Koromač
Hojla,
zanima me, ali katera uporablja začimbo koromač in kje jo uporablja. Meni ta začimba noro diši, zato bi jo rada poizkusila tudi kot začimbo pri kakšni hrani.
Ali se to začimbo sploh dobi v trgovinah? Sem jo že iskala, vendar nisem našla, na tržnici pa so mi rekli, da jim je koromača že zmanjkalo do jeseni, ko bo spet nov.
Helena
Posušene cvetove na umešana jajca, njammmi!
Svežega koromača pa je sedaj res že kar precej po vrtovih in sadovnjakih, je pa ena glavnih sestavin zeliščne frtalje.
Ali pa mogoče losos bogato obložen s svežim koromačem in par rezinami limone in pečen v foliji v pečici (pa na olivno olje ne pozabi).
Smo že imeli to temo nekaj časa nazaj, a ne vem pod kaj je pisalo, poglej malo,
LP, Meri
narežem surov gomolj na tanke kocke, povprek, da niso vlaknaste, narežem na kocke dve ali tri vrste sira – malo livade, malo gorgonzole, ki se navadno zdrobi, pa nič zato, pa kako kocko topljenega. Včasi dodam svežo papriko, ali paradižnik, če pač imam res svež, večinoma pa samo janež in sir. Zmešam, jabolčni kis, olivno olje, zelo malo soli, včasih kapre ali dve izkoščičeni olivi narezljani – takrat ne solim. Krasna osvežilna solata.
Petra in Nastja,hejDanes sem imela podobno solato(paradiznik,olive, fetka,rdeca mesnata paprika,rukola,finocchio) za kosilo.Sem ga pa naribala,najveckrat ga razpolovim,potem pa narezem na kot cebulo tanke rezine ali na kocke.S kuhanim fizolom je tudi zelo dober.Jaz ga naribanega in nariban korencek primesam tudi zeleni solati.V Kalabriji na podezelju nikoli ne kuhajo fizola brez majhnih gomoljev divjih finokijev(proti napenjanju).Otroci v nasi druzini ga kar grizejo kot jabolko,raje kot korencek.V frtaljo narezem drobne zelene resice.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.