Najdi forum

Korčula

Mi prosim opišete najenostavnejšo pot do otoka Korčula iz Ljubljane? Koliko časa traja pot (šli bomo 25.6.)? Bivali bomo v kraju Korčula na otoku Korčula – kje je najbolje iti na trajekt? Hvala.

Vzameš karto in s prstom potuj: LJUBLJANA, Zagrb, Split lepo po avtocesti. Nekje okrog Zadra ustavi in imej malico:)))). V Splitu pa na trajekt za Korčulo. Od trajekta do mesta imaš pet min, vožnje z avtom.
Še kaj?

http://www.viamichelin.com/viamichelin/fra/dyn/controller/ItiWGHomePage

Vtipkaš ustrezne podatke in dobiš čas vožnje in ceno.

1. Ljubljana- Ivančna Gorica- Žužemberk- Vinica- Bosiljevo- Greš na avtocesto do Ploč-čez Bosno- Ston- Orebić- Trajekt do Korčule (20 min). Ko še ni bilo AC do Ploč, smo potrebovali 9 ur. Vozimo se ponoči, da se izognemo gneči.

2…… isto kot zgoraj do Drvenika, nato na trajekt do Korčule. Časovno je isto kot prva pot, problem je v voznem redu trajekta- preveri na korcula.net

3. … do Splita. potem s trajektom do Vele Luke in cca 45 km do mesta Korčule

4. …do Splita, nato pa na Marka Pola ali Liburnio do mesta Korčule

5…. do Ploč, trajekt do Pelješca (Trpanj), cca 20 km od Trpanja do Orebića, trajekt 20 minut do Korčule

Mi gremo vedno prvo varianto, ponoči, res pa je, da otroka nimata težav med vožnjo.

Ne priporočam vam poti do Orebiča, ker je absolutno predolga pot…mi že nekaj let hodimo, pa smo šli samo enkrat do ORebiča in nikoli več. Najboljša in najhitrejša pot je do Splita pa potem na katamaran do Korčule.
Vsaj moje mnenje je tako.

Z avtom ne moreš na katamaran, ali pač? Trajekt iz Splita je gnusno drag. Zdaj, ko je AC skoraj do Dubrovnika, bi jaz šla do Orebiča.

no jaz sem pa kar slovenka ki je porocena na korculi, tako da letamo gor in dol in imam tole pot v malem prstu. Vsekakor mejni prehod Vinica, vstopis na AC v Bosiljevem, se peljes do Ploc po AC. Potem pa nadaljujes cez Peljesac do Orebica, trajekt vozi na Korculo vsako uro. Od trajektnega pristanisca do mesta Korcule imas 5 min voznje in to je to.

Vozni red iz Orebica na korculo imas na:www.korcula.net, how to get to island….glej pod local ferry and catamarans – summer timetable.

Pa veliko uzitkov in lepega vremena pri nas na Korculi

lp
skojarica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close