KORČULA
Zdravo,
mi smo bili. Kaj naj ti recem, mesto je relativno majhno, z obzidjem, tako da si lahko vsak dan kaj malega pogledas, obhodis. Tam so lepe gostolnice, zvecer lahko gres na kak kokteil..glede zurov drugace ne vem, ker smo si mi zvecer sami spekli kak krompir, ribe ali meso. Ziveli smo pri enih Dalmatincih, ki so ful prijazni..Odsvetovala bi ti edino, da prevec ne hodis na trznico, ker so ful vsiljivi..tiste zenske so grozne, kar naprej kricijo za tabo in te hocejo ogulit. Jaz sem tam imela obcutek, kot da sem v kaki areni, kjer se vsi derejo za tabo, da bi ja pri njih kupil. In poleg vsega niti niso vedno tako poceni…skratka, tzrznico odsvetujem, isto nam je rekej nas domacin, pri katerem smo ziveli. Drugace nic posebnega. Lepe potke so ob obali za pes ali pa s kolesom.
Uzivaj!
Mojca
Hej!
Korcula je prekrasen otok. Ne vem kaksne vrste tip si, vendar se tam najde veliko stvari za pocet.
Zadnje par let se Korcula zelo razvija in turistov je vedno vec. Tako da se da zares it kaj popit in dobrega pojest. Korcula ima tudi diskoteko (nekaj manjsega), ki pa za moj okus ni ne vem kaj. Vela Luka je fajn, a je malce oddaljena od mesta Korcula. Pri domacinih se pozanimaj za skrite zalive in plaze, ki jih poleg urejenih plaz in bliznjih otockov (Badija, Sutvara, Vrnik) ni malo.
Jaz sem bila vedno nastanjena v Lumbardi tako da za Velo Luko o teh lokalnih stvareh manj vem.
Zame je Korcula nekaj najlepsega, kar ponuja hrvasko morje.
Prijeten dopust!
J.
Živjo,
Korčula je zelo lep otok, zame najlepši v Dalmaciji. Za Velo Luko se jaz nikakor ne bi odločila, saj je od glavnega mesta, mesta Korčula oddaljen z avto pribilžno 1 uro, skratka meni zelo dolgočasen konec otoka, saj uživam v nočnih sprehodih… Odločite se rajši za kakšen hotel v mestu Korčula ali Lumbardi, ki tudi ni tako oddaljeno do glavnega mesta na otoku – Korčula. Glavno mesto je nekaj najlepšega, ponuja vam prijetne sprehode, bare, diskoteko, coctail bari, razne koncerte, ponavadi kakšne “ribarske večeri”, trgovinice, štantki, idr… – tega v Veli Luki ni, saj se tam dogaja vse na 100 m. Zelo ugoden hotel, od koder je luštni sprehod do mesta (20 min hoje), je Bon Repos, mnenja so različna, ampak zame je bila gostinska ponudba in pa prijaznost dobra, če ne kar odlična.
Odločitev vsekakor vaša!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.