Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koriščenje dopusta po preteku starševskega dopusta ter izplačilo plačnih nesorazmerij

Koriščenje dopusta po preteku starševskega dopusta ter izplačilo plačnih nesorazmerij

Pozdravljeni,
moja situacija je takšna:
trenutno sem še na starševskem dopustu zaradi drugega otroka.
Leta 2012 sem šla s 1.11. v bolniški stalež, ki se je spremenil v neprekinjenega do nastopa porodniške dobe 22.5.2013. Iz leta 2012 mi je ostalo še 5 dni dopusta, ki mi ga delodajalec ni želel izplačati, prosila sem ga, da naj ga pretvori v ure, vendar me o tem ali je to storil ni obvestil.
Za leto 2013 sem prejela 24dni letnega dopusta, ki ga seveda nisem koristila zaradi porodniške odsotnosti.
Za leto 2014 sem oz. bom prejela 25dni letnega dopusta.
Delodajalca sem v preteklem tednu obvestila, kako bi rada izkoristila dopust in opravila fth po preteku starševskega dopusta.
Zavrnil me je z obrazložitvijo, da naj 23.5. pridem v službo, kjer se bomo pogovorili o koriščenju dopusta. Sama sem želela takoj po prenehanju starševskega dopusta koristiti 5 dni iz leta 2012, ves dopust iz 2013 ter 14dni bol.staleža zaradi fth, zato da bi se vrnila v službo brez preteklih dopustov.
Vem, da mi je odklonil koriščenje, ker sem ga hkrati obvestila, da želim izplačilo odprave plačnih nesorazmerij skupaj z obrestmi. O tem smo se morali zaposleni opredeliti. Čeprav nam ni ponudil nobenega vpogleda v to, kakšnim zneskom se odpovedujemo.
Trdi da nima denarja in nam tudi če želimo, plačnih nesorazmerij ne bo izplčal ???
Zaposlena sem pri zasebniku s koncesijo, ki koristi proračun RS in s katerim imamo podpisane povsem enake pogodbe kot zaposleni v javnem sektoru, tudi vsi varčevalni ukrepi in aneksi so nas doleteli.
Zaposlena sem v 19.plačilnem razredu. Morda veste kakšno je izhodišče mesečnega nadomestila za ta razred pri izplačilih. Vem, da se potem na osnovni znesek dodajajo še dodatki …
Poleg tega mi boste morda lahko pomagali pri vprašanju Zakaj mi za čas porodniškega dopusta ne pripada izplačilo plačnih nesorazmerij. Kajti če bi ne bilo zamrznitve plač in napredovanj, bi jaz v letih od 2010 do 2012 imela višjo plačo in s tem višje nadomestilo. Zdaj pa bom dobila izplačilo le za mesece, ko sem bila v službi, če tudi bi bilo moje starševsko nadomestilo večje, če do zamrznitve s strani Vlade RS nebi prišlo. Se lahko glede tega na koga obrnem?
Hvala za vse odgovore!

Sam pravice poznas … Zaradi tebi podobnih in teh butastih zakonov “daj daj” smo kjer smo danes.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close