lušno rečt s kot je so ble pa vse kr korošice, pa čeprav so slovenjgradčanke ali podobne. Vsak naj sklepa kot hoče jst se mam za korošico in fertih.
Jst mam 26 let, ko je glih ena gr spraševala.

Je pa fajn da mamo tud mi svojo stran, ko nas majo žabarji za konec sveta, vejka večina pa itak ne ve kje Slovenj Gradc je kaj da bi sploh vedli kje je kaj.

Lp nija

Je pa res, da jih kar veliko ne kje je SG, mene so že večkrat v Slovensko Bistrico dali.
Ne glede na vse, pa se imam za Korošico, pa če je Kralju Matjažu prav ali ne:)
Stara sem 30 let.

A res korošice ne skačete čez plot ? Menda že pred plotom počepnete…Je to res, al se bom moral prepričat ?

Po nekaj dneh, ki sem jih preživela v postelji ugotavljam, da sem zamudila kar nekaj zanimivih tem .
Barca zdravo! nekaj receptov ti bom poslala jutri , ker prav pridno uporabljam aparat za peko kruha in smo nad njim zelo navdušeni..

Kar se pa tiče teme o Korošicah tudi jaz točno vem, kje je Koroška in da Slovenj Gradec ni na Koroškem. Če pa vprašaš kateregakoli prebivalca tega kraja o tem, ti ne bo nihče rekel ,da živi na Štajerskem …

Do Mislinje, je za večino ljudi kar Koroška.

Obstaja pa en zanimiv vic o Korošici , ki ji menda rečejo, naj se vsede, pa se kar vleže. Potem pa pride en butast Ljubljančan ( ali Štajerc) in stopi čeznjo, ker ne ve , kaj bi z njo sploh lahko naredil … he he he..

Pa lep dan še naprej iz Koroške..

iz Raven na Koroškem sedaj pa že 15 let v Slovenj Gradecu,tudi bolj dejavna na forumu starši staršem in prehrana.Pa prijeten vikend vsem korošicam.

Jaz sem rodila v Slovenj Gradcu in večkrat preležala v Slovenjgrajški bolnišnici. Drugače sem iz Velenja, živim pa na Primorskem ohhhhh kako lepo.

Majca Eno sem spoznala iz Prevalj, pa ne vem, če si to ti?
Soryyyyy samo vprašam.

Lep pozdravček
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Js sem lih kar odkrila ta forum. Full doro, korošice pa to. Sem iz SG, pa sem se mogla prav nasmejat debati o tem , če je SG na Koroškem al ne Očitno imamo vsi iste težave. Moj fant je iz obale in ko sma se spoznala, pa ko me je vprašal iz kje sem, me je sam začudeno pogledal, pa rekel: “A tam sploh kdo živi?” Ja, ja, tako da sem navajena. Pa kako sem mogla vsem spodaj razlagati kje je al na Koroški al na Štajerski, pa sem jim tud js razložla, da geografsko gledano ni več Koroška, ampak še vedno je središče Koroške in da je tudi v zgodovini spadala pod Štajersko, sam da se mamo za Korošce. Pol so pa že začela padat vprašanja o Korošicah, če pač drži kar pravijo. Je šel potem en kolega na Koroško gaudov K4, da bi kero dobo, sam ne vem kk se je izteklo, ker je bil drug dan tiho kot miš. 😉
Mejte se…
Aja, pa dobenmo ni jasno ka je gauda, mislijo, da jemo tam sir:))))))))))

Korošice moje, na pravkar minulem sobotnem koroškem plesu v Slonu smo bili nametani iz vseh vetrov – ne samo od Podvelke do Mežice in Mislinje, pač pa smo bili v sožitju s celim omizjem delegacije Summit Motorsa, pa Johhnyjem Youngom, pa s poglavarstvom SCT-ja, pa…..
Zanimivo, kam vse sega Koroška, a ne?

Zdravo vsem!

Ja, gauda je hud problem :))
Pa včasih komu razložit, da še nismo Avstrijci in da Slovenija ni samo Ljubljana ( pa tole ne leti na splošno na vse – se pa najdejo taki, ki se jim ne sanja, da je Koroška še v SLO!).

Pa še kak “grta” pa “dowta” pa “dowsa pa grsa” razložit :))

Tanaja, zdravo še tebi! Si pekla že kaj drugega, ne samo iz tistih receptov? Na e-mailu ni še ničesar :((
Meni je včeraj uspel tak božanski kruh z olivami, mljask…

Sončka vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close